Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2009 12:24 - Бивш полицейски шеф бил в заловената вчера група за обири
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
3



Бившият началник на РПУ – Бяла Слатина Тони Костадинов, чието име нашумя след като в управлението беше задържана група полицаи-рекетьори, е бил част от заловената вчера група за извършване на кражби и обири. Това стана известно от изявление на вътрешния министър Цветан Цветанов, който отиде до Пловдив за обявената вчера пресконференция за детайли по случая.

Огласената вчера информация гласеше, че при опит да проникнат в чейндж бюро в Пловдив, са заловени трима души, а още петима се издирват. Съобщено беше, че МВР отдавна наблюдава групата. Днес Цветан Цветанов съобщи имената на заловените -  Иван Радков – Рамото, Петър Николов – Пашката, Димитър Баталски – Бомбата. Още две лица са правили подготовка за обира. Установени са още петима, които са съпричастни към дейността на групата, уточни той.

По данни на министъра членовете на групата са от Пловдив, София и Враца. В процеса на следствените действия става ясно, че тази група е извършител на обира в клон на ЦКБ в Козлодуй преди време, на банка в град Троян. 

Тони Костадинов е подавал информация на територията на Враца. "Наглостта му е била толкова голяма, че преди рождения си ден е посочил обект в град Мизия, Врачанско, и е поискал да го зарадват", каза Цветанов. 

Костадинов подаде оставка след залавянето на рекетьорската група в управлението му през септември. Тогава беше установено, че осем полицаи са спирали български и чуждестранни шофьори на автомобили и са им пишели актове незаконно. Тарторът на групата получавал по-голямата част от рекета, а останалите суми се разпределяли поравно между останалите. Костадинов отричаше да е знаел за действията на подчинените си

В последните дни Тони Костадинов е кандидатствал за длъжност в Окръжен съд – Враца. По оперативни данни той е подавал информация на групата и за обира в Козлодуй.

Според министър задържаната група е подготвяла и обири в Благоевградско, Хасково и Димитровград.



Гейзо имал добро фалшиво алиби
Задържаният вчера на ГКПП "Калотина" Евгени Милев-Гейзо, издирван за въоръжения грабеж на магистрата "Тракия" в началото на седмицата, е изградил добро фалшиво алиби, каза Цветан Цветанов. По думите му в паспорта на Гейзо, който е част от т.нар. Банда на Крокодилите, е видно, че той е излязъл през ГКПП – Калотина един ден преди обира на турския гражданин на "Тракия". От информацията от сръбските служби обаче станало ясно, че той не е пребивавал на територията на Сърбия. Според Цветанов хърватския и сръбския печат на вход и изход е фалшифициран. 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996804
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031