Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 11:05 - Гамизов: Държавно величие взело 15 млн. евро подкуп
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
3



15 млн. евро подкуп е взел един от първите трима мъже в държавата по времето на предишния кабинет на Сергей Станишев. Това каза в сутрешния блок на НТВ лидерът на Гражданска лига за България Стефан Гамизов.
Гамизов обаче отказа да каже кое е лицето. Гамизов получил въпросната информация от човека, дал тлъстия рушвет.

Друга ценна информация е, че американска частна компания, описана в справката на ДАНС, която бе пусната в интернет в понеделник е целяла да създаде звено в ДАНС, което да наброява 50-на човека. По американския проект са работили Гамизов и бившият шеф в ДАНС Петко Сертов.
 
Ръководител на проекта в България бил пенсионираният американец Дейна, служил в Департамента по правосъдие на САЩ.

По думите на Гамизов, той събира информация и я предава на американската фирма, за да се види какво се случва у нас.

Новото звено щяло да позволи на ДАНС да си изпълнява задълженията по-добре. Такива проекти имало в Унгария, Чили и Румъния.

Справката, която се появи в мрежата, описва тайни контакти на шефа на ДАНС Петко Сертов със Стефан Гамизов и Костадин Сирлещов, които лобират за контракт с щатската фирма.

На въпрос защо е трябвало тайно да се среща със Сертов, Гамизов отговори така: “ Българските служби за сигурност са пропити от корупция и дълбоко свързани с организираната престъпност, човек не може да им се довери".

Четири официални разговори по проекта за новото звено в ДАНС били проведени с хора от кабинета, имало и кореспонденция с шефа на агенцията и премиера Станишев.

По отношение на справката на ДАНС, в която той е главно действащо лице, Гамизов обясни: “Тази справка е изготвена в последните дни на работата на Иван Драшков, преди да го уволнят, тя не е извадена нито от Сергей Станишев, нито от Алексей Петров.

“В продължение на две години усещах постоянното присъствие зад гърба ми и се чудех кога точно ще ми вземат визата. Произведоха фалшив файл за мен. Искам да знам какво пише в липсващите страници”, коментира Гамизов това, че справката на ДАНС касае основно него.

На въпрос кой стои зад Иван Драшков, Гамизов отговори така: “Виждал съм го да влиза и излиза от ресторант “Монтерей” (място за сбирки на бивши служители на спецслужби и политици, наречени кръга Монтерей) четири пъти. Може би кръгът Монтерей седи зад него”.

“Знам повече от всякога за това какво се случва в България. Сто пъти си казах “майната му”, ще хвана самолета и ще зарежа тази държава”, нервира се той.

“Аз съм гражданин със специфични знания, които другите не притежават”, обясни защитникът на гражданите защо точно той иска да подпомага българските спецслужби.


Тагове:   кабинет,   подкуп,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032714
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930