Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 14:32 - Карла Бруни най-елегантната от съпругите на Г-8
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
0



"Срещата на върха на лидерите от Голямата осморка, на техните колеги от Г-5  и от няколко други европейски и африкански страни в италианския град Акуила приключи, но настъпи времето за равносметки", пише италианският всекидневник "Кориере дела сера" и предлага класация на най-елегантните първи дами, придружавали съпрузите си на форума на високо равнище.

image
Снимка за спомен на съпругите

      
Според изданието най-добре облечена е била първата дама на Франция Карла Бруни-Саркози. Тя попада в класацията, въпреки че упорито "се цепеше от колектива" по време на форума в Акуила и следваше своя собствена програма. Всекидневникът пише, че Карла е съумяла да облече възможно най-елегантните дрехи, които е имала в гардероба си. Единствено неподходящ е бил изборът й на бял костюм, с който се разходи сред разрушените сгради от земетресението от 6 април в Акуила.

image
Карла с неподходящия бял костюм


На второ място в класацията е Мишел Обама. Жълтата рокля, с която пристигна в Рим, ще остане завинаги в историята, по думите на "Кориере дела сера", макар и да е била неподходящо съчетана със зелено цвете.

image
Мишел Обама


Трета се нарежда Номпумелело Нтули, съпругата на южноафриканския президент Джейкъб Зума. Тя е впечатлила гостите на форума с шапка с черни цветя в стил траурна церемония.

image
Номпумелело Нтули


На четвърто място е Сара Браун, съпругата на премиера на Великобритания Гордън Браун. Тя се осмели да отиде на визита при папата с цветна пола на хоризонтални райета, чиито цветове наподобяваха тези на британския национален флаг. При папата обикновено жените ходят облечени в черно, припомня изданието.
       
image
Сара Браун



На пета позиция се нарежда Филипа Рейнфелд, съпруга на премиера на Швеция Фредрик Рейнфелд, чиято страна е ротационен председател на ЕС. На форума в Акуила Филипа изпъкна с най-различни по форма и размери шалове.
       
image
Филипа Рейнфелд (с зеления шал)


Джулиана Нванзе
, съпругата на Канайо Нванзе, президента на Международния фонд за развитие на селското стопанство е на шесто място, заради изумителната си дълга, небесно синя рокля в африкански стил и прическата, съставена от множество тънки плитчици.
       

На седмо място е Гуршаран Каур Сингх, съпругата на премиера на Индия Манмохан Сингх, която беше облечена с традиционни индийски одежди.
       

На осмо място се нарежда Чикако Асо, съпругата на премиера на Япония Таро Асо. Дребничката първа дама впечатли всички с белия си тоалет по време на първия ден от визитата си в Италия.

image
Чикако Асо (в средата)
       

На девета позиция "Кориере дела сера" нарежда Маргарита Савала, съпругата нa мексиканския президент Фелипе Калдерон, а на последно място е Лорийн Тъски, половинката на Стивън Харпър, премиера на Канада, който догодина ще бъде ротационен председател на Г-8 и домакин на следващата среща на върха.

На форума в Акуила тя се открояваше с тоалети, купени сякаш от разпродажби в търговски центрове и съчетани с обилно количество не особено стилни бижута. Именно затова "Кориере дела сера" я поставя на незавидната 10-а позиция в класацията си.

Според изданието обаче Лорийн има една година, за да пооправи стила си и догодина на срещата на върха на Г-8 в Канада да се представи по-добре. Изданието й препоръчва и да се консултира с "отцепничката" на срещата в Акуила Карла Бруни относно прическите си.

image
Съпругите

Снимки: REUTERS



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032357
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930