Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2009 09:48 - Нови шефове на Агенцията по горите и на ИА "Автомобилна администрация"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
0



По-бързо от очакваното две важни звена на изпълнителната власт смениха началниците си. В сряда правителството махна от поста председател на Държавната агенция по горите кадъра на БСП Стефан Юруков и сложи на негово място доц. Георги Костов. Същия ден министърът на транспорта Александър Цветков подписа оставката на директора на Изпълнителна агенция "Държавна администрация" Володя Киров и сложи на негово място като и.д. заместника му Любомир Христов.

Промяната в двете ведомства, първото от които стана синоним на скандални заменки, правени буквално часове, преди да бъдат спрени със закон, а второто – с разкритията за ширещо се купуване на шофьорски книжки и формални технически прегледи, беше очаквана, но не и толкова бързо направена, след като премиерът Бойко Борисов посъветва министрите "да не бързат с уволненията, за да не се приемат като политически".

По повод на смяната на Юруков, правителственият информационен център припомни, че според "бележки на Световната банка от март тази година, изготвени въз основа на обсъждания с представители на организации на обществения и частния сектор и на гражданското общество, е налице разпространено мнение, че горският сектор е корумпиран и се управлява лошо". В съобщението се казва още, че "широко е разпространено и безпокойството за легитимността на т. нар. "заменки", от които, според данни на неправителствени организации, държавният горски сектор губи около половин милиард евро".

Шефът на автомобилната администрация Володя Киров пък е подал оставка още преди два дни, която е била приета от новия транспортен министър. По думите на министър Цветков екипът му вече е предприел мерки за борба с корупцията с шофьорските книжки и техническите прегледи, които са в ресора на изпълнителната агенция. Конкретните предложения и мерките за работата на автомобилното ведомство трябва да бъдат готови до 15 септември.

Министърът обеща в агенцията да бъдат предприети големи промени.

Още една оставка бе разписана в сряда. Правителството освободи по нейна молба Ширин Местан като председател на Държавната агенция за закрила на детето. Тя подаде молба за напускане в деня на полагането на клетва на новото правителство, а назначението й по времето на правителството "Станишев" беше по искане на ДПС. Ширин Местан е съпруга на зам.-председателя на движението Лютви Местан.



Тагове:   шефове,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032443
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930