Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 09:11 - Киприянови молитви спасяват от магии
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2127 Коментари: 0 Гласове:
1



Василиеви и Киприянови молитви спасяват от тежки болести и уроки. Те се четат всеки четвъртък в православния храм "Св. Неделя", веднага след литургията, пише "Стандарт".
Тези молитви направиха чудо с дъщеря ми, твърди благодарна майка. Младата жена открила, че има бучка на гърдата. Наложила се операция. Разсейки обаче не се появили. Според ревностната християнка в основата на чудото са силната вяра, молитвите и светената вода.
За силата на християнските псалми се осмели да разкаже пред "Стандарт" и столичанката Янка Кюркчиева. Жената, която заварихме в столичния храм, разкри, че небесен ангел я е спасил от явна смърт на 16 февруари 2001 година. "Излязохме с моя приятелка от църквата "Свети Андрей", започна разказа си бившата лаборантка. Двете тъкмо се разделили на тротоара, когато върху Янка с бясна скорост връхлетяла кола. Ужасният инцидент станал на смрачаване. "Малко преди да ме натисне купето, не зная откъде ми дойде, и започнах да славя името Божие и да пея псалми", спомня си леля Янка. Учудващо, въпреки смъртносносните си разкъсвания, тя не изгубила съзнание. Видяла как дошла линейката и как я измъкнали изпод гумите. След това изпаднала в кома за цели три дни. "Лекарите в "Пирогов" и молитвите ми спасиха живота", казва жената, която претърпяла няколко тежки операции. Сега обаче ходи изправена и освен белезите и някои дребни болежки нищо не напомня за страшната случка. "Ние, хората, сме виновни за лошотиите, които ни се случват", убедена е Янка Кюркчиева. Тя изтъкна, че виновник за тежкия инцидент, който е претърпяла, бил 26-годишен мъж на име Атанас. Освен че карал с бясна скорост, хулиганът зад волана бил употребил и сериозно количество алкохол.
"Светената вода има невероятна сила", кръсти се учителка по география на излизане от църквата "Света Неделя". Миловидната жена сподели, че с редовните си посещения в храма успяла да помогне на съпруга си да се спаси от алкохолна зависимост. "Някои не вярват, затова при тях чудото не се случва", сподели софиянката.
Впрочем духовници изтъкват, че свети Киприян, чиито молитви помагат на толкова хора днес, в младежките си години също е бил Тома Неверни. Той живеел в Антиохия и се занимавал с магьосничество - предизвиквал ветрове, светкавици и гръмотевици. Така със силата на мисълта си, вместо да помага, причинявал вреда на градините, нивите и хората. Съдбата обаче го срещнала с девицата Юстина, която му разкрила Христовата вяра. Именно за тази вяра Киприян е посечен, а по-късно е провъзгласен и за светия.


Тагове:   магия,   молитва,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12999258
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031