Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2009 11:54 - Осман Октай: Доган готви зимни бунтове
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1751 Коментари: 2 Гласове:
0



Ахмед Доган подготвя пъклен план за дестабилизиране на България и правителството на Бойко Борисов през зимата. Това обяви в ексклузивно интервю за "ШОУ" Осман Октай - бившата дясна ръка на ДПС-лидера.
image

1994 г. Ахмед Доган и Осман Октай на служебния вход на Народното събрание - тогава, когато бяха неразделни.
Снимка: БЛИЦ


Октай е роден на 29 август 1952 г. в село Чернолик, Силистренско. Завършил е полувисшия медицински институт в Хасково. В политиката е от 1990 г. и е един от ръководителите на Движението за права и свободи. В продължение на четири мандата е бил народен представител и дълги години заместник-председател на ДПС. През целия този период е смятан за втория човек в партията на Сокола.


- Какво прави Доган в момента?


- Готви пъклен план. Трескаво организира социални бунтове през зимата. Подготвя дестабилизация на властта. В момента провежда закрити регионални конференции с подбран електорат под предлог, че подготвят национална конференция. И сега казвам нещо изключително важно, заради което приех тази среща. Аз определено смятам, че в момента два са центровете за дестабилизация на властта – единият е Сараите, другият е Президентството.

- Какво ще дестабилизарат по-конкретно тези два центъра?

- ГЕРБ и самия Бойко Борисов. Единият разполага с регионален и електорален ресурс, а другият - с ресурса на службите на разузнаването, на НСО, на Висшия съдебен съвет. Проблемът е, че никой не познава достатъчно добре проблема с етнобалансите в България. Има ли, няма ли етнически конфликт? За разлика от всеобщото мнение, опасността не идва от Кърджали, не е там проблемът за етническия баланс в страната.

Кърджали е един етнически регион, граничещ с Турция и Гърция, т.е. той е затворен оттам от страни на НАТО. Към Кърджалийския регион има един-единствен главен път – от Хасково. Този път снабдява целия регион, цялото движение и поток обслужва само този регион. Доган в Кърджалийско разполага със 7 общински кмета, с 90-ина кмета по села и четири депутатски мандата. Това му е ресурсът. Ако утре Доган мобилизира кметовете си и активистите си и организира бунтове с животновъди и не знам какъв още социален конфликт, като затворят този път, какво става? Ако държавата не се уплаши и един месец не се интересува от тях, тогава Доган ще се хване с местното население за гушите. То ще обърне протестите срещу него. Ще спре спонтанно със собствени сили бунтовете, защото той ще обрече собствените си избиратели на мизерия. Няма да има ефект. Няма да може да уплаши държавата и той добре го разбира. Неговият проблем е Североизточна България. Натам е насочен пъкленият план – Русе, Добрич, Варна, Бургас, Велико Търново, Силистра, Разград и Шумен, та до Айтос.

С какво разполага в този регион? С целия властови ресурс, внедрен за 8 години. За разлика от СИК и ВИС, той не купуваше прокурори и шефове на РДВР-та. Тия политици и ключови фигури той ги назначаваше. Този ресурс днес имитира активност, мимикрира спрямо новата обстановка, но е готов да участва във всеки саботаж на централната власт. Второ, в този обширен регион Доган разполага с 23 мандата, има 30 общини. В тях държи 80 процента от общинските съветници, а населението там е 80 процента турско етническо малцинство. За тия години той успя да изтласка българското население в периферията със социални и икономически действия и сега има кметове в 80 на сто от селата. И сега целият този ресурс той го подготвя на затворените конференции и сбирки за социални бунтове. Има списъчен състав, според който неговите кметове на селата в ролята си на десетници могат да изкарат 100 000 души за едно денонощие, които да блокират целия този регион. Доган добре го знае и се готви за това. Неслучайно казва, че до една година ще има дестабилизация.

- А защо трябва да го прави?

- За да се защити от атаката на властта, от разследванията. Да не се стигне до арести. Както на Юнай Сефер сега, Табакова, кмета на..., Емел Етем, Джевдет Чакъров и другите. Защото

всички тези, когато ги изправят до стената, може да започнат да сътрудничат на властта и да го предадат.

Вече неслучайно започна сондажът с модела на братя Юзеирови в с. Славяново. А има маса провокатори, които са готови по негов сигнал за такива провокации. И сега Доган и неговите глашатаи по джамии, навсякъде, казват – тези безверници не само посегнаха на нашия символ полумесеца, но и на техния – кръста.

- Да не искате да кажете, че това се носи и по молитвите от джамиите?

- Абсолютно навсякъде. И с кабелни телевизии. В тези общини други освен техните кабелни оператори няма. И всичко това е записано, пускат го преди филм, по време на филм и т.н. Всъщност там държавата отсъства. Ако Бойко Борисов не намери много бърз механизъм чрез закона и държавността и не отвоюва този ресурс от Доган, го грози голяма опасност. Заплахата е много голяма. И за него лично. Защо? Защото Гюнай Сефер и другите помнят, че по време на майските събития през 1989 г. Бойко Борисов е присъствал със спецчастите в Дулово и Каолиново. И какво внушават те? Те внушават на смесеното население, включително и на българското, че този човек утре или вдругиден отново ще дойде на барикадите с баретите. Разбирате ли? Те готвят и следващата част от сценария. Да направят буферна зона. От едната страна българското население, а от другата – турското в този протест.

- Нали българското население е изтласкано в периферията?

- Ами именно. Буферът ще бъде към България, това имам предвид. А българите вътре няма да посмеят да си покажат носа. В този смисъл ще направят буферна зона срещу бунтуващите се хора на Доган. Ако утре отидат полицейски части, те няма да дойдат от Варна и Добрич, ами ще пристигнат от другата страна, те ще пресекат от обратната страна. А Доган познава рефлексите на премиера, поне така си мисли, очаква и жандармерия и пр. От една страна, вече е инструктирал и подготвил всички криминални елементи, повечето членове на ДПС. Една скоба – Доган внедрява и продължава да внедрява в членската маса на ГЕРБ такива елементи. Има вече даже

внедрени умишлено общински ръководители на ГЕРБ. Такива, които имат публични домове,

сутеньори и др., които нямат авторитет сред хората.

- А Бойко Борисов се радва, че пробива със структури сред бастионите на Доган?

- Да. Но тези хора са провокатори, за да го дискредитират не само пред турското население, но и изобщо пред България и Европа. И тези хора Доган естествено утре най-напред ще ги вклини между протестиращите. Да не отминаваме и втория център на дестабилизация. Каква е гаранцията, че от президентските и другите служби под тях няма да има също провокатори, които да стрелят и да окървавят протестите? Вече има опит с ефективността от внедряването на такива провокатори. Ако подминем 10 януари 1997 г., нека си спомним, че направиха наскоро същото и със студентските протести във връзка с убийството на студент в Студентски град. Вече имат опит. И сега Доган отново чрез тези хора, за да не бъде изтласкан от Брюксел от входа и изхода на държавата, ще му съдействат безпрекословно. Въпросът е на живот и смърт. Днес Доган и Президентството обслужват едни и същи хора. Даже съм убеден, че има съгласувани действия. И заплахата за България е не само, че ще има дестабилизация в полза на мафията. Това ще бъде процес за

автономитизирането на този регион по модела “Косово”. Запомнете го!

И утре ще видите, че Анкара ще каже: "Ами ние нямаме нищо общо, защото това не е Кърджали." Няколко хора ми вярват по отношение на въпросния сценарий в тази държава, защото са патили и са му сърбали попарата на Доган. Един от тях е Иван Костов. Нужни са спешни мерки. Проблемът е, че срещата ни се отлага, защото Костов трябва да се грижи за баща си, той е много болен, много възрастен човек, казва ми - трябва да го къпя, да го движа и други такива работи.

- Да се върнем на конспирацията за дестабилизацията на държавата. Защо му е на Първанов да играе по дудука на Доган, двамата вече се разплатиха за двата му мандата, спечелени и с гласовете на ДПС?

- Защото Бойко Борисов, за разлика от Първанов, не е подвластен на тези структури. Той е подвластен на ЕС и американците. Или ще отвоюва държавата, или ще си отиде. Знаете ли, че

има един списък на ЕС от 500 души –

черен, червен и зелен. По моя информация от Брюкселски и Натовски източници. Черният е със сто имена на фирми и личности, които трябва незабавно да бъдат извадени от играта. Следващият – до 250, червеният, е с още 150, които постепенно в рамките на година и половина също трябва да бъдат извадени от играта, като се почне от днес. Третият – зеленият, е с личности, които трябва да бъдат със затихващи функции, защото имат съответното отношение към държавността, бизнес администрацията и т.н. И зная добре, че тези, които са получили съответната информация, панически почват да си прехвърлят активите, да разпродават, да изчезват в досегашния си вид.

- Черният списък, предполагам, е нацвъкан с имена на фигури, политици, фирми и обръчи от фирми около Доган, които незабавно трябва да си отидат?

- Ха-ха, от действията на прокуратурата ще стане ясно. Бойко Борисов има задачата да организира и мобилизира отвоюването на държавата. За разлика от тези, които имат локален ресурс. Този ресурс вече е загубил и благоволението на Москва в голямата си част.

- Добре, защо му е на Доган да готви бунтове, след като е богат като Крез и спокойно може да се оттегли на което си иска райско кътче в света и да си гледа кефа?

- Темата за това какво има Доган, доколко разполага с несметни сметки и пр., е обширна и няма нищо общо с мита за богатствата на Доган... Може да се окаже точно обратното.

http://www.blitz.bg/news/article/65863


Тагове:   Ахмед Доган,


Гласувай:
0



1. bowman - ...
13.12.2009 12:21
Съшито е с бели конци. Основното е кой от вънка ще дрънка оръжие за да не се превърне цялата работа в чистене на връзките на доган.
Въпросът от цялата статия е за кого работи "разбирачът Октай" ;)
цитирай
2. анонимен - По-добре да го имаме предвид. Така, ...
14.12.2009 09:48
По-добре да го имаме предвид. Така, както се проверяват анонимните сигнали за бомби. Отколкото да после да се вайкаме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031560
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930