Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 17:09 - Татяна Дончева прави премиера на партията си скоро
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 926 Коментари: 1 Гласове:
0



Бившият депутат от БСП Татяна Дончева обяви във вторник, че най-вероятно нейният "нов ляв проект“ ще има "реализация тази година“. "Това все пак зависи от събирането на сериозни хора, които да бъдат обществено представени като автори и генератори и една подходяща ситуация в държавата, защото, ако няма добър фон за такова действие, то просто ще потъне като лабораторно упражнение, което някой си прави от любов към спорта", коментира пред БНР Дончева.

Тя е в конфликт с партийното ръководство и е сред най-изявените критици на бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев. Дончева поиска оставката на Станишев от ръководния пост и дори се кандидатира за мястото му, но нито тя, нито останалите претенденти, успяха да получат достатъчна подкрепа.

"Няма нещо, което да се постига в тоя живот с чакане, дремене, с чоплене в носа“, коментира още Дончева в отговор на въпрос какъв е полезният ход на БСП като опозиция на ГЕРБ.

Аз мисля, че ситуацията в БСП вече не може да повлияе на процеса за създаването на нов ляв проект, добави Дончева.

Тя отказа да назове свои съмишленици в проекта, като настоя това да остане за "премиерата“ на новата формация.

Неочакван и голям брой симпатизанти имам, обяви тя.

По-същественото е да има алтернатива на сегашното управление и тя да се схваща от хората като нещо разумно и нейни изразители да бъдат хора, които обществото познава като сериозни и задълбочени и като такива, които не говорят празни приказки, каза Дончева.

Според нея има "глад за нова формация“, защото "непознати хора ме спират по улиците и питат: "Хайде, кога".

"Обявили сме проект, който е проект за хора, не мисля, че ще дискриминира, когото и да било", отговори Дончева на въпрос за евентуалното участие на хора от тайните служби в проекта. Но "няма да допусна тайните служби да ни превърнат в марионетки", добави Дончева.

"Всеки, който участва, ще трябва да се знае с какви свои качества участва“, каза тя.

Дончева потвърди мнението си, че хора, които са били в службите в края на тоталитарния период и по време на прехода, са по-грамотни, пипат по-внимателно и са по-задълбочени от колегите им, които са работили само през последните 20 години.

Относно политическата 2010 г. Дончева каза, че не очаква толкова сложни комбинации, колкото комбинации, "известни в политическия фолклор като "номера от селски вечеринки".

Според нея предпоставките за това са в основните лидери на политическата сцена, които определят облика на сегашните мнозинства. Тя каза, че в самото управление има известни проблеми, но хората имат по-занижени критерии.

"Отговорно твърдя, че не може който и да е министър-председател, на която и да е страна да употребява 2-3 часа от деня за спортуване", коментира Дончева навиците на министър-председателя Бойко Борисов.

По думите й проблемът е, че държавните дела се решават импровизирано и "това ще избие на някъде в един момент".

Като пример тя посочи договарянето на новия български еврокомисар. "Нито Барозу, нито ключовите хора на европейската политика са елементарници, които можеш лесно да подмяташ", допълни Дончева и каза, че "същата история е с Русия- ако имаш нещо против важен проект, трябва да го кажеш".

"Ако твоите важни причини са откъде да минава "Бургас-Александруполис", защото някой собственик на рафинерия искал да минава през нея, да знаеш, че лошо ти се пише“, добави тя.

По думите й не е "прилично сутрин, обед и вечер да се говорят различни неща по един и същи въпрос". Дончева даде пример със заплатите на учителите, но същото е положението със социалните искания, с политиката по отношение на доходите, с данъците.

"Имаме много дългове, не знам защо се борихме за малък дефицит, като повечето европейски държави са с голям", допълни тя.



Тагове:   партия,


Гласувай:
0



1. bowman - късо подаване
05.01.2010 18:48
"Според нея предпоставките за това са в основните лидери на политическата сцена, които определят облика на сегашните мнозинства. Тя каза, че в самото управление има известни проблеми, но хората имат по-занижени критерии."

От свое име имам да кажа следното:
Не са ми занижени критериите, проблема е че няма по- добро от избраното.
Разбирам роенето и ползите евентуално които би имала тя при успех.
Не разбирам каква му е ползата от роенето на некачествена и крадлива порода за горките изумели българи от десетилетия празни приказки. Очаквам решение на моите не на нейните интереси и номерата "от вечеринките и отиват в моите очи колкото и на всички клати крачковци с надуто его.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030692
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930