Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 17:02 - Меглена Кунева остава еврокомисар
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
0



Меглена Кунева остава еврокомисар и се отказва от евро-депутатското място. На нейно место в Европейския парламент ще отиде Станимир Илчев (трети в листата на НДСВ), съобщиха електронните издания.

Кунева бе категорична, че иска като първи български еврокомисар да завърши първия си мандат.

По думите й тя е провела разговор с Бойко Борисов и се е ангажирала да предложи максимална подкрепа на българското правителство. През последните дни се появи информация, че Борисов ще предложи за нов еврокомисар Румяна Желева, която е с нов евродепутатски мандат от ГЕРБ, като бе избрана и за зам.-председател на групата на ЕНП Европарламента.

„Ще ангажирам максимално Европейската комисия да продължава да оказва такава подкрепа на България", каза Кунева. Тя посочи, че високо цени получената подкрепа в евроизборите и че с дадения й от българските граждани мандат става по-силен еврокомисар. Тя се обърна към хората, гласували за нея в евро изборите, че остава техния европейски политик.

За своето решение Кунева каза, че то е над всякакви лични амбиции, над всякаква лична сигурност, над личния дневен ред и е взето с една мисъл - да служи колкото може по-добре на българските граждани и на европейските граждани.

За бъдещата си работа като еврокомисар тя подчерта, че иска да бъде въведена единна сметка ток, да има възможност за лесна смяна на мобилните оператори, за избор на доставчик на фиксирани телефонни услуги, да има много по-силна политика в България за защита на потребителите, както и в Европа.

Всичко това, по думите й, е стимулираща оздравителна инжекция за бизнеса. Кунева изтъкна още, че иска съдебната система да решава бързо споровете по защита на потребителите.

Меглена Кунева изтъкна, че пред Европа и България стоят сериозни предизвикателства. Тя припомни, че се очаква съвсем скоро да излезе доклада на ЕК за наблюдението в сферата на правосъдието и вътрешните работи и че есента се очаква още един такъв доклад, както и доклад за усвояването н евро фондовете.

Кунева предупреди, че освен че репутацията на страната е поставена на карта, не е изключено да има и нова газова криза, а заради икономическата криза може да се наложи да поискаме подкрепа за платежния баланс.

Ако това стане, ще трябва да поискаме подкрепа от Европейската комисия, отбеляза още тя.

Еврокомисарят Меглена Кунева сключи договорите за провеждане на информационна кампания за правата на потребителите в България. Планирано е кампанията да стартира в началото на следващата година.

Кунева каза още, че би желала 2010 година в България да не остане човек, който да не знае, че не е купувач, а е потребител и има много права. Целта на кампанията е да подобри общата осведоменост за правата на потребителите и да насърчи потребителите ефективно да отстояват правата си.



Тагове:   Меглена Кунева,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001778
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031