Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2009 20:22 - Изчезна детето на свидетел срещу Златко Баретата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
0



7-годишната дъщеря на защитения свидетел Ивайло Серафимов Бранимира е в неизвестност, съобщи електронното издание „Всеки ден”. По неофициална информация Серафимов също е в неизвестност, както и родителите му. Едната от версиите е, че става въпрос за инсценировка. Работи се обаче и по версия за отвличане, а сред заподозрените е Димитър Вучев – Демби.

От МВР официално оповестиха, че издирват 7-годишната Бранимира Ивайлова Серафимова. Детето е заминало на 18 юли заедно с баба си и дядо си на море. От тогава тримата са в неизвестност. Сигналът е подаден от майката на Бранимира.

Бранимира е на видима възраст 7-8 г., висока е към 117 см, със слабо телосложение, кафяви очи. Косата й е дълга до раменете, чуплива, кестенява, с бретон. Носи златни обеци - тип халки. Няма данни с какво може да е облечена, уточняват от полицията. Описание на бабата и дядото на детето не се дават.Засега от МВР и прокуратурата отказват да заявят ясно дали става дума за отвличане.

На 5 юни Ивайло Серафимов се отказа от показанията си срещу Баретата и подаде молба да бъде изваден от програмата за защитени свидетели. Адвокатите на Баретата пък изтъкнаха, че Демби е оказвал натиск върху свидетелите. В момента Баретата е в ареста по обвинение за организиране на престъпна група за търговия с наркотици и поръчителство на няколко убийства. Серафимов бе основния свидетел на обвинението, Демби също даде показания и обяви, че се страхува за живота си.

На 2 юли пък Златко Баретата обяви, че заради показанията на наркомани, които са близки на прокурора Николай Кокинов го държат в ареста шест месеца. Така Баретата определи причините за задържането му и повдигнатите срещу него обвинения.

Демби, неотдавна бе прибран зад решетките. Официално е арестуван заради дело от 2001 година, по което е подсъдим за кражба на мобилен телефон и 400 лв. Неофициално обаче се говори, че е прибран “на топло”, за да се запази животът му. Именно Батетата дни преди да бъде арестуван, заяви в интервю пред в. “Труд”, че му готвят капан. “Сигурен съм, че след часове ще бъда арестуван, защото отказах да дам 100 000 евро на Димитър Вучев-Демби. Опита се да ме изнуди и като не успя, е пуснал компроматен материал срещу мен в Софийска градска прокуратура”, каза тогава Баретата.

В последствие и Демби се изказа по радиото, че Баретата държи наркотиците в България и е участвал в стрелбата срещу Антон Милтенов – Клюна и в подготовката на убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов-Бобъра. Освен това Демби набеди Баретата, че е стрелял срещу него и Радослав Велков-Темерута. След прибирането зад решетките на Баретата, стана ясно, че той действително е бил натопен от Демби, както и още няколко човека, които са станали свидетели. Тогава Демби отново се появи в медиите и обяви, че се страхува за живота си. Той все още продължава категорично да отрича, че е станал свидетел в полза на прокуратурата.

Докато Демби е зад решетките пък стана ясно, че е изпаднал в депресия. Адвокатите му споделиха, че се е депресирал от смъртта на любимата си баба, която починала докато той е в ареста. Това бе изтъкнато пред съда като уважителна причина, за да не се яви на делото за кражба на мобилен телефон. Софийският градски съд вече го осъди и на 15 години затвор, заради опит за покушение срещу Илиян Варсанов. Заедно с Варсанов, пък Демби е подсъдим за изнудването на Владимир Стоянов – Малкия Цимбик, който безследно изчезна и е в неизвестност от 2004 година.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033501
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930