Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 14:37 - ГЕРБ готви арест за Доган
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 14442 Коментари: 30 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ахмед Доган може съвсем скоро да бъде привикан на разпит, дори арестуван, твърдят хора от ГЕРБ пред 168 часа. ГЕРБ започва масирани проверки на всички придобивки на водещите фигури от ДПС и лично на Ахмед Доган. Очаква се в най-скоро време Сокола да бъде привикан в ДАНС или МВР. Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов смята, че дори да бъде задържан само за 72 часа, хората ясно ще разберат намеренията им.
Сокола ще трябва да дава обяснения пред правоприлагащите органи за обръчите от фирми и партии, както и за съмненията за купуване на гласове и сделки на свързани с него хора и фирми. Сред тях за приватизационните сделки, сараите в Бояна, яхтите и моторниците по морето. Лидерът на ГЕРБ подчерта: “Това, което го искахме, вече го имаме. Време е да започнем прочистването на оборите”, заяви лидерът на ГЕРБ заяви в нощта на изборите пред тесен кръг.
Генерала дал инструкция първите разследвания да са за ДПС и лично лидера на партията. От герберите се иска да започнат да разследват всички обръчи от фирми около движението. Те искат да научат чии са тези яхти, кой плаща сметките в партиите и как точно са забогатели тези хора, също какви проекти за всички близки до ДПС фирми. В това число и лидерът на партията, който няма доходи, не получава заплата от парламента, където не благоволява да се яви, а демонстрира изключително висок жизнен стандарт.
Припомняме, че МВР потули случая със самоубийството на шефа на кабинета на Доган Ахмед Емин, за да запази стабилна коалицията. Сега смъртта на Емин трябва да се разследва отново, смятат от ГЕРБ. Според тях, това трябва да стане с помощта на прокуратурата и без намесата на изпълнителната власт. Затова екипите на новите министри щели да се заемат с обществените поръчки и решенията, а депутатите щели да сезират Борис Велчев за проверка на имотите и луксозната яхта, използвана от Доган. Лидерът на ГЕРБ вече проведе разговор с главния прокурор Борис Велчев. Според осведомени по време на срещата Велчев е поел ангажимент по никакъв начин да не се пречи на разследванията, свързани с ДПС и Доган.
Възможно е прокуратурата нищо да не свърши, но поне трябва да има обществен натиск.
От ДПС са притеснени, че точно техният лидер и министрите ще бъдат на мушката на новите управляващи.
Официално хората от ДПС настояват, че всички решения на техни министри и управляващи са били абсолютно чисти. “Не се притесняваме като политическа сила от взетите решения. По принцип, не би трябвало да има реваншизъм и се надявам партии, които претендират да изповядват европейските ценности да не си служат с подобни методи. Анти-ДПС говоренето беше много модерно, стана любима тема за привличане на вниманието”, уточни Четин Казак. Според него няма причина новата власт да предприема мерки срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. /БЛИЦ


Тагове:   ДПС,   Доган,


Гласувай:
1



1. анонимен - Интересно, а аз преди малко го поздравих с песен
09.07.2009 14:41
Пак съм сбъркал
цитирай
2. анонимен - Няма страшно !
09.07.2009 14:55
Всички са чисти и добре подмити. Но и изплашени и то НЕ на етническа основа !
цитирай
3. анонимен - EC
09.07.2009 17:45
ТАКА Е В ЕС,ГОСПОДА ЗВЪНДАЦИ.
цитирай
4. анонимен - LIDER E PARTIA NA DOGAN !
09.07.2009 17:45
Задържан е тъста на Христо Ковачки - Божидар за купуване на гласове ... БРАТЯ ВЗИМАЙТЕ ПАРИТЕ ОТ КОВАЧКИ САМО ТАКА ЩЕ РАЗОРИМЕ ДОГАН
цитирай
5. анонимен - поздравления
09.07.2009 17:59
Е-е, сега ще се види какво е направило Меденцето в "достолепните гащи" на столетницата.
Хак й е! След Меди иде ред на Томи...
Да й е ЧЕСТИТО на столетницата!
цитирай
6. анонимен - Г.Г.
09.07.2009 18:24
Борисов! В теб ни е надеждата! Смачкай Доган, не турците в БГ. Те намат вина.
цитирай
7. анонимен - не е зле, че се пъни, ама ще го видим и Бойко
09.07.2009 18:35
Вярвате ли, че след като царя, чийто пазач или както там му викате бе Бойко, неможа да оправи България, та сега пъдаря ще се справи? Не е зле, че се пъни ама явно незнае или не му казват къде е разковничето. Ще го видим - жалко ще е за разлюляните надежди на толкова хора, че го взеха толкова на сериозно...
цитирай
8. анонимен - 72 години?!?
09.07.2009 18:55
Аааааа, грешка! 72 часа , тюх!
цитирай
9. анонимен - Върнете ни откраднатото!
09.07.2009 19:01
Да разобличиш и вкараш в затвора крадец и да
въстановиш откраднатото,не е реваншизъм,а добре
свършена работа.Как може,крадец на кокошка да е вътре,а крадец на кокошарник да е вън и да се радва на Европейските принципи, създадени от Великите Европейски народи,а не от анадолски,турско-цигански,крадливи катунарски племена,които правят всичко възможно,за да ги разрушат.Така че,Четин Казак,едното няма нищо общо с другото.Вие благодарете на нас Българите,че сме великодушни и че спазваме Европейските принципи и за това на топло,ще ви приберат-ПОЛИЦАИ.В противен случай,ако бяхме като вас от последната каруца,трябваше да ви откарат-ХОДЖИ.Радвайте се!
цитирай
10. анонимен - kaizer
09.07.2009 19:13
Дойде време Доган да си плати обяда.
цитирай
11. анонимен - шменди капели
09.07.2009 19:17
Ако Доган го бутнат аз ще стана комунист,та нали той е машата в ръцете им.
цитирай
12. анонимен - Блъф според мен
09.07.2009 19:54
Блъф преди преговорите с Яне и Ко. Целта е Яне да бъде подведен. А както знаем той най-лесно се връзва от сега представените лидери в НС.

И още нещо! Как мислите, че именно главният прокурор и онези от ДАНС ще разследват Доган или който и да било от тройната коалиция, която ги назначи. Същите хора от ДАНС, дето Борисов обеща да не пипа, са гангстери от класа. Гангстери като него. Те са спомагали властта досега да краде относително безнаказано, преследвали са онези, които са искали да спрат корупцията и бандитизма по високите етажи на властта.

Имаше натиск върху политически лидери, журналисти и обикновени граждани, имали лошия късмет да попаднат между шамарите на управляващите.
цитирай
13. анонимен - Когато осъдят виновниците за на...
09.07.2009 22:02
Когато осъдят виновниците за националната катастрофа и когато върнат краденото,аз ще стана калинка.
цитирай
14. marystaneva - 12. анонимен, обикновен гражданино,
09.07.2009 22:09
И на тебе май не ти е много чист "косъма", щом си анонимен... Защо пък тогава да ти вярваме?
цитирай
15. анонимен - Това се очакваше!
09.07.2009 22:32
Едва ли някой ще се учуди ако това е първото след сядането му на стола -нали затова го избрахме.
цитирай
16. borsi - Би било хубаво да се започне с това! ...
10.07.2009 01:22
Би било хубаво да се започне с това!
Рибата се вмирисва от главата, а подобен ход би докарал парализа и паника в някой среди защото:

1. Хората в страха си правят грешки.
2. Плъховете ще започнат да се разбягват от потъващия кораб, а това ще ги отслаби.

По закона за МВР, ако Доган няма депутатски имунитет (може да му се отнеме докато трае разследването, не би следвало да протестира, нали твърди, че е чист!) всяко улично ченге може да го привика за справка в МВР, за срок от 24 часа и нито един адвокат в света не може да го извади по-рано, стига полицията да реши да го задържи в рамките на този срок за справка.
3 подобни справки седмично, означават, че няма да има време да замита следите си и да работи по скриване на доказателства.
След като всеки гражданин може да бъде задържан за справка 24 часа, или 78 с решение на прокуратурата (... и всичко това според закона) не виждам какъв е проблема това да се прави за депутати на които е свален имунитета, още повече това ще затвърди и вдигне неимоверно много престижа на властта МВР и прокуратурата и е най-бързата и евтина реакция от която хората биха били доволни (така се печели политическа власт и стъпките за следващите избори).
Отнемането на международните паспорти на тези за които се води разследване, също би било разумен ход. Който не виновен после ще си го получи да ходи по живо по здраво където желае, но който е няма да може да избяга.

Очертават се няколко трудни иконимически месеца, докато държавата си стъпи на краката и хубаво би било за да са доволни хората в това време и да се внесе успокоение, да им се дадат курбан тези, които сами са се набили в очите на обществото със своята глупост и нахалство.
цитирай
17. анонимен - Действай,Бойко....
10.07.2009 10:08
....действие му е майката!!!Само така ще ни повярват в Европа.Да няма мира за крадците....
цитирай
18. apollon - щеше да е хубаво ако това беше лично ...
10.07.2009 10:09
щеше да е хубаво ако това беше лично ваше мнение - а не копие на други новини
цитирай
19. анонимен - nlo
10.07.2009 11:28
boiko smelo zapo4vai s po4istvane i podrejdane.
цитирай
20. анонимен - колко много сте отчаяни!!
10.07.2009 14:07
Вие сте като удавници за сламка..поне тези от вас,които смятат ,че това е истина..та нали мутрите не се различават:)те пак ще си намерят общия интерес..я колко пари:))що па не..даи ще ги умотаме някак си:)
цитирай
21. ambassador - Много шум за нищо...
11.07.2009 05:07
С пръст няма да го пипнат Доган, само ще вдигат шум. Ще видите... Бойко самият не е чист.
цитирай
22. анонимен - Koga shte mu doide vreme i na kradlivij SIMO!!!!!
11.07.2009 14:40
Bate Boiko samo taka, no ne zabravji i kradlivij hitech Simo.
Da go izgonish gol golenichuk tozi moshenik. Da mu vzemesh vsichkite imoti koito Djdo mu e zagrabil i nashite roditeli sa gi podurzali 40g po vreme na komunizma.
Kradlivij Simo vun ot stanataaaaaaaaa!!!!!!!!
цитирай
23. анонимен - Всички трябва да сме наясно, че ДПС ...
11.07.2009 20:51
Всички трябва да сме наясно, че ДПС за нас е етническа партия. Нищо че корпуса им е покрит с безброй ''еничери''! Няма да анализирам че и в ръководството и в ПГ има не малко ''българи''! Едно нещо не мога да разбера обаче- защо другите партии в България не правят политики по така наречените смесени региони?! Навремето, преди няколко години поне СДС се опитваше да прави политики по тези места и то без никакво желание! Е, да се покажат пред Европа, че видители, какви големи демократи са! А, те демократите от СДС само използваха българските мюслюмани само за определени избори, и после ги оставяха на произвола на съдбата- ДПС само това чакаше да се разправя с ''гяурите и с предателите''!
И не бяха малко хората от този етнос, които никога даже не са били в ДПС!
Петър Стоянов стана председател.......и до ден днешен не само СДС, а и другите партии, като цяло са се продали на Доган за жълти стотинки! Като че ли тези региони са бащиния и вечна собственост на Доган! Кога най сетне българина ще се демократизира в истинския смисъл на думата, като пренебрегне бай ганьовския си манталитет?
Има ли значение, каква религия изповядваш в България, след като политическите идеи са едни и същи? Не може ли Мехмед да бъде депутат, след като Митко може? Не може ли в България да няма етнически партии? Не може ли Ахмед, Сами и прочие да са по различните си убеждение, и да са оценени по дойстонство?!
Много ли е трудно, трудно постижимо ли е? Според мен -не!
Ето примера с Вежди Рашидов!
цитирай
24. анонимен - edinstvenno Dogan li e 4ernata ovca
12.07.2009 23:41
Nima drugite lideri stoyaha dale4e ot meda,netryabva li da iskame smetka na vsi4ki koito ni praviha na glupaci tolkova dulgi godini,nima dogan e vinoven zatova 4e bulgarskite momi4eta stanaha prostitutki a mom4etata ni apa6i i kradci na koli iz evropa.Nima e vinoven samo toi 4e VİPovete stanaha ohranite i folk pevicite a sega glavnokomandva6 ni e edin ot ohranitelite za6to ne i zam.min.predsedatelya ni da ne e nyakoya folk pevica.Da ne e 4estito novoto upravlenie!Priyatno gledane na cirka
цитирай
25. анонимен - ЗА Европейски щати
14.07.2009 15:08
Това, което трябваше да стане стана на 5 този месец.
Сега остава да бъдем тарпеливи поне 100- те дни към новоизбраните. Аз дълбоко се съмнявам, че може нещо да се промени в тази страна. Ако днес Доган е виновен за всичко, то утре ще е друг. В България властимащите нищо старо са забравили и нищо ново не са научили. Духа на Доган и доганизацията ще витае дълго в политическото пространство, защото това е България. Аз съм за Европейски съединени щати и колкото по- малко са националните управници толкова по- добре.
цитирай
26. анонимен - ГЕРБ ще спаси България
17.07.2009 23:03
Много е трудно на обран бостан падар да се става но Бойко ще се справи трябва да покаже на всички къде им е мястото а на Дуган мястото е в затвора и не само на него Слави пее в една своя песен "иде тоя дет ще исхвърли Боклука" Поздрави за ГЕРБ
цитирай
27. анонимен - Benedetto
24.07.2009 15:21
"От ДПС са притеснени, че точно техният лидер и министрите ще бъдат на мушката на новите управляващи."

И един мармот завива шоколад....
цитирай
28. анонимен - korupzia
24.07.2009 19:48
?orisov doide v Elin Pelin za mestnite izbori i se izcepi - koito9 neraboti za blagoto na obshinatai horata si otiva
I kakvo stava - kmetizata i zam kmetizata pianizi i razvratnizi
glavnia arhitekt -alkoholik i korompiran domozaka na kostite obshinata e palna s rodnini i priateli na kmetizata i rabota nikakva
Lubo Nikov koito se beshe zakanil davkarash v zatvora za zloupotrebi v ozeleniavane v Sofia se kandidatira ot DPS za deputat i tova ako ne e gavra - jena mu e prokuror - fiktivno razvedeni za da go spasiava ot gafofe Ako ne slojish v red neshata za sajalenie i ti Boiko she tanzuvash samo edno liato kato zaria
цитирай
29. reporter - до анонимен 28 и други
24.07.2009 20:30
МНОГО ВИ МОЛЯ ДА ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! В противен случай коментарите няма да бъдат публикувани, независимо че уважавам плурализма и различните мнения. Бъдете коректни, моля!
От Репортер
цитирай
30. marystaneva - 28. анонимен,
25.07.2009 15:36
"Виновни са ТЕ, понякога - НИЕ, но никога - АЗ!?"

Първо, ако знаеш нещо, не е достатъчно да го напишеш като анонимен коментар в нечий блог. Едва ли Бойко ще попадне на него. Когато човек наистина иска да съдейства, за да се променят нещата в държавата, подава сигнал където трябва /МВР, община, прокуратура.../ или поне огласява тази информация чрез медиите /вестници, телевизия/. Писането в интернет не е достатъчно. Няма как Бойко да вземе мерки, ако не получи информация от нас, гражданите. Все пак нали знаеш, че той няма свръхестествени способности? Ние, гражданите, които го подкрепяме и искаме да променим страната си, трябва да му помогнем, като го информираме за тези неща. Ако не ги знае, няма как да вземе мерки. И ако се провали, вината ще бъде и наша.
"Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13044797
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930