Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 16:16 - Животът на ранения полицай е на косъм
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0



Полицай е бил тежко ранен при престрелка в Своге, станала след опит да бъде иззет откраднат луксозен джип, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 6.15 ч. в полицията е подаден сигнал за кражба на автомобил в района на Бов. Изпратеният на място полицейски патрул е започнал да преследва луксозния автомобил.

Срещу полицаите обаче е открит огън и при престрелката е тежко ранен единият от служителите на реда. По-късно двамата мъже от джипа са задържани, а оръжието им е иззето. Те признали, че са имали двама съучастници.

Състоянието на ранения полицай е

изключително тежко и критично

съобщиха от Военномедицинската академия. 40-годишният Любомир Митов е приет в спешната помощ на ВМА в 7.10 ч.

Той е с две огнестрелни рани - в областта на шията и корема.

Митов е с раздробена челюст и долна част на черепа, с разкъсан черен дроб, стомах, тънки черва и огромна кръвозагуба. Единият куршум е заседнал в мозъка на полицая.

Животът му е на косъм, каза началникът на болницата ген. Стоян Тонев.

Тежкият инцидент има предистория, която започнала на разсъмване в Своге. Бандитите нахлули в дома на собственика на джипа (55-годишния К.И. - българин с двойно гражданство) и завързали жена му и домашната помощница. След това претърсили жилището, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Едногодишното дете на семейството не е пострадало. Собственикът на жилището и на джипа е в чужбина.

Похитителите взели ценни вещи от апартамента, мобилни телефони и съдържанието на сейфа, след което ги натоварили на джипа марка "Линкълн. Веднага след като напуснали дома на собственика, жена му се обадила на телефон 166.

Сигналът е получен в 6.04 ч. Районното управление в Своге е разполагало с два патрула, създадена е организация на екипа и започва преследване на возилото, разказа Димитров.

Недалеч от Бов апашите

предизвикват пътен инцидент, единият от тях излиза от автомобила и открива огън по патрула

Полицай Любомир Митов е тежко ранен, но колегата му Александър Димитров успява да задържи крадците с помощта на пристигналия втори патрул. 

Единият от групата е регистриран за грабеж и нанасяне на средна телесна повреда през 1995 г. Другията задържан - 22-годишният К.Д. няма криминално досие.

Единият от грабителите е работел за собственика на джипа допреди няколко месеца. Задържаните са признали, че са част от престъпна група, която се занимава с грабежи. Двамата им съучастници се издирват.

Намерено е оръжието, с което е бил прострелян полицаят - пистолет "Байкал".

Ще се иска най-тежко наказание, каза Павлин Димитров.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков призова прокуратурата да предприеме бързи процесуално-следствени действия. Той каза, че това е изключително арогантно и тежко посегателство срещу полицията.  

По думите му засега престъплението е квалифицирано като опит за убийство на полицейски служител, за което се предвижда наказание от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024752
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930