Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2009 23:12 - Двама бивши български външни министри в бюджетната комисия на ЕП
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0



Двама бивши външни министри на България влизат в комисията по бюджет и финанси на Европейския парламент. Това са Надежда Михайлова (Синята коалиция/ЕНП) и Ивайло Калфин (Коалиция за България/ПЕС), който бе избран и за зам.-председател на комисията. Това стана ясно в четвъртък, когато бе обявен официалният списък на депутатите титуляри в комисиите на Европарламента.

Филиз Хюсменова (ДПС) също стана заместник-председател на комисия - тази по регионално развитие. В тази комисия ще заседава и Евгени Кирилов (БСП).

Румяна Желева от ГЕРБ ще бъде член на Комисията по външните работи и наподкомисията по сигурността и отбраната. Не е сигурно обаче дали Желева ще остане не само на този пост, но и в ЕП, тъй като по непотвърдена информации тя ще е новият външен министър на България, след което правителството на Бойко Борисов ще я номинира за еврокомисар.

Във външната комисия на ЕП е и евродепутатът Кристиан Вигенин (БСП).

Метин Казак (ДПС) е в подкомисията по правата на човека, на която той ще е и заместник-председател. Освен това той ще заседава и в Комисията по международна търговия.

Илиана Иванова (ГЕРБ) влиза в Комисията по бюджетен контрол и в Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите, а Слави Бинев ("Атака") - в Комисията по икономически парични въпроси.

Антония Първанова (НДСВ) и Владко Панайотов (ДПС) са в Комисията по околна среда, обществено здраве и сигурност на храните, а Владимир Уручев (ГЕРБ) - в Комисията по промишлеността, изследванията и енергетиката. Антония Първанова е също в Комисията по правата на жените и равенството между половете.

Мария Неделчева (ГЕРБ) е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, а Илиана Йотова (БСП) е в Комисията по рибното стопанство. Те двете ще участват също в Комисията по петициите.

Емил Стоянов (ГЕРБ) ще е българският представител в Комисията по култура и образование, а Димитър Стоянов ("Атака") в Комисията по правни въпроси.

Станимир Илчев (НДСВ) е член на Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038413
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930