Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 09:47 - Започва приемането на документи за участие в семинар на тема «Националната сигурност на САЩ»
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
0



Посолството на САЩ обяви началото на конкурс за участие в семинар на тема „Националната сигурност на САЩ”, който ще се проведе в рамките на шест седмици през януари и февруари 2010 г. в университета на Делауер. Семинарът е предназначен за университетски преподаватели и експерти от висшите училища, институциите, отговорни за политиката по национална сигурност, включително националните военни академии, министерствата и други научно-изследователски институти.

Семинарът по националната сигурност на САЩ е интензивно следдипломно обучение, с включени в него образователни обиколки, което ще даде възможност на 18 преподаватели и специалисти от различни държави да задълбочат своите познания и разбиране за основополагащите принципи в политиката на САЩ в областта на националната сигурност, както и за заплахите, пред които Съединените щати са изправени в момента. Основният акцент на семинара е формулирането на политиката на САЩ по отношение на международната и националната сигурност, както и ролята на федералното правителство, научните институти, медиите и общественото мнение при формирането на тази политика. В рамките на програмата ще бъдат разгледани конкретни въпроси на сигурността, като например енергийната политика, икономическата стабилност, сигурността в кибер-пространството, химични и биологични оръжия, ядрени оръжия и заразни болести. Ще бъде обърнато внимание и на проблемите по отношение на регионалната сигурност в Европа, Южна Азия, западното полукълбо, Източна Азия и Близкия Изток. Накрая, програмата включва и темите за борбата срещу тероризма, ефекта на глобализацията и световното лидерство на САЩ. В допълнение към програмата ще се проведат симулационни упражнения, групов проект и образователна обиколка.

Крайната цел на обучението е да се насърчи разработването и усъвършенстването на учебни програми и курсове по американистика в университетите и в други учебни и научно-изследователски институти в чужбина.

Всички разходи на участниците се покриват от програмата.

Документите за кандидатстване трябва да бъдат подадени до 9 октомври. Повече информация за сроковете, изискванията и формата на документите за кандидатстване можете да откриете на страницата на Посолството на САЩ в Интернет: http://bulgaria.usembassy.gov




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042593
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930