Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2009 22:10 - Топ певици декларирали 10-годишни коли и маломерни жилища
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 598 Коментари: 1 Гласове:
3



Проверките на имуществото и доходите на водещи поп и фолк изпълнители показали масовата практика родните звезди да притежават по документи 10-15 годишни леки коли, а лимузините, с които обикновено попадат в обективите на фотографите по лъскави светски събития, били на приятели.

Част от топ изпълнителите пишели в декларациите си, че притежават по едно единствено маломерно жилище от 50-60 квадрата.

Това показват първите резултати от инспекциите на Националната агенция за приходите (НАП), огласени във вторник.

Предния ден от агенцията обявиха, че се проверяват доходите на 16 топ изпълнители. Във вторник бе огласен пълният списък на първата партида проверявани звезди. Това са Лили Иванова, Васил Найденов и познатите с артистичните си псевдоними чалга звезди Азис, Преслава, Ивана, Глория, Камелия, Анелия, Емилия, Малина, Мария, Вероника, Гергана, Райна, Силвия и Рени.

До седмица списъкът ще бъде попълнен с още имена от българския музикално-изпълнителски бизнес не само от попфолка, но и от рок и рапсредите.

Трима от вече проверяваните изпълнители не са подавали декларации за 2008 г.

Една от най-известните фолкпевици карала по документи 11-годишен фолксваген. Повечето от останалите имали 10-14 годишни коли. Жилищата на звездите са едностайни или гарсониери по декларация, а луксозните мезонети, вили или други имоти, за които се пише в светските колони на вестниците, са на приятели, също както и лимузините. Впрочем в жълтите издания обикновено се тиражират легендите, че фолкзвездите имат богати приятели бизнесмени, които им подаряват къщи и коли, а след като се разделят, си ги прибират и ги оставят почти на улицата.

Покрай звездите проверката се разширява и върху заведенията, в които те пеят, за да се засече какви хонорари и как се изплащат. Засега не е ясно как данъчните ще успеят да засекат какви са участията на звездите в частни партита и как им е заплащано.

От приходното ведомство отправят и молба, който има информация за хонорарите на 16-те проверявани изпълнители или доказателства за броя на участията им, да предостави тези данни на телефона на НАП 0700 18 700 при гарантирана анонимност.




Гласувай:
3



1. анонимен - Смешници!!!!!
01.12.2009 22:41
Искрено се забавлявах с БРИЛЯНТНАТА акция /ама в големи кавички/.
Защо не попитате тези с по 200, 300 че и повече милиона в евро от къде са парите им? Я се разровете как са заработирли първия милион!
Да не говорим за това как един смешко плюе срещу комунягите, а самия той е бивш/?/ член на БКП. На жената с която живее пък родителите какви са? Болни корени, слаба държава...! ДС е в интригата на всичко! Да не мислите, че ШЕСТАЦИТЕ са се изпарили? Неееееее! "Пременил се Илия..." , а нататък си знаем!
Та горките певици, дето някой подземен бос им е заел лъскавото си возило кой знае срещу какво?
След като едва ли не ги обвиниха, че не декларират бакшишите си!/Цирк и половина!/
Остава и очакваме акция за декларациите на наркобосовете, сутеньорите, групите за отвличания, контрабандните канали, ... Ама нейсе...Толкоз години мълчание! Все едно си живеем в Швейцария на БАЛКАНИТЕ!
Господа управляващи, я си сложете очила, ама с по-голям диоптер и вижте как се живее в реала, а "Радка Пиратка " и "Тигре, тигре!" оставетте за предизборните си кампании.
Отвратена съм от безсмислени БРИЛЯНТНИ глупости!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033352
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930