Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 22:28 - Цветан Цветанов vs. Алексей Петров
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2262 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2009 22:30


Бъдещето на съветника на председателя на ДАНС Петко Сертов - Алексей Петров няма да е безоблачно. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов след среща с ръководството на бившата служба ГДБОП. Няма проблем да има съветнически пост в ДАНС, проблемът е какви са функциите и хората, които го заемат, така министърът отговори на въпроса дали подобен пост ще бъде запазен в агенцията.

image

Цветан Цветанов

По този начин Цветанов за втори път в рамките на дни предизвиква Алексей Петров. “Аз смятам, че оценката, която в момента имаме, тя не е много благоприятна за състоянието на ДАНС,” каза Цветанов преди да поеме поста в МВР. Бъдещият министър тогава обясни, че с директора на ДАНС Петко Сертов е имал само служебни отношения, но не и лични, а с Алексей Петров въобще не е водил никакви разговори по никое време. Цветанов каза, че след формиране на кабинета на 27 юли, ще бъдат изслушани ръководители на оперативните звена в ДАНС и в МВР и след това ще се даде ясна оценка за това дали ще работи или ще се търсят нови възможности. По повод на Алексей Петров пък Бойко Борисов пък беше казал, че не се интересува от съветници.

image

Алексей Петров

Самият Алексей Петров коментира преди десетина дни лаконично пред “Всеки ден” евентуални бъдещи смени в агенцията. На въпрос дали се притеснява за бъдещето на ДАНС след промените, за които се заканват от ГЕРБ той отговори: “Надявам се да е за добро.” “Аз и преди съм казвал - за мен има роли, няма върхове и низини. Екипната форма предполага роли, а не постове”, такъв пък беше неговият коментар за това дали очаква да има размествания по върховете на ДАНС.

В четвъртък Цветанов представи идеите си за работата на ДАНС и МВР. Според него ще се работи в посока на изчистването на дублиращите функции между ДАНС и МВР. Ще бъде създадена работна група, която да премахне несъответствията. Според него подкрепата на евроатлантическите ни партньори към ДАНС не е същата, както при създаването на агенцията.

До две седмици ще станат ясни имената в професионалното ръководство на МВР, обясни Цветанов. Промени в ръководството на бившата ГДБОП няма има. Министърът обеща възстановяване на предишните функции на дирекцията. Към министерството ще бъде съставен и консултативен съвет, в който ще влизат и неправителствени организации.

Цветанов каза също, че в най-кратки срокове ще бъдат прокарани законови промени във връзка с разпечатките от разговорите на мобилни телефони. Вътрешният министър посочи, че съдийското разрешение няма да отпадне, но текстовете в закона ще бъдат променени така, че да бъде узаконено минаването на разпечатките направо през ДОТИ. Законовата промяна се налага, тъй като мобилните оператори не са задължени да предоставят разпечатките в кратки срокове. Според Цветанов някои от тях се бавят с месеци. Внасянето на предложенията за промени в закона трябва да стане до края на август.

Цветанов обеща МВР да работи активно срещу наркоразпростаранението. Не може родителите и децата да знаят кои са пласьорите, а служителите на МВР – не, каза той. Имало е политически чадъри в работата на МВР, посочи министърът. Имало е служители, които година и половина са нямали входяща и изходяща поща, т.е. нищо не са работели, обясни той. Ревизии ще бъдат направено в Столичната дирекция на полицията. Тече проверка и в Института по психология.

Цветанов потвърди, че в момента се прави проверка, свързана с ведомствените жилища на МВР, тъй като цената на кв. м. е била вдигната на 400 евро. Ще се проверява дали това е направено целесъобразно. По същия начин ще бъде извършена проверка на обществена поръчка по един от инструментите за Шенген. Става дума за обществена поръчка за закупуване на хеликоптер, струващ 10 млн. лв., за да бъде ползван той обаче, е трябвало да се закупят част и сензорна система за още 6 млн. лв., обясни Цветанов и допълни, че такава обществена поръчка буди интерес.
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041217
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930