Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2009 19:37 - Арестуваният за обири бивш полицейски началник бил само шофьор в съда
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0



Арестуваният бивш началник на Районното полицейско управление в Бяла Слатина и настоящ служител в Окръжния съд във Враца Тони Костадинов не е имал достъп до класифицирана информация. Това заяви в понеделник председателят на съда Агнеса Ставарова.

Костадинов бе задържан по подозрение, че подсигурявал с оперативна информация престъпна група за обири. Той напусна МВР, след като осем негови подчинени бяха задържани заради рекет над български и чуждестранни шофьори по пътищата във Врачанския регион.

Междувременно от етичната комисия във Висшия съдебен съвет съобщиха, че са изискани всички материали около случая и съдия Ставарова ще трябва да даде обяснения. След това ще се реши дали да бъде стартирано производство срещу нея.

Ставарова разказа в понеделник, че Костадинов е бил назначен като шофьор на служебния автомобил на съда с временен договор от 9 ноември до провеждането на конкурс за длъжността. Тя отбеляза, че той не е служител по сигурността.

Преди ден вътрешният министър Цветанов заяви, че Костадинов е назначен в Окръжния съд във Враца като служител по сигурността до провеждането на конкурс и арестът му ще осуети заемането за постоянно на тази длъжност. По думите на министъра Тони Костадинов е съдействал и е подал информация за обрания през август клон на ЦКБ в Козлодуй, откъдето изчезнаха 80 хил. лв., както и за още обекти в Мизия. "Предстои конкурс, който по всяка вероятност той щеше да спечели, за даване на разрешения и регистрация за СРС-та", добави вътрешният министър.

Председателят на съда обаче посочи, че няма свободна щатна бройка за служител по сигурността и не е обявяван конкурс за такова място. Конкурс е обявен за шофьор на служебния автомобил, който няма достъп до такава информация, добави Ставарова.

Според нея не е имало повод Костадинов да не бъде назначен за шофьор. До неговото задържане той се е ползвал с "добро име в обществото и е имал чисто съдебно минало", посочи Ставарова, като показа заповедта на Цветанов за освобождаването на Костадинов от структурите на МВР.

Според документа, той е освободен след подаване на заявление, а не е дисциплинарно уволнен, отбеляза още съдия Ставарова. Разрешителното на Костадинов за носене на оръжие не е било отнето, което би трябвало да стане, ако е уволнен дисциплинарно.

Ставарова коментира още, че Костадинов би трябвало да носи отговорност за евентуални нарушения на закона като началник на полицейското управление, а не като шофьор на служебния автомобил на съда.

Тя каза още, че Костадинов ще бъде освободен от заеманата длъжност и няма да участва в конкурси, обявени от съда.



Тагове:   Бяла Слатина,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031495
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930