Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 20:00 - Чистка в МВР и ДАНС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1209 Коментари: 0 Гласове:
0



Махат Петко Сертов, Алексей Петров е под въпрос, а Минко Брайков ще бъде новият генерален секретар на МВР.
  Кадровите промени в МВР ще бъдат приоритет на новото правителство. Това твърдят запознати с предстоящите в близките дни кадрови промени във вътрешното министерство.

Ден след обявяването на изборните резултати е имало съвещание на тесен кръг в ГЕРБ. На него са били обсъдени първите стъпки на предстоящата реформа в МВР.

Според източници на вестник "168 часа" това е станало преди два дни. Близки до лидера на ГЕРБ са категорични:  
"Като познаваме характера на Бойко, дори и най-близките му сътрудници в момента не знаят кой на какъв пост ще бъде поставен. Не е изключено решенията му да изненадат самите тях. Каквито и имена сега да изскачат като кандидатури, няма никаква гаранция, че ще са окончателни".

Колкото до "новономинираните", на първо място се спряга името на Минко Брайков, който трябва да смени Павлин Димитров на поста генерален секретар на МВР. Последният е изразил желание да се пенсионира след приключването на изборите.

Брайков е полицай от кариерата. Бил е заместник-директор на националната полиция по времето, когато тя се оглавяваше от генерал Васил Василев. Тогава ресор на бъдещия генерален секретар на МВР е бил опазването на обществения ред. Брайков е автор и на първия в България "Закон за футболното хулиганство".
  В момента Брайков е заместник-генерален-комисар на МВР.

Очертава се заместник на Минко Брайков да бъде Тодор Илиев. В момента той е шеф на областната дирекция на полицията в София. След като стане заместник на Брайков, се очаква неговото място да заеме Красимир Занев.

Очаква се мегаструктурата Генерална полиция да бъде оглавена от бившия шеф на столичната полиция главен комисар Румен Стоянов.

Следващите по веригата, които по всяка вероятност ще си заминат, са шефовете на главни дирекции.

Шеф на Гранична полиция от 4 години е главен комисар Красимир Петров. Когато Борисов беше главен секретар на МВР, Петров се бореше с престъпността като шеф на полицията в Бургас.

Шефът на пожарната главен комисар Николай Николов също е минал по цялата стълба на йерахията - от редови огнеборец до директор.

Според запознати след като ще се затваря министерството на Етем, е възможно спасителите да минат в структурите на пожарната. Навремето, като главен секретар на МВР, Борисов спаси пожарната от мераците на министър Етем и ДПС. Той не позволи пожарникарите да бъдат извадени от структурите на МВР.

За момента най-сигурна е смяната на шефа на ДАНС. Неговото назначение е политическо и въпреки професионалните му качества, не може да остане, смятат експерти от ГЕРБ. Не е застрахован и Алексей Петров, макар да се познава с Бойко Борисов от времето на активната си спортна дейност. Той също има вероятност да бъде освободен от заеманата длъжност заради връзките му с правителството на тройната коалиция. /БЛИЦ


Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032755
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930