Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2009 13:41 - Мартин Димитров: Не бих правил правителство на малцинството в криза
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0



Официалните преговори между ГЕРБ и "Синята коалиция" ще започнат в началото на другата седмица, когато бъде връчен мандатът, заяви пред Dariknews.bg лидерът на СДС Мартин Димитров.

image

"Очакваме от тях да чуем структура на кабинета, визия за развитието на България. Това, което аз държа от позицията на СДС и "Синята коалиция", е да бъдат изпълнени нещата, за които ние настояваме - актуализация на бюджета, антикризисни мерки, управленска програма, която да включва нашите приоритети", добави още Димитров.

Според лидера на СДС първата задача на новото правителство е да се види състоянието на държавата - като назначения, които са неправомерни, като разходи в последния момент и като общо състояние на бюджета.

"През август трябва да се направи актуализация на бюджета, да се види кои разходи да бъдат съкратени. От "Синята коалиция" сме дали нашите предложения - индустриалните зони, голф игрищата, големите инфраструктурни проекти, които са с много съмнителна ефективност и са насочени към обръчите от фирми. Това е много важен и ключов въпрос, по който трябва да се работи. Работата по този въпрос трябва да се свърши още през август. Реформаторското общество, което го има в парламента, е отговорно и трябва да свърши работа по най-бързия начин", допълни той.

Във връзка със съставянето на новото правителство Димитров заяви: "Отговорността е на ГЕРБ. Те спечелиха тези избори и визията за управление трябва да дойде от тях. Ние не се държим като ДПС, което поставя условия, поставя квоти и т.н. Ще предложим наши експерти, наши професионалисти, за да бъде това управление по-силно. Ако бях аз на мястото на Бойко Борисов, никога не бих тръгнал да правя правителство на малцинството в кризисна ситуация, защото трябва да има стабилност и предвидимост през следващите четири години. За да може България стабилно да излезе от ситуацията, трябва да бъде използван целият експертен потенциал. В "Синята коалиция има много качествени хора, те трябва да бъдат използвани на всички нива".

От редактора: Думите на Мартин Димитров, че "не би правил правителство на малцинството в условия на криза", дали не означават опит за извиване на ръцете на Бойко Борисов?


Тагове:   Синя коалиция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029937
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930