Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2009 22:38 - Борисов забрани сбиванията между агентите на ДАНС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Премиерът Бойко Борисов се срещна в понеделник със служителите на ДАНС, забрани им да се бият по между си, обеща да отвори стола на ГДБОП и изрази оптимизъм за бъдещата работа на службите. Срещата стана в сградата на ГДБОП.

Министър-председателят влезе в ролята на директор на начално училище и обяви, че "който иска да се бие (в ДАНС – б.р.) - в Министерския съвет, при мен".

Посланието към "побойниците" в смятаната за елитна спецслужба бе отправено, след като станаха публично достояние дрязгите между нейни служители, които са ескалирали и до физическа саморазправа помежду им. Това стана на фона на изтичащата на порои секретна информация от агенцията и раздиращите я скандали между бивши нейни ръководни служители.

Миналата седмица особено популярно стана възклицанието на Борисов, че "в ДАНС имат късмет, че не са се стреляли".

"Контраразузнаването работи перфектно. Добра координация има между ДАНС и БОП-а (ГДБОП – б.р.). Мисля, че след днешния разговор съм оптимист. Видях в очите на хората заряд и желание да си изчистят името", коментира премиерът хода на реформата в сектора за сигурност. Той изрази надежда, че отсега нататък името на службата ще се чува само при успешни операции.

Борисов обеща още да "оцени най-високо" онзи служител на ДАНС, който му донася "разработка" срещу действащи министри, зам.-министри и кметове на ГЕРБ. В този ред на мисли той заяви, че очаква сигналите на лидера на РЗС Яне Янев срещу хора от неговата партия. Преди седмица Янев заяви, че сигналите срещу публични фигури от ГЕРБ вече постъпват и се обработват в централата на РЗС.

Борисов даде срок до петък на служителите в ДАНС да дадат препоръките си за промените в закона за агенцията. Основните предложения по време на разговора са били към улесняване на деловодството в агенцията, защото сега обработката на документи продължавала с месеци.

Премиерът заяви, че одобрява това, което е чул, и предупреди, че течовете на информация от ДАНС ще трябва да престанат, защото нейните служители вземат големи заплати и имат интерес да ги запазят. Вече цял месец общественото внимание е насочено към информациите за изтекли в неизвестна посока между 9 и 11 секретни доклада на агенцията.

В края на коментара около важната среща със състава на ДАНС, Борисов обеща и социални придобивки за антимафиотите на служба в МВР.

"Служителите на кетъринг са минали или обикалят околните кръчми да търсят храна. Така че съм възложил да възстановят стола (в сградата на ГДБОП – б.р.)", каза Борисов.



Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028666
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930