Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 14:09 - Заместник-министрите ще бъдат обявени в понеделник
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 519 Коментари: 0 Гласове:
1



Ще обявя заместник-министрите в понеделник, когато Народното събрание гласува кабинета. Това каза бъдещият премиер Бойко Борисов на излизане от Президентството, където върна на Георги Първанов изпълнен проучвателния мандат за съставяне на правителството. Той обяви още, че ще бъде създадено специално звено за комуникация с Европейския съюз към Министерския съвет, като неговият ръководител също ще стане ясен в понеделник.

Борисов пристигна в Президентството в 12 часа и влезе в кабинета на държавния глава заедно с председателя на парламента Цецка Цачева и председателя на ГЕРБ и бъдещ вътрешен министър Цветан Цветанов. Там те останаха 20 минути, след което Борисов официално връчи на Първанов папката със структурата на кабинета и имената на бъдещите министри. Както се казва, рапорт даден, рапорт приет, отвърна президентът, след като взе състава на кабинета в ръцете си. Той обяви, че съгласно Конституцията незабавно ще направи предложение до парламента за избирането на Борисов за министър-председател. "Според текста в Конституцията трябва да констатирам успешното изпълнение на върнатия мандат, което е нещо много относително, защото един списък едва ли може да е основание за това", каза Първанов и добави, че българските избиратели ще оценят истински успешното изпълнение на мандата.

Държавният грава пожела успех на бъдещия премиер и добави: "Той избра една форма, която наистина никак не е лека за реализация и която има своите предизвикателства, но отговорността, която избирателите са му възложили, предполага подобно действие. На добър час". "Използвам случая да ви поканя официално на заклеването на кабинета в понеделник в 10 часа", обърна се Борисов към Първанов и уточни, че покана за церемонията има и патриарх Максим.

На излизане от Президентството бъдещият премиер обяви, че е съставил кабинета "изключително лесно". Той отново обясни оттеглянето на номинираната за министър на земеделието Десислава Танева като нейно лично решение. "Тя предпочете да работи в парламента, защото не може да понесе този публичен натиск. Тя е свикнала да работи, а не да се обяснява", каза Борисов и заяви, че няма конфликт на интереси при Танева, която е участвала в управлението на частни фирми.

Бъдещият министър-председател каза, че Божидар Димитров ще е "министър без портфейл, без кабинет, без министерство и ще ми помага в политиката за културното наследство и за Агенцията за българите в чужбина".


Тагове:   кабинет,   заседание,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996240
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031