Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2009 15:15 - Наркобосът Куйович твърди, че е плащал на Румен Петков и Валентин Петров
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.09.2009 15:30


Наркобосът Будимр Куйович отново превърна залата на Върховния касационен съд в пълен цирк. В четвъртък той се изправи пред магистратите, за да обжалва 14- годишната си присъда за трафик на хероин.

В последната си дума пред съда Куйович заяви, че делото срещу него е скалъпено, след като спрял да плаща на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров и на първия вътрешен министър в кабинета "Станишев" – Румен Петков.

image

Самият Петков веднага коментира в кулоарите на парламента, че "върху Будимир Куйович е работено, за да твърди точно определени неща". Бившият вътрешен министър защити главния си секретар и каза, че "Валентин Петров е пряк участник в разпореждането по задържането на Куйович". "Известно е, че други служители му издадоха (на Куйович -бел. ред.) по незаконен път паспорт. Дали е давал и на кого е давал пари г-н Куйович, аз не мога да кажа. Има компетентни органи, които трябва да проверят. В това число трябва да се провери след като с него са водени редица оперативни разговори, в тези разговори той какви твърдения има – виждал ли се е той със служители на МВР, ако се е виждал, на какви теми са си говорили", добави Петков.

Докато обясняваше, че е давал пари на висшето професионално и политическо ръководство на МВР, Куйович каза и че делото е скалъпено, "защото държавата е такава и никой не може да се противопостави на комунистите".

Куйович каза, че единственото вярно от данните му за самоличност, приложени по делото, е името му. Той посочи, че са сбъркани рождената дата, мястото на раждане, фамилията на майка му и първото име на баща му. "Не съм роден в 1968 , а в 1967 г.", не се съгласи с подмладяването си наркотрафикантът.

Официално обвиняем по делото е Будимир Милослав Куйович, а пред съда се явява Будимир Милосав Куйович, продължи Будимир Милос(л)ав Куйович, който недоумява как така българските власти държат някого в затвора без да знаят кой е в действителност.

Защитата на Куйович поиска от ВКС връщане на делото за ново разглеждане, тъй като прокуратурата не е изяснила самоличността му. Това искане обаче беше отхвърлено.

Освен Куйович, подсъдими по делото са и българите Николай Писков, Михаил Янков и Стойко Дойчев. Техните адвокати пледираха невинни и поискаха оправдателни присъди.

Преди това Куйович отново разиграваше съда и прокуратурата с твърденията си, че не разбира български. Поиска преводач, който му бе осигурен. Предишното заседание на ВКС бе отложено, защото Куйович се оплака и от преводача, който говорел на сърбохърватски. Тогава той направи това на български, който научил в затвора.

След като в четвъртък получи преводач, Куйович ту искаше да му превежда, ту твърдеше, че разбира. А на няколко пъти прекъсваше съда и прокурора, защото говорели много бързо.

След всичко това остава ВКС да реши в рамките на един месец окончателната съдба на Куйович и компания.

Румен Петков отрече да е вземал пари от Будимир Куйович
Бившият вътрешен министър в кабинета "Станишев" Румен Петков поиска прокуратурата да провери твърденията на сочения за сръбски наркобос Будимир Куйович, че докато е имал бизнес в България, е давал пари на Петков и на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров. По-рано днес пред Върховния касационен съд Куйович заяви, че когато е спрял да дава пари, е започнало делото срещу него. Днес той се изправи пред магистратите, за да обжалва 14-годишната си присъда за трафик на хероин.

Остава впечатлението, че върху този човек е работено, за да твърди точно определени неща, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента Румен Петков. Дали е давал и на кого е давал пари Куйович не мога да кажа, има си компетентни органи, които трябва да проверят, добави той. Заяви, че не познава Куйович и не е взимал пари от никого.

Според Петков трябва да се отговори имало ли е с Куйович оперативни разговори, преди да бъде осъден, дали, след като срещу него има влязла в сила присъда, са продължавали такива разговори и контакти, ваден ли е от затвора и на какво основание, както и дали са ползвани специални разузнавателни средства по него.

"Една от грубите грешки, мои лични, е, че не съумяхме да обясним на българското общество, че преди нас хора абсолютно незаконно са му разрешили да пребивава в България и то с право на постоянно пребиваващ, създаден му е пълен комфорт", коментира Петков. По думите му е добре всичко срещу Будимир Куйович да бъде разсекретено.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12998704
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031