Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 09:56 - 10 ползи от утринния секс*
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 27249 Коментари: 23 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Кога за последен път сте правили секс сутринта? И изобщо правили ли сте го някога?

Ако не сте, време е да обмислите тази възможност, защото, оказва се, сексът рано през деня си има своите големи предимства, твърдят сексолози.

Но нека първо да започнемсъс статистиката.

За повечето хора по света чашата чай, кафе или свеж сок, душът или половин час повече сън звучат далеч по-привлекателно, отколкото мисълта за физическите упражнения в леглото. Цифрите свидетелстват, че мъжете са склонни да се занимават със секс по това време на денонощието с по-голяма охота, отколкото жените. Що се отнася до различните народи, то испанците и италианците са шампионите в това отношение - правят го между 5 и 9% от хората, във Франция - между 3 и 7%, а в Англия - между 1 и 5%. Никъде обаче процентът не скача над 10.

Когато обаче се опре до изследванията за това не колко хора правят секс сутрин, а колко биха искали да го правят, цифрите са значително по-различни. За подобни занимания се замислят от 8 до 20% от мъжете и от 5 до 16% от жените.

Според сексолозите изборът кога точно да се прави секс зависи преди всичко от традиционните представи и стереотипите. Защото, казват специалистите, повечето хора са консервативни, инертни и следват установените навици. Само че сексът и навикът, сексът и инертността са несъвместими понятия. Той трябва да се случва спонтанно и тогава, когато партньорите имат желание да го правят.

Най-важното в случая е съвпадението между биоритмите на любовниците. Ако и двамата имате навика да се будите рано и се чувствате бодри, то какво по-идеално време за ласки. Разбира се, много е важно несъвпадението на биоритмите да не са превърне във фактор за дисхармония.

Противниците на този род занимания след събуждане изтъкват следните възражения: липса на време, тъй като всеки бърза за работа. Освен това жените имат хиляди домашни задължения за вършене, преди да хукнат по професионалните задачи. Най-сериозният аргумент против, разбира се, е, че става въпрос за нещо не особено естетично и хигиенично, тъй като е възможно човек да се метне на партньора си, преди дори още да си е измил зъбите.

Подобни аргументи обаче избледняват пред тези на експертите, които са установили 10 предимства на секса сутрин.

lТой е чудесно физическо натоварване и напълно може да замени гимнастиката или фитнеса. А това го прави изключително полезен. По време на заниманията със секс се задействат всички групи мускули на човешкия организъм. Сексуалната гимнастика се усвоява бързо и не се нуждае от допълнително разучаване - нея по-добре или по-зле я владее всеки. И което е най-важното - тя помага да се запази добрата фигура не по-зле от която и да било специално разработена програма.

lСутрешният секс е чудесен масаж за вътрешните органи и тренировка на всички системи на организма. Кръвообращението се подобрява, дишането се активизира, което влияе добре на кръвоносните съдове и на дихателните органи. Това намалява два пъти риска от сърдечносъдови заболявания и способства за нормализиране на кръвното налягане. Освен това има изследвания, които показват, че именно сутрешният секс е начин за борба с мигрената.

Жените, които обичат интимността по това време на деня, страдат далеч по-рядко от депресии, а мъжете по-рядко се оплакват от стрес.

Има и хормонално предимство, тъй като по обективни данни равнището на тестостерона у мъжете достига своя максимум от 7 до 8 часа сутринта.

Биоритмите на възникването на сексуалното желание у мъжете и жените съвпадат напълно два пъти в денонощието - веднъж в 8 ч суртинта и втори път в 8 ч вечерта. В тези часове мъжката и женската крива на сексуалността се изравняват. Това е най-доброто време за сексуален контакт, тъй като организмите и на двата пола буквално “пращят” от енергия. Затова пък в 15 ч желанието почти го няма, а в полунощ клони направо към нулата, твърдят анализаторите на човешките биоритми.

Сутрин по принцип човек има повече сила, така че сексът може да се получи далеч по-нестандартен и разнообразен, отколкото вечерта.

Интимността по това време на деня дава заряд на бодрост за целия ден, тъй като се изработват големи количества ендорфини - хормоните на щастието.

Хората, които са се занимавали със секс след събуждане, през целия работен ден са по-спокойни и съсредоточени, отколкото колегите си, са показали изследвания. Насторението се повишава и положителните усещания се запазват в продължение на много часове. Учени от университета “Пейли” в Шотландия установили, че онези, които 3 пъти в седмицата правят секс сутрин, си гарантират едновременно стройност и непукизъм, което ги предпазва от голям брой заболявания.

Това е и начин да се поосвежат отношенията, ако те са започнали да се поизтъркват, а рутината се е настанила в “семейните задължения”. И накрая - по-добре да станете рано заради секса, отколкото заради каквото и да било друго.

Дори и само някои от изброените предимства да ви звучат убедително, заслужава си да се замислите дали не пропускате нещо наистина много вълнуващо, като отбягвате ласките по изгрев-слънце. (24часа)

СЪВЕТИ

И тъй като е време за море, ето няколко съвета какво трябва да избягвате, ако се заемете със секс на плажа.

1.Учени твърдят, че подобни занимания съвсем не са безопасни, тъй като редица фактори могат да повлияят отрицателно на здравето. Затова лятната любов трябва да се практикува с повишено внимание.

2.Увеличава се например рискът от нежелана бременност. Във водата презервативът лесно може да се изхлузи, а на пясъка може да се повреди латексът.

3.Атрактивният секс във водата може да бъде заменен със секс по водата. Вече се продават достатъчно широки и устойчиви надуваеми дюшеци, достатъчно е да намерите достатъчно дискретно място далеч от чужди очи.

4. В пясъка се съдържа голямо количество бактерии и това прави заниманията със секс по-рискови от гледна точка на възможните инфекции. На 91% от плажовете в света са открити ентерококи, които могат да предизвикат дори менингит. Морето се смята за сравнително безопасно, но това не значи, че и в него няма микроби.

5. Начинът да се предпазите е да си осигурите по-плътна хавлия или друга постелка. Това все пак е някаква гаранция освен за удобство също и за хигиена.

6. Сексът на плажа е по-травматичен заради триенето на пясъка. Но за търсещите нови усещания това едва ли ще е кой знае каква пречка. /24 часа
----------------------------------------
*Заглавието е променено




Гласувай:
0



1. анонимен - 10
12.07.2009 10:08
Е къде са 10-те ползи ?
цитирай
2. ri4ivul - ДА ДА !!!
12.07.2009 10:10
....ЧУДНИЧКО!!!
цитирай
3. gor - Съжалявам, че...
12.07.2009 11:22
прочетох съветите... Дано да ги забравя бързо! :)
цитирай
4. reporter - :)
12.07.2009 11:47
Човек трябва да е информиран за всичко :) Поздрави!
цитирай
5. анонимен - Правя го най-редовно от много го...
12.07.2009 16:16
Правя го най-редовно от много години. Жената малко мрънка че я будя, но после тръгва с усмивка за работа.
цитирай
6. анонимен - Аз работя на Wall Street и не бях ч...
12.07.2009 17:30
Аз работя на Wall Street и не бях чувал, че е полезно, но аз съм специалист по финанси и капиталови пазари, не по секс.
цитирай
7. reporter - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
12.07.2009 18:45
Много моля да спазвате добрия тон при писане на коментари под постингите!
цитирай
8. анонимен - Кога, ако
13.07.2009 12:13
не сутрин, при тоя живот?
:)))
цитирай
9. анонимен - ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
13.07.2009 12:46
анонимен написа:
Аз работя на Wall Street и не бях чувал, че е полезно, но аз съм специалист по финанси и капиталови пазари, не по секс.


ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
Ще умра от смях.
Много яко.
цитирай
10. анонимен - Много важно!
13.07.2009 14:41
Много важно!
цитирай
11. galinabg - :))))
13.07.2009 16:28
Ето това е нещо свежо....и полезно!
цитирай
12. анонимен - Чудесна идея!Аз не съм против по ...
13.07.2009 17:09
Чудесна идея!Аз не съм против по което и да е време на денонощието, обаче в 8 трябва да съм на работа!Иначе как да платя за водното легло?Пък да ти кажа - и на просто легло секса си е полезно занимание!При всички случеи - по-смислено от висенето във форума!
цитирай
13. анонимен - ?
13.07.2009 17:17
В 8 ч. вече съм на работа!Но иначе смятам секса за полезен по всяко време на денонощието и годината!Ако останем на почивката на море в осем - пази Боже!
цитирай
14. анонимен - предпочитам сутрешна Джонга.
14.07.2009 13:46
предпочитам сутрешна Джонга.
цитирай
15. анонимен - Забележка
14.07.2009 16:53
По принцип вси4ко това си е вярно ! Но според мен е най - добре е не само сутрин да се прави секс но и през деня по 3 - 4 пати минимум ! Така ще се 4увствате още по-добре а и ефекта ще е още по силен !
цитирай
16. анонимен - чудно!
15.07.2009 13:41
Не ви ли омекват краката, бе хора? как ще сте работоспособни през деня?
цитирай
17. анонимен - hi
15.07.2009 16:33
За мен това не е нищо ново и съм за! Изпитала съм го "на собствения си гръб" и съм привърженик. Страхотно е! Съгласна съм изцяло със гореизложената статия! Опитайте! Стига да има с кой!:)
цитирай
18. thetrooper - На мен не ми трябва убеждаване -
16.07.2009 02:00
чрез списък от 10 ползи и т.н.. Но е хубаво да се знаят и тези детайли...:)
цитирай
19. анонимен - сутрин, вечер
16.07.2009 13:48
Сексът е страхотно нещо. Сутрин, вечер, 10 - 20 пози, това според мен не е чак от такова голямо значение, въпреки, че е важно разбира се. Най - важен е партньора с когото "спортуваш". Допаднат ли си двама души в сексуално отношение винаги ще намерят най-точното време и най добрите пози, за да изпитат това върховно удоволствие .
цитирай
20. ogunsum - ne e lo6o da prevari6
17.07.2009 21:43
ne e lo6o da prevari6
цитирай
21. анонимен - :) ха ха ха
23.07.2009 00:02
анонимен написа:
Аз работя на Wall Street и не бях чувал, че е полезно, но аз съм специалист по финанси и капиталови пазари, не по секс.

*******************************************
:) добре де,няма лошо че си специалист по финанси и капиталови пазари,нооооо тук пишем по въпроса колко е хубаво да правиш секс сутрин :) още щом си отвориш очите,а не кой какъв специалист е :) може би си объркал темата и "форума."
Tвърдо ЗА по всяко време :)
цитирай
22. анонимен - :)
23.07.2009 10:56
Много интересна статия, благодаря за информацията.
цитирай
23. анонимен - vili
24.07.2009 15:19
много точна е статията за секса.Опитайте, няма да Ви наврид.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040563
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930