Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2009 18:42 - И Станишев пита как Алексей Петров е получил доклада на ДАНС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове:
1



Заинтересован съм да се направи истинска проверка на прословутия доклад, получен от Алексей Петров. Това заяви бившият премиер Сергей Станишев в Бяла Слатина, цитиран от БТА.

Това е първият му официален коментар след като вчера наследникът му на поста Бойко Борисов го обвини, че неправомерно е изнесъл от Министерския съвет секретен доклад на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съдържащ данни за "за действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функциите на министерства и структури на държавната администрация". Борисов добави, че Станишев е можел да предупреди за разследването въпросните лица в държавните структури.

Ако се направи такава проверка, ще стане ясно, че при предишното управление не е имало "чадър" за никого, каза заяви днес Станишев. Ще стане ясно и, че по конкретния доклад, за който предполагам, че става дума, защото нямам данни за него, ще се види, че е извършена проверка в ДАНС и прокуратурата, което би трябвало да е известно на гражданина Алексей Петров, допълни той.

Бившият министър-председател заяви също, че трябва да има отговор и на въпроса, как Алексей Петров като бивш служител на агенция, е получил този доклад. Вчера борисов обясни, че предназначения за Станишев екземпляр от доклада на ДАНС стигнал до него, благодарение на бившия съветник в спецагенцията Алексей Петров, който му го занесъл "като лоялен гражданин".

Мога да заявя, че по всички основни доклади и материали от ДАНС са правени съответните разпореждания и проверки, подчерта Сергей Станишев. По думите му е абсурдно да се твърди, че някой някого е прикривал, защото докладът е изготвен в много екземпляри и по него е направена незабавна проверка. Да се твърди, че е скрил или не е върнал доклада пък било наивно, защото най-простото било да се направи ксерокопие.

Станишев отказа да обясни за какво става дума в доклада с аргумента, че това е класифицирана информация, но подчерта, че в него нямало нищо политическо. Допълни, че като премиер
е получавал много информация от ДАНС, но никога не си е позволявал да я използва с политически цели, и това оборва тезата на Борисов, че ДАНС е създадена като политическа полиция.

По-рано днес стана известно, че прокуратурата вече е образувала разследване за изтичане на класифицирана информация след сигнала на Борисов



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042930
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930