Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2009 11:39 - Кабинетът на ГЕРБ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1155 Коментари: 2 Гласове:
1Съставът и структурата на новия кабинет ще бъдат гласувани на церемония в Народното събрание. Смяната на министрите ще се състои и във всички министерства. СДС ще подкрепи предложеното от ГЕРБ правителство, реши Националният съвет на партията. Сините посочиха, че това решение е продиктувано от спешната необходимост от антикризисни мерки, актуализиране на бюджета, възстановяване на доверието на Европейския съюз и изваждане на България от кризата. От СДС обаче заявиха, че ПП ГЕРБ и Бойко Борисов носят цялата политическа отговорност за състава и действията на правителството. От РЗС и „Атака” вече обявиха подкрепа за новото правителство на ГЕРБ, съобщи агенция Фокус.


І. Структура на Министерския съвет на Република България:

1. Председател на Министерския съвет;
2. Двама заместник-председатели на Министерския съвет;
3. Министерство на вътрешните работи;
4. Министерство на финансите;
5. Министерство на регионалното развитие и благоустройството;
6. Министерство на труда и социалната политика;
7. Министерство на отбраната;
8. Министерство на външните работи;
9. Министерство на правосъдието;
10. Министерство на образованието, младежта и науката;
11. Министерство на здравеопазването;
12. Министерство на културата;
13. Министерство на околната среда и водите;
14. Министерство на земеделието и храните;
15. Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията;
16. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма;
17. Министерство на физическото възпитание и спорта;
18. Министър без портфейл.

ІІ. Поименен състав на Министерския съвет:

1. Министър-председател – БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
2. Заместник-министър председател – ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ
3. Заместник-министър председател – СИМЕОН ДЕНЧЕВ ДЯНКОВ
4. Министър на вътрешните работи – ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ;
5. Министър на финансите – СИМЕОН ДЕНЧЕВ ДЯНКОВ;
6. Министър на регионалното развитие и благоустройството – РОСЕН АСЕНОВ ПЛЕВНЕЛИЕВ;
7. Министър на труда и социалната политика – ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ;
8. Министър на отбраната – НИКОЛАЙ ЕВТИМОВ МЛАДЕНОВ;
9. Министър на външните работи – РУМЯНА РУСЕВА ЖЕЛЕВА;
10. Министър на правосъдието – МАРГАРИТА СТЕФАНОВА ПОПОВА;
11. Министър на образованието, младежта и науката – ЙОРДАНКА АСЕНОВА ФАНДЪКОВА;
12. Министър на здравеопазването – БОЖИДАР МИХАЙЛОВ НАНЕВ;
13. Министър на културата – ВЕЖДИ ЛЕТИФ РАШИДОВ;
14. Министър на околната среда и водите – НОНА ИВАНОВА КАРАДЖОВА;
15. Министър на земеделието и храните – МИРОСЛАВ ХРИСТОФОРОВ НАЙДЕНОВ;
16. Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – АЛЕКСАНДЪР СВЕТОСЛАВОВ ЦВЕТКОВ;
17. Министър на икономиката, енергетиката и туризма – ТРАЙЧО ДИМИТРОВ ТРАЙКОВ
18. Министър на физическото възпитание и спорта – СВИЛЕН ЕМИЛОВ НЕЙКОВ;
19. Министър без портфейл - БОЖИДАР ДИМИТРОВ СТОЯНОВ.


Председател на Министерски съвет:

БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ

Роден на 13 юни 1959 г. Дипломира се във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин лейтенант.

Трудов стаж:
10.11.2005 г. – настоящем е избран за кмет на София,
01.09.2001 г.
Назначен на длъжност Главен секретар на МВР с указ № 194/2001 на Президента на република България, а със заповед на Министъра на вътрешните работи му е присъдено звание “полковник” от МВР. С указ № 32/2002 на Президента на Р България е удостоен със звание генерал-майор, а на 25.06.2004г. е удостоен със званието генерал-лейтенант.
1991 г.
Основава фирма “ИПОН-1” ООД, която е сред най-големите охранителни фирми в страната. Фирмата членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията.
1985 – 1990 г.
Преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав” и му е присъдена н. с. “доктор”. През 1990г. напуска системата на МВР.
1982 г.
Командир на взвод, командир на рота.

Постижения и награди:
"Обявяване на благодарност" през 1985 г., 1987 г. и 1988 г.; "Почетен знак III степен" - за конкретен съществен принос при изпълнение на служебни задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността, опазването на обществения ред и сигурността в Република България през 2002 г.; "Почетен знак II степен" - за проявен висок професионализъм и обезпечаване сигурността и обществения ред по време на посещението на Президента на Руската федерация Владимир Путин през март 2003 г.; "Огнестрелно оръжие" - за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения от Министъра на вътрешните работи през 2003 г.; "Кръст за полицейски заслуги с червена звезда" от Министъра на вътрешните работи на Кралство Испания за заслуги към испанската полиция - 22.09.2003 година; "Сребърен паметен медал" от председателя на Националния организационен комитет за 100-годишнината от установяване на българо- американските отношения, министър Соломон Паси; Почетен медал на френската полиция от името на президента на Франция и от името на министъра на вътрешните работи, вътрешната сигурност и местните свободи; Медал за бойно съдружие от заместник-директора на ФСБ на Русия; Почетен жезъл от генералния директор на полицията на Испания; Сертификат за изключително добра работа и съществен принос в борбата против фалшивото евро - от директора на "Европол" господин Юрген Щорбек през януари 2004 г.; Сертификат от Министерството на вътрешните работи и Генералната дирекция на Турската национална полиция за изключително ценен принос в развитието на двустранните отношения между българската и турската полиция в борбата с организираната престъпност и корупцията; Сертификат за благодарност за изключителен принос в борбата с наркотиците от Службата за борба с наркотиците (ДЕА) към Департамента на правосъдието на САЩ. Почетна титла Командир на Ордена на Звездата на Италианската Солидарност, от Президента на Република Италия - 13.06.2006. Този Орден се връчва на чуждестранни граждани, които са допринесли значително за развитието на двустранните отношения между Италия и респективните им страни.

Заместник-председател на Министерския съвет и Министър на вътрешните работи:

ЦВЕТАН ГЕНЧЕВ ЦВЕТАНОВ

Роден на 08 април 1965 г.

Образование:
1998-2000 г.
Следдипломна квалификация, специалност “Право” в Институт за следдипломна квалификация при УНСС – София;
1988-1992 г.
Образователно-квалификационна степен "магистър" в НСА гр. София, специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика

Трудов стаж:
Ноември 2005 г.
Зам. Кмет по сигурността в Столична община;
2001 – 2005 г.
Началник на сектор /оперативен помощник на главния секретар на МВР/ "Ръководство на МВР";
1997 – 2001 г.
Главен експерт в сектор "Национални служби, специализирана и обща администрация, учебни заведения, НИИ и НПИ и СОБТ" към отдел "Управление на човешките ресурси" при Дирекция "Човешки ресурси"-МВР, с придобит VІІ старши ранг;
1987 – 2001 г.
Специалист, инспектор, ст. инспектор, гл. инспектор, н-к на група в ЦИАОУ-МВР и СИТАУ-МВР.

Допълнителни квалификации:

01.06.2008 - 14.06.2008 г.
Завършен курс по Международна програма на Държавния департамент на САЩ за Млади политически лидери, Вашингтон - САЩ.
22.05 - 27.05.2005 г.
Завършен курс по “Противодействие на незаконния трафик на автомобили“ в Генералната дирекция на полицията в гр. Мадрид - Испания.
09.05 - 15.05.2005 г.
Завършен курс на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ - тема “Контролирани доставки свързани с оръжия за масово унищожение“ гр. София.
11.12 - 18.12.2004 г.
Завършен курс по “Противодействие на глобалния тероризъм“ в Службата за външна информация към Генералната дирекция на полицията в гр. Мадрид - Испания.
16.08 - 10.09.2004 г.
Завършен курс по мениджмънт в Международната академия за кадри на закононалагащи органи /ILEA/ гр. Розуел, Ню Мексико – САЩ.
12.07 - 16.07.2004 г.
Завършен курс на ФБР - тема “Обмяна и обработване на разузнавателна информация” гр. София.
26.04 - 30.04.2004 г.
Завършен курс в централата на “СИКРЕТ СЪРВИС”, Вашингтон – САЩ.
24.10 - 20.12.2003 г.
Завършен основен курс в Международната академия по право-охраняване /ILEA/ гр. Будапеща –Унгария.

Заместник-председател на Министерския съвет и Министър на финансите:

СИМЕОН ДЕНЧЕВ ДЯНКОВ

Роден на 13 юли 1970 г. Завършва Ловешката езикова гимназия, след което продължава образованието си в УНСС. Доктор по международни търговски и финансови отношения от Мичиганския университет. От 1995г. работи за Световната банка като Главен икономист по финанси и частно дело. Работи по страните, най-застрашени от кризата в световен мащаб. Участва в различни програми на банката по приватизация, корпоративно управление, регионални реформи в Северна Африка, Източна Азия и други райони на света. Водещ автор на годишния обзор на Световната банка - World Development Report 2002. Автор на повече от 70 специализирани статии в най-авторитетните икономически издания в света - Quarterly Journal of Economics, American Economic Review, Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Journal of Public Economics. Създател на годишния доклад “Doing Business Report”, най-продаваното издание на Световната Банка в над 100 000 копия. Един от 100–те най-цитирани икономисти в света. Директор на научен център в Харвард.

Министър на регионалното развитие и благоустройството:

РОСЕН АСЕНОВ ПЛЕВНЕЛИЕВ

Роден на 14 май 1964 г. Завършва Техническия университет в София, специалност: “Компютърни технологии”. През 1990 г. основава първата си строителна фирма и до момента има повече от 15 години опит на мениджърски позиции в България и чужбина. Под неговото ръководството е реализиран най-големият инвестиционен проект в областта на недвижимите имоти в България - Бизнес Парк София.

Министър на труда и социалната политика:

ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ

Роден на 19 юни 1964 г. Завършва Строителния техникум – Враца и ВИАС-строителен инженер. Работил в Проектанска организация във Враца през периода 1990-1991 г.;
от 1991г. до 1995г. е избран за председател на КТ "Подкрепа" – Враца;
от 1995г. до 2002 г. е избран за конфедерален секретар на КТ "Подкрепа" –София с ресор информационна и социална политика;
от 15.03.2002 г. до 16.11.2007 г. е назначен за Изпълнителен Директор на Главна Инспекция по труда към МТСП;
от 16.11.2007 г. е избран за Кмет на Община Враца.

Министър на отбраната:

НИКОЛАЙ ЕВТИМОВ МЛАДЕНОВ

Роден на 05 май 1972 г. Завършва УНСС, специалност Международни отношения, магистър по военни науки от Кралския колеж, Лондон. Основател на Европейския институт в София. Работил като консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 г. е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничествно с Иракския парламент. От 2007 г. до 2009 г. е евродепутат от Парламентарната група на ГЕРБ. Като депутат в Европейския парламент е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник-председател на делегацията на Европейския парламент за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.


Министър на външните работи:

РУМЯНА РУСЕВА ЖЕЛЕВА

Родена на 18 април 1969 г. Доктор по социология на университета Отто фон Герике в Германия с тема на дисертацията: “Социално-интерпретативни модели на предприемачите в икономиката на прехода”. Специализирала е икономическа и индустриална социология в университета в Билефелд и в Свободния Университет в Берлин.

Трудов стаж:
Гост-професор по европеистика в университета в Магдебург в Германия и научен сътрудник първа степен в Институт по социология при Българска академия на науките. Експерт в областта на пазар на труда, човешки ресурси и социална политика. Преподавател по „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации” в Катедра „Социология” в СУ „Св. Климент Охридски”. През годините на научната си кариера има професионален опит в управлението на редица търговски дружества, заемайки ръководни длъжности. Научните и професионалните и интереси са свързани с икономиката на прехода и преструктурирането на организацията на труда в Източна Европа.

Постижения и награди:
Румяна Желева е член на Делегациите на Европарламента за връзки със страните от Машрек (Сирия, Египет, Ливан и Йордания) и за връзки с Иран. Участвала е като изследовател и консултант в проекти на Програмата за развитие на ООН и Програма ФАР за разработване на инициативи за пазара на труда, социално включване и младежка заетост. Има десетки публикации и участия в международни проекти и конференции в Германия, Австрия, Кипър, Норвегия, Латвия, Португалия, Унгария, Русия и Сърбия в областта на индустриалните отношения, предприемачеството и корпоративната социална отговорност. Член е на Berliner Forum (International network of business ethics), Българска социологическа асоциация (БСА) и Ротари Клуб Бургас, координатор за България на European Association for Rural Sociology. Избрана е за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ, а след това и за ръководител на българската делегация в Европейската народна Партия. Член на Комисията по регионално развитие, която се занимава с регионалната и кохезионна политика на Европейския съюз. През 2009 г. е избрана за член на Европейския Парламент за втори път, издигната от Политическа партия ГЕРБ. От 2009г. е заместник- председател на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент.

Министър на правосъдието:

МАРГАРИТА СТЕФАНОВА ПОПОВА

Родена на 15 май 1956 г. Завършва немска езикова гимназия „Б. Брехт” – гр. Пазарджик, получава диплома по специалност „Българска филология” и втора специалност – немски език от СУ „Св. Климент Охридски”, също така и диплома по специалност „Право” от СУ „Св. Климент Охридски”.

Трудов стаж:
От 21.02.2007 г. – до настоящия момент е прокурор във Върховна касационна прокуратура като от 01.09.2007 г. е завеждащ отдел „Противодействие на престъпленията против финансовата система на ЕС”;
От 08.06.2006 г. – е Командирована във Върховна касационна прокуратура;
През периода 14.02.1996 г. – до 2006 г. е административен ръководител, окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – София;
От 2005 г. е постоянен преподавател в Националния институт на правосъдието;
От 2001 г. – до 2004 г. – е хоноруван преподавател във ВИПОНД – МВР – обучение на дознатели по Наказателен процес;
От 09.1995 г. е заместник окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – София;
От 05.05.1993 г. е прокурор в Окръжна прокуратура – София;
През периода 1991 г. до 1993 г. е районен прокурор в Районна прокуратура – Своге;
От 1990 г. – 1991 г. заема длъжността младши прокурор в Районна прокуратура – Пирдоп;
Трудовата кариера на г-жа Маргарита Попова започва като коректор през 1981 г. във военното издателство на Министерство на отбраната.

Специализации:
САЩ – през 1998 г. - Университет „Джорджтаун” - Вашингтон, "Интелектуална собственост";
Унгария – през 1999 г. - Министерство на правосъдието на САЩ и Интернационална полицейска академия в Будапеща, „Организирана транснационална престъпност”;
Германия - през 2004 г. - Немска фондация за международно правно сътрудничество - хоспитация: устройство и компетенции на немските съдебни и
прокурорски структури, взаимодействие, досъдебно и съдебно разследване, изпълнение на наказанието, организирана престъпност, европейско сътрудничество в областта на наказателното правораздаване;
октомври 2003 г. - юни 2004 г. - Лектор на международен семинар по въпросите на европейското наказателно правораздаване в Германия, Холандия, Австрия, Великобритания, Италия, Франция и България;
Франция – през 2005 г. - ръководител на група младши прокурори и младши следователи за участие в Националната школа за обучение на магистрати в Бордо на тема „Международно правно сътрудничество по наказателни дела”.

Министър на образованието, младежта и науката:

ЙОРДАНКА АСЕНОВА ФАНДЪКОВА

Родена на 12 април 1962 г. Завършва средно образование в 35 гимназия, София, Висше образование в СУ ”Св. Климент Охридски”, специалност „Руска Филология”. Специализирала „Преподаване на Руски Език” в Москва, „Бизнес Администрация” в София, „Стратегия на училището”, „Училище за политика”. Учител по професия, директор на 73 СОУ, гр. София, зам. – кмет на Столична община.

Министър на здравеопазването:

БОЖИДАР МИХАЙЛОВ НАНЕВ

Роден на 19 януари 1963 г. Получил образованието си в Медицински Университет, гр. Варна, специалист по обща, детска и гръдна хирургия. Хирург е в Клиниката по гръдна хирургия и Сектор по детска хирургия в Университетската многопрофилна болница във Варна.
Хонорован асистент е по детска хирургия към Катедрата по обща и оперативна хирургия, анестезиология и интензивно лечение в МУ - Варна.
Член е на Българско хирургично дружество, Българската асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия, Българското научно дружество по детска хирургия. От 2005г. до 2008 г. е член на Комисията по професионална етика на варненската колегия, а от 2008 г. е председател на Управителния съвет на районната колегия на БЛС във Варна. На 10.01.2009г. е избран за председател на Български лекарски съюз.


Министър на културата:

ВЕЖДИ ЛЕТИФ РАШИДОВ

Роден на 14 декември 1951 г. Завършва Художественатa Академия, скулптор. Член на AYAP, Париж, член на Парижкия есенен салон, член на Европейската академия в Париж, член-кореспондент на БАН. Носител на 14 международни награди, носител на Медала на Ватикана, носител на орден „Александър Невски” I-ва степен на Руската федерация, носител на орден на заслугите на Украйна и Турция I-ва степен, носител на орден „ Стара планина” I-ва степен и орден „Кирил и Методий”. Организирал над 45 самостоятелни изложби извън страната.


Министър на околната среда и водите:

НОНА ИВАНОВА КАРАДЖОВА

Родена на 28 август 1960 г. Завършва УНСС, специалност „Икономика и организация на труда”. Специализирала публична администрация в Института за международно обучение, Вашингтон. От 1984 г. до 1991 г. работи в Икономическия институт на БАН, дирекция „Регионална икономика и икономически въпроси по опазване на околната среда”. До 2005 г. работи в Министерство на околната среда и водите, след което се занимава с консултантска дейност, като ръководител на проекти в областта на околната среда и екологията.


Министър на земеделието и храните:

МИРОСЛАВ ХРИСТОФОРОВ НАЙДЕНОВ

Роден на 14 декември 1968 г.

Завършил Висш институт по зоотехника и ветеринарна медицина – Стара Загора, доктор по ветеринарна медицина през 1994 г.

От 2006 г. до момента е Директор на общинско предприятие Екоравновесие.
През периода 2004 г. – 2006 г. е Главен секретар на Национална ветеринарномедицинска служба.
През 2002 г – 2004 г. е Директор на Регионална ветеринарномедицинска служба, Враца.
От 1997 г. до 2002 г. Осъществява комплексно ветеринарномедицинско обслужване в Собствена ветеринарна клиника – Враца.
През периода август 1995 г. - август 1997 г. е Държавен ветеринарен лекар на ветеринарен участък с. Косталево, община Враца.


Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията:

АЛЕКСАНДЪР СВЕТОСЛАВОВ ЦВЕТКОВ

Роден на 26 август 1967 г.
Висше Образование:

- Университет за национално и световно стопанство – София, специалност „Международни икономически отношения”, степен „Магистър”.
- Висш институт по архитектура и строителство, специалност „Транспортно строителство”, степен „Магистър”.
Средно: 9-та Френска езикова гимназия – София.

Професионална дейност:
2008г. – досега – Заместник кмет на Столична община, Направление „Транспорт и транспортни комуникации”.
2008г. – Съвет на директорите „Паркинги и гаражи” ЕАД.
2006 - 2008г. – Директор на дирекция „Транспортна инфраструктура” в Столична община.
2001 - 2005г. – Началник отдел в Изпълнителна агенция „Пътища”.
1995 - 2001г. – Зам.–началник на управление в Главно управление „Пътища”.
1994 - 1995г. – Началник отдел в ГУП.
1994г. – главен специалист в ГУП.


Министър на икономиката, енергетиката и туризма:

ТРАЙЧО ДИМИТРОВ ТРАЙКОВ

Роден на 19 април 1970 г. Завършил английската гимназия в гр. София и Университета за национално и световно стопанство, специалност МИО. Специализации по контролинг, финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия. Професионален опит като консултант по стратегическо развитие и сливания и придобивания в различни страни в централна и източна Европа. От 2006 г. е част от мениджърския екип на групата EVN България.


Министър на физическото възпитание и спорта:

СВИЛЕН ЕМИЛОВ НЕЙКОВ

Роден на 14 декември 1964 г. Завършва средното си образование в ССУ ” Г. Бенковски ” гр. Варна и ВИФ „Г. Димитров” - спортната специалност.

От 1991 г. е хоноруван преподавател по ОНИР.
От 1995 г. е редовен преподавател в сектор „ТМСТ” към катедра „Основи на спортната тренировка”. През 1999г. е повишен в звание „старши асистент”.
През 2001 г. защитава дисертация на тема „Оптимизиране на специализираните тренировъчни натоварвания при високо квалифицирани гребци през състезателния период”, пред Специализирания научен съвет по Теория и методика на физическото възпитание и спортна тренировка. Има над 40 броя публикации, съавтор на две учебни помагала по „Теория и методика на спортната тренировка” за 9-10 клас за ученици от СОУ, на ръководство по Основи на спортната тренировка и редица участия в национални и международни научни конференции и семинари.
Води лекционен курс по ТМСТ със студентите от ТФ и УФ, ІІІ и ІV курс редовно обучение, Индивидуален план, Задочно обучение.
Като състезател по гребане е бил 9 години национален състезател. Студентски световен шампион – Универсиада 1989 г. Дуизбург, Германия. Финалист от Световни първенства - V м.; скиф лека категория 1989 г. - Блед, Словения; VІ м.; в двойка скул 1990г. о. Тасмания, Австралия. Многократен шампион на България във всички скулови дисциплини, Балкански шампион 1987 г.
От 1995 г. е избран за старши треньор на националния отбор по гребане на България – до сега. Като такъв е спечелил през тези години над 15 медала от Световни първенства и Олимпийски игри, от които три Световни титли, Олимпийска титла и два олимпийски медала на Румяна Нейкова.
Треньор № 1 на България за 2008 г. Награден е с орден „Стара планина” - I степен за изключителен принос в развитието на „Физическото възпитание и спорта” в Република България.


Министър без портфейл:

БОЖИДАР ДИМИТРОВ СТОЯНОВ

Роден на 03 декември 1945 г. в гр.Созопол. Завършил Софийски университет ” Св. Климент Охридски”, специалност История на България. Специализирал Гръцка палеография и дипломатика в периода 1974 – 1977г. в Париж и Ватикана. Започва работа в Националния Исторически Музей през 1978г., след което работи като телевизионен журналист в годините между 1998 г. и 2001г. От 2001 г. до момента е Директор на Националния Исторически Музей. Автор на 36 книги и над 300 научни публикации.
http://www.focus-news.bg/?id=h2508


Тагове:   кабинет,   заседание,


Гласувай:
11. ka4ak - много полезна информация!
27.07.2009 11:45
Благодаря ти!
цитирай
2. reporter - :)
27.07.2009 11:59
Такъв исторически момент не се пропуска :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13215846
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37064
Календар
«  Юни, 2024  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930