Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2009 20:00 - Атрактивна адвокатка защитава гърка с фалшивото евро
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 3833 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 02.08.2009 13:37


Атрактивна адвокатка пое защитата на 47-годишния казахстанец с гръцко гражданство, заловен в края на миналата седмица с над 50 000 фалшиви евро. Младата юристка Радост Караиванова е от София и дойде за делото на Николаос Агакехаис малко преди началото му в окръжния съд в Пловдив. “Клиентът ми е имал лош късмет, за кратко време е срещнал и Дядо Мраз, и черна котка му е минала пътя”, каза адвокат Караиванова минути преди заседанието. По нейните думи, клиентът й е бил на кратка 3-дневна почивка в Пловдив с цел да “разпусне”. Вчера обвиняемият е станал за втори път баща, съпругата му е родила бебе.

image

image

image

47-годишният Николаос Агакехаис бе задържан на 24 юли в центъра на Пловдив. След тежък запой той разпиля над 52 000 евро пред очите на полицаи. В съдебната зала днес стана ясно, че е в плика е имало 500 банкноти по 100 евро и 13 банкноти по 200 евро. При личен обиск, след задържането му, у Агакехаис е намерена визитна картичка на пловдивчанина Георги Генчев Узунов, срещу когото е образувано досъдебно производство в Софийска окръжна прокуратура и чиято мярка за неотклонение се гледа днес в Софийски окръжен съд, с обвинение по член 243 и чл. 244 от Наказателния кодекс. Тепърва ще се изяснява връзката между Агакехаис и Узунов.

Делото срещу Николаос Агакехаис бе гледано от дежурен съдия на Пловдивския окръжен съд. Защитата поиска обвиняемият да бъде освободен и да се остави без уважение искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Прокурор Божидара Попова изтъкна, че събраните към момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение, че Агакехаис е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, а именно – държане в голямо количество на неистинска валута. Деянието се наказва от българското законодателство с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Обвиняемият поиска да бъде пуснат при семейството си, което живее в град Катерини, Гърция, и обеща да се яви в съда, в момента, в който бъде призован.

Съдът наложи постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” и разпореди незабавно да бъде уведомено Министерство на външните работи. Определението подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок, като делото бе насрочено за 4 август. Адвокат Радост Караиванова заяви, че ще обжалва, тъй като, според нея “е нелогично и нелепо твърдението, че ще укрие, защото няма постоянен адрес в България”.

Според събраните свидетелски показания пияният грък е поискал цигари от жандармеристите пред Регионалния телевизионен център, дори те са го упътили към близкото чейндж-бюро, където обменил 50 евро, за да си купи цигари, предаде Plovdiv24.com. Разговаряли си на руски език.

Когато дежурните повикали полицаи от 2-ро РПУ за да го отведат в изтрезвителното той захвърлил старателно увитата като пакет черна найлонова торбичка, която преди това старателно притискал. Точно тогава се разпилели 513 банкноти, 500 от които с номинал по 100 евро и 13 по 200 евро.

47-годишният обвиняем, роден в Казакстан, най-вероятно е бил използван като "муле" за пренасяне на неистинските банкноти, на стойност над 50 000 евро, коментира наблюдаващият прокурор Божидара Попова, цитирана от Дарик.
http://www.blitz.bg/news/article/56888



КОЯ Е ТЯ?

image

Коя е атрактивната брюнетка, която защитава в съда гърка, разпилял 50 000 евро в центъра на Пловдив? Този въпрос си задаваха всички, които зърнаха ефектната дама по електрони и печатни медии. По въпроса за красотата на адвокат Радост Караиванова няма две мнения - тя радва окото където и да се появи. Ако ставаше въпрос за всяка друга дама, човек можеше да се възмути от скандалното є облекло. Оскъдната черна рокличка повече разголваше, отколкото прикриваше пищен бюст и убийствено дълги крака. Подобен дрескод е типичен за дискотека “4ас пик” на плажа на Слънчев бряг, отколкото за Съдебната палата в Пловдив. В такъв външен вид в храма не се влиза, категорични са магистрати. Да, но пък като има какво да покаже момичето, защо да не изплакнем окото, изказаха се вчера мъже в тоги, които забравиха, че това облекло е задължително дори за атрактивните адвокатки.

Всъщност биографията на Радост Караиванова е не по-малко интересна от външния є вид. Името є се замесва в публичен скандал в края на 2004 г., когато тя работи като полицейска дознателка в Четвърто РПУ в София. В този район е най-скъпият столичен квартал “Лозенец”, там са и жилищните комплекси “Витоша”, “Стрелбище”, “Мотописта”. Според неписаната им длъжностна характеристика луксът и денонощният панаир на суетата в баровския квартал са толкова големи, че не всеки униформен е в състояние да устои на изкушенията.

И днес остава скрит отговорът на въпроса какво точно е открила хубавата Радост Караиванова у сочения като наркодилър Илиян Варсанов - голямата си любов или приятния начин на живот. Скандалът избухна, след като по време на разследването на убийството на столичния наркодилър Тихомир Трифонов в дома му бяха открити стотици касети, на които той е запечатвал креватните си упражнения. В хардпорното разследващите разпознаха като главни действащи лица Илиян Варсанов и две служителки на МВР. Едната от тях - Радост Караиванова, беше хвърлена на медиите, а другата беше спомената само с местоработата є - НС БОП, сектор “Наркотици” и прякора є - Поручик Галицин. Министър Георги Петканов угаси пожара, като назначи вътрешна проверка, и на 7 юли Радост беше уволнена, а на колежката є Галина се размина. Радост излезе от положение, като обяви, че не е плела гоблени с Илиян, но по време на тайната си любовна връзка не е изнасяла тайни от МВР и е готова да се подложи на детектор на лъжата.

В крайна сметка Радост Караиванова смени не само професията си, но и целия си стайлинг. От блестяща руса лъвица се превърна в стилна брюнетка. Вписана е като член на софийската адвокатска колегия. Юристката защитава интересите на собствениците на заведения в Софийски студентски град по врем на атаката срещу незаконното строителство, след като студентът Стоян Балтов бе убит пред дискотека “Амнезия”.

Съблазнителната адвокатка за първи път стъпва в Съдебната палата в Пловдив като защитник на гърка Николаос Агакехаис. Тя поиска от съдията време, за да се запознае с материалите по делото, след което се държа професионално в залата. Феновете є ще могат да я видят отново под тепетата на 4 август, когато постоянният арест, постановен от Окръжния съд, ще бъде обжалван пред апелативния.
http://marica.bg/show.php?id=8995#




Гласувай:
3



1. cefulesteven - Евала и на фотографа за първата с...
28.07.2009 20:04
Евала и на фотографа за първата снимка и на пича:)
В такова положение, не рухва, не губи усещането си за красивото:))))

Там, където се взира, поне няма нищо фалшиво. Или така ми се струва поне.

:)
цитирай
2. reporter - :)))))))))))
28.07.2009 20:08
Уникални снимки, нали? Не знаех, че в съдебната зала можело да бъде забавно :)))
цитирай
3. veninski - Ако някой е уникален, аз знам името ...
28.07.2009 20:13
Ако някой е уникален, аз знам името му....

Поздравления!
цитирай
4. reporter - ?
28.07.2009 20:17
?
цитирай
5. анонимен - Уникална е не снимката или фотографа
29.07.2009 11:49
Уникален е "обекта" който се държеше толкова непринудено пред обективите. Може и да е "муле", но поне е много симпатично. За адвокатката му пък въобще нямам думи . Ако ми се наложи и аз бих я избрал. : )))))))))))
цитирай
6. анонимен - Пука ли му на някой
18.08.2009 00:57
Дали е правила хардпорно с наркотрафикант или не. Мацката е супер - и аз бих правил хардпорно с нея в къщи. И 1 дете бих й направил (тя ще си ме осъди за издръжка - няма проблеми).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040626
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930