Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 20:30 - Волен Сидеров: Подкрепата на "Атака" остава категорична и последователна
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.12.2009 20:38


Подкрепата на "Атака" остава категорична и последователна, и разпадането на парламентарната група на РЗС няма да се отрази на парламентарното мнозинство. Това коментира пред БТА лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров отбеляза, че с новия правилник за работата на Народното събрание няма възможност за преустройване на парламентарното пространство и увеличаване на едни или други групи. Правилата на този парламент не позволяват независими депутати да се присъединяват към други парламентарни групи.

Не може да се създава и група, която не е участвала със същото име на изборите и не е гласувано за нея, отбеляза Сидеров. Така, колкото и независими да се появят, те не могат да направят нов политически субект, посочи лидерът на "Атака". Той заяви, че за разпадането на ПГ на РЗС не е имало някакви индикации, поне външно.

Антон Кутев, БСП:
Депутатът от ПГ на Коалиция за България и секретар на НС на БСП Антон Кутев коментира за БТА, че напускането на ПГ на РЗС от Марио Тагарински си е работа на РЗС и Яне Янев, но е поредното доказателство, че всеки, който се опитва да покаже отношение, различно от това на управляващите, бива наказван.

По думите му средствата са през жълтата преса, прокуратурата и през Народното събрание. Без да симпатизирам на Яне Янев, показателен е фактът, че в момента, в който се възпротиви на Бойко Борисов, се намери начин да бъде укротен, коментира Кутев. По думите му моментът не е случаен.

Според него това е действие срещу Яне Янев и е продиктувано от желанието всичко да бъде под контрол. Антон Кутев смята, че скоро ще има "закони, които да увековечат властта на Бойко Борисов чрез промяна в мандатността на независими органи.

Четин Казак, ДПС:
Конфликтното поведение на Яне Янев дава като логичен резултат разпадането на ПГ на РЗС, коментира за БТА депутатът от ДПС Четин Казак, потърсен по повод заявлението на Марио Тагарински за напускане на ПГ на РЗС.

Според Казак, поведението на Янев не е конструктивно и обединяващо, и вероятно това има връзка с разпадането на групата. "Атака" се очерта като най-лоялният и най-истинският партньор на ГЕРБ, така че разпадането на ПГ на РЗС, поне засега, няма да повлияе върху стабилността на управляващата партия, посочи Четин Казак.

Той допълни, че тази групата на РЗС не е имала голямо влияние върху управляващата партия. Това обаче е симптоматично и е началото на процеса на отслабване на първоначално свръхшироката подкрепа, която получи ГЕРБ, смята той. Казак добави, че след разпадането на ПГ на РЗС вероятно ще се наложат промени в ръководството на парламента, а и в състава на парламентарните комисии.



Тагове:   Волен Сидеров,   атака,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040690
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930