Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 10:55 - 15 корумпирани министри на Станишев в доклад на ДАНС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2009 11:02


"Докладът на ДАНС, който вече е публикуван в интернет, е изготвен от кръга "Драшков" и е имал за цел да компрометира определени негови опоненти”, каза бившият ръководител на дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС Рашко Заяков "На БарЕкадата".

"Не е редно да се случват такива неща в държавата". Така той коментира публикуването на доклада в интернет. Според него така той ще достигне и до всяко едно чуждо разузнаване, което работи на територията на страната. "Четейки един такъв доклад и за неспециалист е ясно, че той е писан по експлоатирани технически мероприятия. Целта е била да бъдат компрометирани определени лица пред българските институции. Много важен факт е, че е подписан и изпратен от Иван Драшков в последния му ден в агенцията", изтъкна Заяков.

"Докладването може да бъде по много начини . В този случай е избрана формата на справка. Не може да говорим за доказателства в тази справка". Заяков заяви, че е бил член на комисията, която е проверявала факти, записани в тази справка, след като документът е върнат от прокуратурата в агенцията с резолюция да бъде направена допълнителна проверка.

"Оказа се, че голяма част от информацията не отговаря не истината. Бяха снети писмени обяснения от Драшков и той написа, че става въпрос за непроверена информация", каза Заяков. "Стефан Гамизов е един от опонентите на Драшков и за това присъства в доклада. В една агенция от калибъра на ДАНС не може да има лагери и противостоене, но тези справки са доказателство", каза той.

"Не бих казал, че от страна на Гамизов е имало намерения за овладяване на ДАНС. Той се опита да внедри един авангарден проект с американската компания GRS в агенцията". Заяков заяви, че е било нормално да се чува думата на Алексей Петров в агенцията, тъй като той е един доказан професионалист.

Според него трябва да се потърси отговорност за делото "Галерия", тъй като хората изготвили доклада все още работят в агенцията. "Има доклад за корумпирани министри. Аз не съм лично участвал в писането му”, призна бившият ръководител на дирекция "Контраразузнаване"."Той е продукт на колективен труд, сглобяван в информационно аналитично звено. Касае се за около 15 министри от кабинета "Станишев". За да бъде заведена една разработка срещу министър, значи е имало сериозни данни за корупция от негова страна. Всяка една от тези разработки е водена съвместно с прокуратурата", каза още той.

Димитър Абаджиев, зам. председател на РЗС заяви от своя страна, че има сигнали за корупция и в сегашното правителство и РЗС няма да се поколебае да ги разкрие след като бъде направена проверка по тях. Те засягат секторите на икономиката и сигурността. Според Абаджиев вътрешния министър Цветан Цветанов развива теория на конспирацията с твърденията за партия на ДАНС, но подчерта, че не приема тези твърдения като директна нападка към РЗС.

Абаджиев е говорил с премиера Борисов и е получил уверението му, че от ГЕРБ нямат такова тълкуване спрямо РЗС. Партията подкрепи правителството заради Бойко Борисов и въпреки Цветан Цветанов, който се изживява, едва ли не, като втори премиер, каза Абаджиев. Очевидно става въпрос за опит да се нанесе удар на РЗС, заяви той.



Тагове:   доклад,   Станишев,   министри,   ДАНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040650
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930