Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 16:22 - Боби Цанков убит в центъра на София
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 987 Коментари: 0 Гласове:
2



Бившият радиоводещ Боби Цанков (30 г.) е бил прострелян и е починал при престрелка близо до площад "Света Неделя" в София. Инцидентът е станал около 12.30 ч. във вторник във входа на жилищна кооперация, на ъгъла на бул. "Стамболийски" и ул. "Самуил", намираща се на около 50 метра от СДВР и в близост до Съдебната палата

Според първоначална информация двама души са открили огън срещу други трима, единият от които е починал, а двама са ранени и откарани във ВМА.

Нападателите са се оттеглили в посока към църквата "Св. Неделя".

Според източници в МВР Боби Цанков е бил убит, отивайки при адвоката си Лъчезар Таков, чиято кантора е в същата кооперация. Двамата ранени при стрелбата (Б.Л. на 24 г. и Л.Л. на 48 г. ) са охранители на Цанков, които, според неофициална информация, са работили във фирма на Златко Баретата. От ВМА съобщиха, че няма непосредствена опасност за живота им.

Заплашван

Последно Боби Цанков се оплака, че е заплашван с убийство от Стефан Бонев-Сако.

На 14 ноември м.г. полицията задържа сочения за наркобос Стефан Бонев, след като Боби Цанков съобщи, че Сако го подгонил с колата си и се заканил да го убие, ако не спре да пише в пресата за изчезналия Методи Методиев – Мето Илиянски.

Напоследък Цанков се изявяваше като новия "писател за мафията" в България и публикува в жълтата преса редица статии, в които твърди, че е свидетел или пряк участник в различни процеси в подземния живот.

В една от многобройните си изяви Цанков обяви, че лично е предал документите, с които преди 6 г. Меди Методиев – Мето Илиянски напусна страната. От 2003 г. Илиянски е в неизвестност и оттогава за изчезването му има две версии. Според едната той е убит, а според другата е в ЮАР. Цанков обяснява, че Сако го е заплашвал именно заради този му разказ.

Според информирани източници голяма част от вестникарските разкрития на Боби Цанков, както и предизвикания скандал със Сако, са по поръчка на Златомир Иванов – Баретата, който с повдигнато обвинение за разпространение на наркотици и подбуда за убийство.

През ноември съдът освободи Сако под гаранция от 6000 лв., независимо от протеста на прокуратурата, че той бил "наследник" на смятания за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки.

Убийството на Боби Цанков е първото по-сериозно покушение, свързано с организираната престъпност, с което се сблъсква правителството на Бойко Борисов.

"Неприятен инцидент. Предстои да се съберем на работно съвещание при главния прокурор", бе първият коментар на вътрешния министър Цветан Цветанов, който заедно с главния секретар на МВР Калин Георгиев отиде на среща с Борис Велчев.

Хроникьор на мафията

Цанков, който отскоро започна да се изявява като "хроникьор на мафията", бе сполетян от същата съдба, както и Георги Стоев, който официално се титулуваше "писател на мафията" и твърдеше, че разказва за родния ъндърграунд от първа ръка, защото е бил част от него. Стоев бе застигнат от куршум в главата на 7 април 2008 г. край хотел "Плиска" в София.

През 2006 г. Боби Цанков беше ранен при взрив пред дома му в София. Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището на родителите му, но тогава никой не пострада. Цанков, който открито се хвалеше с близостта си с убития Антон Милтенов - Клюна, оцеля и при стрелба.

През 2004 г. заради него избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.Заради него с поста началник на НСО се раздели ген. Димитър Владимиров.

Публично известни са връзките му с покойни представители на подземния свят, както и с емблематични клиенти на съдебната власт, като братята Маргини.

Срещу Боби Цанков се водеха куп дела за измами. Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че той я е излъгал с 50 000 лева.

Цанков беше обвиняван, че мами хора в радиоигри, дори че им казва верните отговори срещу подялба на печалбата 50 на 50.

Мартин Радославов, главният редактор на в. "Уикенд”, където излизаха писанията на Цанков, разказа пред БНР във вторник как преди Нова година Боби му казал, че е поръчал бронирана кола, защото чувствал заплаха за живота си. Освен това се движел с охрана, осигурена от Баретата.

Радославов добави, че Боби Цанков е написал книга, в която става дума и за "Наглите”, "така че може и там да се крие ключът". Според Радославов "ключът" може да е и инцидентът със Сако. Очевидно всеки, който издава тайните на подземния свят, не е застрахован, заключи главният редактор на "Уикенд”.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12994948
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031