Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2009 18:18 - Още 6 областни управители встъпиха в длъжност
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
0



Още шестима от 18-те новоназначени областни управители встъпиха днес в длъжност. Постовете поеха днес областните управители в Пловдив, Кърджали, Монтана, Смолян, Габрово, Хасково. Миналата седмица петима областни управители заеха новите си работни места - във Варна, Бургас, Русе, Добрич и Силистра. Довършването и изграждането на местни инфраструктурни проекти е сред приоритетите на повечето от тях, предаде БТА.

Новият областен управител на Пловдив Иван Тотев посочи, че на среща с предшественика му Тодор Петков са очертали приоритетните проекти, по които трябва да продължи да се работи с ускорени темпове. Сред тях са водоснабдяването на Пловдив и околните общини от язовир "Въча", разработването на районна устройствена схема и обновяване на пътната инфраструктура. Тотев се ангажира да работи в сътрудничество с кметовете на общини, а също така и за увеличаване на правомощията на местната власт.

Новият екип на областната администрация в Кърджали ще стъпи върху всички добри практики на досегашната управа, но предстои да бъдат извършени комплексни проверки в държавните структури, заяви новият областен управител Иванка Таушанова. Приоритет през мандата й ще бъде подобряването на качеството на живота на хората в областта. За Кърджали на първо място това ще са алтернативните решения на тютюнопроизводството, с което засега е свързан поминъкът на огромната част от населението. Предстоят комплексни проверки в дейността на държавните структури - как са се харчили бюджетните средства и евросредства, как се е стопанисвала и ползвала държавната собственост, посочи Таушанова. Като примери тя посочи нерешените проблеми около бизнес инкубатора в Кърджали и финансирането на корекцията на река Арда в чертите на града, известна като "водното огледало". С общинските ръководства в областта, които са изцяло под контрола на ДПС, тя ще се старае никога различията с тях да не бъдат поставяни на преден план.

Новият областен управител на Монтана Ивайло Петров заяви, че ще работи за реализация на започнатите вече големи проекти в региона - построяването на спортен комплекс в Стара планина над Берковица, реконструкция на пристанището в Лом, ремонт на пътищата Монтана - Берковица - София през прохода Петрохан и Монтана - Лом и ще съдейства за спечелване на финансиране за нови проекти.

Да се въведе ясен контрол върху обществените поръчки като важна мярка за укрепване на местния бизнес в Смолянска област - с това се ангажира новият областен управител на Смолян инж. Стефан Стайков. Посочи, че ще направи всичко възможно по закон, за да се прекрати политическият контрол върху обществените поръчки. Досега поради драстична и груба партийна намеса разпределението на обществените поръчки вървеше по един начин, който сгромоляса държавата и ни изправи пред невероятни трудности, смята новоназначеният областен управител. Стайков посочи, че разковничето за спирането на подобна порочна практика е прекратяването на онези административни правила в конкурсните условия, с които се елиминират предварително част от фирмите. Стайков заяви, че ще възложи проверки на строителните разрешителни в Пампорово и други курортни ядра. Според него са направени безобразия и някой трябва да понесе отговорност.

Два големи инфраструктурни проекта - изграждането на западния обходен път край Габрово и тунелът под връх Шипка, са сред приоритетите на управителя на Габровска област Мариян Костадинов. За мен е от стратегическо значение западният обходен път край Габрово и тунелът под връх Шипка да бъдат изградени, тъй като връзката с Казанлък и със Стара Загора ще оживи Габрово и в икономическо отношение, посочи Костадинов. Допълни, че първите стъпки по реализиране на проектите вече са направени от местната власт, а той ще положи всички усилия важните за Габрово инфраструктурни проекти да станат приоритетни и за държавата. Газифицирането на Габрово е необходимо за икономиката на града, а опазването на природната среда е допълнителен плюс, каза областният управител. По думите му общините Дряново и Трявна също ще участват в проекта за газифициране.

Първата заповед, която подписа новият областен управител на Хасково Румен Данев, който днес встъпи в длъжност, е за изпращането на военнослужещи в помощ за гасенето на пожара в Харманлийско. Това е станало още снощи към 21 часа, уточни Данев.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996840
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031