Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 19:22 - Батков назначи Гонзо за спортно-технически директор на Левски
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0



Президентът на ФК Левски Тодор Батков обяви официално смяната на треньорския пост в клуба. На мястото на Емил Велев, досегашния треньор на отбора, застава сърбинът Ратко Достанич.

„Новият треньор на Левски се казва Ратко Достанич. Той е професионалист, който вече веднъж е бил помощник в тима ни”, заяви Батков.

Досегашният треньор на тима Емил Велев става главен мениджър на „сините”.

„Велев остава част от Управителния съвет на тима, но оттук-нататък ще ръководи и международната дейност на клуба. Той ще бъде главен мениджър на Левски”, категоричен бе Батков.

Състезателят Георги Иванов – Гонзо застава на мястото на Даниел Боримиров, като спортно-технически директор на клуба.

„Даниел Боримиров бе освободен от поста си на спортно-технически директор на отбора, но остава в тима ни. Новият спортно-технически директор се казва Георги Иванов. Също така той става и член на Управителния съвет. Иначе може да продължи да си играе до когато иска”, заяви Батков.

Ще се старая да оправдая доверието, което г-н Батков ми гласува. Благодаря и на Даниел, с когото сме много добри приятели. Отсега – нататък ще има промени. Имам някои неща наум, но ще ги видите в последствие, заяви новият спортно-технически директор на Левски – Георги Иванов-Гонзо.

Да ръководя Левски е една голяма отговорност за мен. Наясно съм за какво става дума, както и за това, че успехите на Левски в Европа означават много голяма отговорност за нас. Чест е за мен да съм начело на тима. Феновете ни са много важни и ще разчитам на тях Левски ми е любимият тим в България, бяха първите думи на новия треньор на „сините” – Ратко Достанич.

Публиката на Левски е отражение на народа ни, в наши дни – изнервени и обезверени. Не ги виня за това, но някои от тях едва ли не се опитаха да ме заплашват и да упражняват натиск върху мен. Казаха се някои работи за бомби, за расистки заплахи и т.н., от които никой няма да спечели. Появиха се „доброжелатели” – дилъри и наркопласьорчета, които казаха, че ще се случи нещо страшно на трибуните. Искам да им кажа – никой не е по-голям от Левски. Нито те, нито аз, нито дори Гонзо, заяви Тодор Батков, президент на Левски.

На въпрос дали има намерение да продава клуба си, шефът на „сините” бе категоричен, че това няма да стане. „Да продам Левски ли? На кого? На Наско? Няма да стане. Имаше едни, които искаха да го купят, но на тях няма да им го дам никога. Те искат Левски, само за да се легитимират пред обществото. Мястото на подобни субекти е в Централния софийски затвор. Никъде другаде”, бяха думите на Батков.

Винаги съм разчитал на Емо Велев и това няма да се промени занапред. Той взе тима в труден момент, след няколко тежки загуби и показа характер. Ще продължа да разчитам на него, пак повтарям. Новата му работа е също толкова деликатна, колкото и старата. Никога не съм му спестявал критиките, като е добре, че и от негова страна също е било така. Уважавам го, заяви президентът на Левски Тодор Батков.

Наско е професионалист, който никога не е спирал да бъде част от Левски. Той е винаги добре дошъл. Именно той ми препоръча Достанич. Задачите му в Изпълкома са много важни, като там точно той ни представлява, заяви президентът на Левски – Тодор Батков.

Тодор Батков заяви на пресконференцията си, че с т.н. „връзкарство” в Детско-юношеската школа на отбора (ДЮШ) е свършено.

„Връзкарството в Левски приключи. В школата ни предстои много, много работа. Проблемите там са огромни. Не работим за таланти. Не си ги произвеждаме сами. Вземаме деца от приятели, от чичовци, лели и т.н., което е просто смешно. Така не се работи. Талантите остават на заден план. Прост пример – от 3 години треньор от школата не е стъпвал в спортното ни училище. Това на нищо не прилича”, каза Батков.

Нападателят на Левски, който е и новият спортно-технически директор на тима – Георги Иванов, заяви че всички футболисти в тима ще започнат от равен старт, „без значение кой какъв е”.

„Всички футболисти започват от начало. От равен старт. Няма значение кой е бивш национал, кой е сегашен и т.н. Еньо Кръстовчев го връщам в отбора още днес и той ще започне тренировки с първия тим. Заплахи за мен и за заставането ми на новия пост, не е имало”, категоричен бе Гонзо.

Нападателят на Левски, който е и новият спортно-технически директор на тима – Георги Иванов, заяви по време на пресконференцията на клубния президент Тодор Батков, че промените в клуба няма да са изключително големи, като ще са съсредоточени главно в ДЮШ. „Промените няма да са извънземни, но ще трябва да затегнем дисциплината. Новият треньор също е на това мнение. Детско-юношеската школа ще трябва да излъчва собствени таланти, за да се запази левскарският дух. Не желая да обиждам чужденците, но те трябва да се научат да обичат Левски и идеята за клуба”, заяви Георги Иванов.

Новоназначеният треньор на столичния Левски Ратко Достанич, който вече веднъж е работил в тима на „сините”, както и в друг отбор от София – Славия, заяви че отборът ще заиграе още по-добре, след неговото пристигане в клуба.

„Новият Левски ще бъде още по-добър и от сегашния. Обещавам стил на игра, който ще се отличава и ще бъде на високо ниво. Обещавам също и дисциплина, за което съгласен с мен е и спортно-техническият директор – Георги Иванов. Всеки ще трябва да дава 150 % от себе си, за да остане сред титулярите”, закани се Достанич.

Договорът на новия треньор на шампиона на България Левски – Ратко Достанич ще бъде за 2 години, с опция за продължаване за още една, заяви президентът на тима – Тодор Батков.

„Ако нещата се получат може да продължим договора с още една година. Надявам се включването на Ратко Достанич да е положително. Мисля, че ще бъде така. Той е специалист, който знае какво прави”, категоричен бе Батков.

Не съм очаквал да бъда уволнен. Снощи Батков ми каза точно какво мисли, което му прави чест. И аз бих постъпил така, ако бях на негово място. За новите назначения не мога да говоря, тъй като трябва да помисля. Дали играта ни е била незадоволителна – може би, на моменти, но в дербитата, освен срещите с Локомотив, нямахме слаб мач. Не може да не съм разочарован, тъй като сега сме по-силни, отколкото миналата година, по това време. Такова е решението – така се случва понякога. Държах на дисциплината и такава имаше. Какво да направя, че ги виждаха футболистите по заведенията – да ги наглеждам ли, недоумяваше вече бившият треньор на столичния Левски пред телевизия Ринг, като на няколко пъти загатна, че не се е съгласил да остане в клуба, на предложения му нов пост – генерален мениджър.

Новият треньор на шампиона на страната Левски – Ратко Достанич ще има за помощници своя сънародник Драган Спасич и бившият футболист на Славия – Владко Шаламанов. Това заяви президентът на Левски Тодор Батков, по време на пресконференцията си в Спортната база на „Герена”.

Треньор на дублиращия тим пък ще бъде Виторио Павлов.

Информацията, според която нападателят на Славия – Дениран Ортега ще бъде временно привлечен при „сините” е истина. „Ортега ще дойде при нас, за половин година. След това ще видим как ще процедираме, според това какво точно се случи. Искам да подчертая, че както Славия ни помага в този труден за нас момент, така и ние ще го направим, когато трябва. Подобни неща не се забравят”, заяви Батков.
http://www.focus-news.net/?id=n1227521



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000869
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031