Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2009 12:03 - Кольо Парамов: Станишев създаде ДАНС, за да се пази от Румен Петков
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове:
0



Известният политически коментатор и финансов анализатор Кольо Парамов предрече няколко дни преди изборите фалита във властта на “едноличната фирма на Станишев”, както назова БСП. Един от учредителите на гражданско сдружение “Глас” с председател международно признатият експерт проф. Димитър Иванов, екссъветник на президента Първанов по международни икономически отношения , прави разбор специално за читателите на “ШОУ” на резултатите от изборите, на процесите, които протичат в ДПС и се връща към любопитни детайли от кухнята на управлението на БСП.

image  Кольо Парамов

  - Оказа се, че наистина БСП, която вие нарекохте лична фирма на Станишев, “фалира”, както вие прогнозирахте, господин Парамов? Толкова нисък резултат на избори досега тази партия не е имала.

- През май 1995 година, когато бях направил голям анализ за банковата система, имахме много сериозен спор с Луканов. Той ми имаше доверие и разговаряхме какъв трябва да бъде обликът на хората, които трябва да въздействат за създаването на нов тип БСП. Аз бях много голям противник на приятелството на Луканов с Райчев, Кънчо Стойчев и Румен Петков.
Луканов тогава ми каза: “Кольо, не може всички като теб от един ъгъл да приемат действителността!” Отговорих му: “Да, с това съм съгласен, но популярността и днешната зависимост на тези хора от вас е едно, но утре това ще се превърне в слободия!” Както и стана! Луканов умееше да ги контролира и да ги дисциплинира... След като той беше убит, тези хора излязоха извън всякакъв контрол и виждаме докъде доведоха държавата – с неточните изследвания на “Галъп”, с отклоняването на пари, със заблуждаването на Станишев... Тези хора фалираха Станишев, те фалираха едноличната фирма на Станишев, както се и очакваше...

- Вие от самото начало на мандата на Станишев твърдите, че Румен Петков като вътрешен министър ще доведе до лош край БСП и управлението...

- Лошото е, че талантът на Румен Петков като манипулатор беше в ущърб на България. Той разби системата за сигурност. Сега на Цветанов ще му са нужни 4 години за да върне Вътрешно министерство поне в начално положение, преди Румен Петков да започне саморазправата си с него.

- Искате да кажете до ситуацията, в която той оглави МВР?

- Не,

Румен Петков владееше МВР още по времето на царския вътрешен министър Петканов.

Той управлява МВР още от 2001 година. Петканов всичко съгласуваше с него. За всяко едно назначение той искаше едва ли не разрешение от Румен Петков, който беше обикновен депутат. Румен Петков въздейства за издигането на Петканов на този пост в кабинета “Сакскобургготски”. 

- В какво се състоят греховете на Румен Петков, според вас?

- В съюз с лидера на ДПС и неговата заместничка Емел Етем в приятелска среда решаваха как да се представят нещата пред Станишев, как той да се насочва. Двегодишното присъствие на Румен Петков във вътрешното министерство беше пагубно за Станишев. Премиерът беше манипулиран в толкова грозен вариант, стана зависим от Румен Петков. А той владее до съвършенство стила на манипулатора. В един момент Станишев започна да разбира какво става и, за да се пази, създаде миниминистерството ДАНС... След това премиерът подсигури чрез Европейския съюз и лично чрез Барозу натиска, който беше оказан за свалянето на вътрешния министър.

- Защо Румен Петков извади “на светло” агента Алексей Петров?

- Нарочно. За да провокира напрежение в ДАНС. За да докаже на премиера, че решението му за създаването на ДАНС е неудачно, излишно и неработещо. Перфектно антидемократично и антидържавно действие, за което се лежи в затвора ди-рект-но!

- Вие сте от кръга на проф. Димитър Иванов, който живее дълги години в Англия и по време на първия мандат на президента беше негов външноикономически съветник. Защо Първанов се отказа от експертизата му?

- Проф. Димитър Иванов през последните години отдели много време за разкриване на истинската същност на управлението на БСП. Ние с професора не се съобразяваме с оценките на “Позитано”, въпреки, че произлизаме от БСП. И тъй като разкри истинското състояние на страната вследствие на некадърното управление на Станишев, си навлече гнева на неговите хора на “Позитано” 20. Обкръжението на Станишев и Румен Петков оказаха натиск върху президента и той го освободи след края на първия си мандат. Проф. Димитър Иванов е суперкласен експерт от световно ниво. Надали има друг човек в чужбина, който да е толкова детайлно запознат както с кадровия, така и с цялостния икономически потенциал на страната. В момента е водещ финансов консултант.

- Как ще коментирате активното анти-ДПС говорене по време на изборите, което беше възприето като отношение към българските етнически турци и мюсюлманите, господин Парамов?

- Още на първата пресконференция след изборите Бойко Борисов уточни, че проблемът на върхушката на ДПС не е проблем за обикновените турци и мюсюлмани в България. Той направи разграничаване между тях.
Но трябва да се има предвид още нещо: Не трябва, когато говорим за Доган, да нападаме цялото ДПС. Без ДПС българската политическа действителност ще бъде друга. Ние не можем заради Доган и шепа крадци около него да влизаме в национални противоречия и да извеждаме като приоритет някаква утопична борба срещу Турция, каквато идея лансира “Атака”. Ние имаме един могъщ съсед със 75 млн. жители, който в стопанско-икономическо отношение е далеч преди нас, колкото и да не ни се иска да го признаем. След 10 години това ще бъде един от сериозните пазари на Европа. Подобно политическо говорене няма да доведе до нищо добро, ще ни вкара във филм, който не е приятен за гледане и България няма да има никаква полза от това.
Не трябва да се отъждествява ДПС с Ахмед Доган, независимо че той прави всичко възможно да слага едва ли не знак за равенство между себе си и ДПС. Формацията рано или късно, прогнозирам, че това ще стане още през този мандат, ще търси възможности и условия да се освободи от тази тежест. Сега Доган е воденичен камък за ДПС. Всички негови депутати разбират това, но не могат да направят нищо. В момента, в който бъдат задържани 1-2-5 човека и бъде разкрита същността на финансиране на ДПС, кражбата ще лъсне и тогава онези честни депутати от ДПС, онези искрени хора, които са работили за каузата на ДПС, ще елиминират явлението “Доган”.

- Искате да кажете, че тази парламентарна група, която той подреди, ще се обърне срещу него?

- Да, тази нова група, която той нареди, ще се обърне срещу Доган. Ще махне воденичния камък от себе си. ДПС ще се разграничи от Доган.

- Възможно ли е да бъде сменен лидерът на ДПС по демократичен начин?

- Не само, че е възможно, но е наложително. Доган, ако е умен политик, трябва да разбие зависимостта между себе си и ДПС. Там има много умни и грамотни хора.

- Твърди се, че в парламентарната група на ДПС има скрити доста потенциални клиенти на прокуратурата?

- Има потенциални клиенти на прокуратурата и тя като започне да работи неминуемо, ще стигне до сваляне на имунитети, ще стигне и до тях.
http://www.blitz.bg/news/article/57129


Тагове:   интервю,   ДАНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038724
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930