Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 20:45 - Ще има ли промени в БНТ?
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
0



Както всяка година, дойде ли краят на лятото и в Националната телевизия се заговаря за промени. Но ако в повечето случаи те са чисто програмни, то тази есен се очертават и сериозни кадрови. Първата такава е очакваната оставка на генералния директор на БНТ Уляна Пръмова, която най-вероятно ще дойде по примера на други ръководители на държавни институции.

Разбира се, от телевизията отказват каквито и да е било коментари по темата, като за всичко прехвърят топката към PR-отдела. Оттам пък заявиха, че Пръмова е в отпуска и не разполагат с информация за подобни действия от нейна страна. От сигурен източник, близък до медията, “Всеки ден” научи, че когато това все пак стане факт за поста й ще се наредят на опашка няколко човека, с които вече дори са проведени разговори. Това са бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев, ръководителят на “Телевизионно производство” и „Технологии и технически средства” в медията Тома Иванов, депутатът от БСП и бивш шоумен Петър Курумбашев, юристът и бивш изпълнителен директор на Националната телевизия Радомир Чолаков, както и водещият на “Панорама” Бойко Василев, като за последния е почти сигурно, че ще откаже, тъй като веднъж му е било предлагано и той е отхърлил поканата. Служителите на БНТ пък искат именно той да ги ръководи, но както знаем тяхната дума няма никакво значение при този избор.

Същестува и още един сценарий, в който се назначава временно изпълняващ длъжността, правят се промени в Закона за радио и телевизия и чак след това се избира директор за цял мандат. Това обаче е доста хипотетично и никой не се наема да прогнозира дали е осъществимо. Сигурно е обаче, че са спрени всички нови проекти за предавания – от една страна поради липса на пари, а от друга докато се наместят кадровите пластове.

Но рестрикцията явно не засяга Димитър Цонев и предаването му “В неделя с….”. Блоковата програма ще удължи времетраенето си с цели 30 минути “поради големия зрителски интерес”. Лара Береану пък от водещ става репортер.“Всички пред екрана” от септември излиза от студиото и на репортажен принцип ще ни показва какво се случва в кухнята на медията, включително ще ни посвети в разговорите между режисьорска апаратна и водещия. Това разказа самата Лара пред “Всеки ден”, допълвайки тази информация  с новината, че   “7-мо чувство” на Богдан Томов категорично отпада от схемата.

Другата новост на “Сан Стефано” 29  е, че ще обединяват фолклорните предавания, а голяма част от продукцията на БНТ SAT ще бъде излъчвана и по Канала.  Обособява се и един всекидневен публицистичен блок, който ще започва с “Частен случай” и ще завършва с “БНТ такси”. Усилията на медията в момента са насочени към проекта “Отворени врати”, който по неясни причини сегашното ръководство счита за доста печаливш. “Какъв е смисълът в това някакви хора да се разхождат из коридорите на телевизията?”, недоумяват тв служителите, които в момента наброяват около 2 хиляди души, но тенденцията е да бъдат намалени.



Тагове:   директор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000435
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031