Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 09:51 - Ахмед Доган проговори: ДПС излиза в почивка
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 482 Коментари: 0 Гласове:
1



Докато ДПС е в опозиция, ще работи да се обнови, коригира, да си почине и да актуализира кадровия си потенциал.

Това каза пред журналисти във Велико Търново вчера лидерът на ДПС Ахмед Доган. В момента в цялата страна текат отчетно-изборни конференции, а на 12 и 13 декември в София движението ще има конгрес.

“Ще работим ДПС да има конкретна управленска визия за всяка община. Само така една партия може да е готова да поеме отговорност и да управлява”, каза Доган.

Според лидера на ДПС, който 8 години бе в управлението, проблемите пред новото правителство са изключително трудни за решаване.

“Смятам, че все още е рано да се даде обща оценка за правителството. Надявам се обаче то да има необходимия потенциал, за да направи адекватна оценка на ситуацията и на базата на нея да избере успешна стратегия за извеждане на държавата от кризата”, каза Доган. И допълни, че засега не вижда адекватна стратегия у кабинета.

За втори ден вчера Доган говори пред журналисти, с което наруши мълчанието, в което бе потънал след падането си от власт. Той го направи, след като главният прокурор Борис Велчев поиска в четвъртък имунитетите на двама депутати от ДПС от Силистра - Гюнай Сефер и д-р Митхат Табаков, бивш кмет на Дулово.

Разследват ги за злоупотреби с пари при строеж на селски път - градоначалникът позволил, а Сефер през своя фирма се облагодетелствал.

Отделно прокурорите твърдят, че по разплащателните сметки на Табаков имало 1 366 663 лева, необявени пред данъчните. Подозрението е, че са му дадени като подкуп. В рамките на разследването се установило, че Митхат Табаков е харчил пари от сметките си в САЩ, Италия, Турция, Великобритания и Естония.

“Нямам никакви банкови сметки! Имам една-единствена кредитна карта, от която не съм изтеглил и 1 долар”, отсече вчера пред “Труд” д-р Табаков.

“Продължавам да съм напълно спокоен, защото знам, че това, в което ме обвиняват, не е истина”, допълни гинекологът.

Табаков стана мажоритарен депутат по време на втория си мандат като кмет на Дулово.

Негови познати разкриха, че до последно той не е искал да се кандидатира за депутат - считал, че вторият му мандат ще е успешен, от което пък печелело ДПС в региона.

Местни разказаха, че преди оформянето на листите Табаков казал на Доган, че иска да остане кмет. Лидерът приел възражението му, но му казал да посочи човек за мажоритарното място. Но след това щял да носи и отговорността за посочения човек. Това променило мнението на кмета и той приел да се кандидатира за мажоритарен депутат.

Отново спокойствие в петък вечерта изрази и другият депутат без имунитет Гюнай Сефер. Той каза, че това, в което го обвиняват, не е вярно.

Тъкмо поради тази причина Сефер сам се е отказал от имунитета си, за да се разбере истината. /Труд



Тагове:   ДПС,   Ахмед Доган,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036085
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930