Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2010 19:22 - МВР спасява сестрата на Маргините от журналисти
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1639 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестрата на братята Маргини – Мариана Маринова поиска помощ от полицията, за да се отърве от нахални журналисти. Полицаи от 3 РУ на МВР в Пловдив незабавно са се отзовали на сигнала и са изгонили стоящите под прозореца на жилището й на ул. "Огражден" представители на медиите. През целия ден домът на Мариана бе заварден от журналисти, които искаха да я питат къде е малкият й брат Николай. След като разгониха журналистите, униформените любезно поканиха Мариана да дойде с тях и я отведоха с патрулка.

image   Марияна Маринова

До преди това Марияна правеше опит да убеди журналистите, че брат й не се крие, не е престъпник и убиец. Тя заяви, че той е напуснал страната, но знае, че трябва да се яви и ще го направи в най-скоро време. Сестрата на братята Маргини информира също така, че вече е била разпитвана от полицията и е обяснила същите неща. С това донякъде се потвърждава и слухът, който се носи от вчера, че Малкия Маргин ще се предаде сам.

Електронното издание “Всеки ден” пише, че Николай Маринов очаква решението на Софийския градски съд, който ще заседава в събота по искането на прокуратурата за постоянното задържане на Красимир Маринов – Големия Маргин. 72-часовият арест наложен с прокурорско постановление изтича в следобедните часове утре. Срещу братята Маргини е повдигнато обвинение за подбудителство към убийството на радиоводещият Боби Цанков. Според обвинението, в периода от месец ноември 2009 г. до 5 януари 2010 г. двамата братя “подбудили неустановен извършител умишлено да умъртви” Боби Цанков. По случаят първоначално бе задържан и соченият за наркобос Стефан Бонев – Сако. Той обаче бе освободен без да му бъде повдигнато обвинение.

Адвокатът на Малкия Маргин Людмил Рангелов вече заяви, че ще посъветва клиента си са се предаде. Запознати твърдят, че това ще стане само при условие, че съдът реши да остави за постоянно в ареста големия брат. В противен случаи Малкия Маргин вероятно ще се яви в съда едва в сряда на 13 януари, за когато е насрочено поредното заседание по знаковото дело за подготовката на три убийства. По него Маргините са подсъдими заедно с още петима души.

“Не мога да се притеснявам за Николай Маринов. Ако той не се появи до сряда, знаете какво ще последва – ще бъде изменена мярката му за неотклонение в „задържане под стража”. От чисто шахматна гледна точка той няма полезен ход – или ще се появи, или няма да се появи и ще бъде обявен за издирване и делото ще тръгне без него. Смятам, че е неразумно да продължава да се крие, смятам и че няма да продължи да се крие. Никой не може да се скрие за дълго от държавата. Така че очаквам вероятно той да се предаде”, коментира днес градският прокурор на София Николай Кокинов.

Кокинов потвърди, че утре прокуратурата ще внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на Красимир Маринов – Големия Маргин във връзка с убийството на радиоводещия Боби Цанков. Според Кокинов заседанието ще се проведе при открити врати, тъй като по делото няма приложени специални разузнавателни средства. По думите му разследващите органи работят активно върху идентифицирането на извършителите на убийството на радиоводещия. “За щастие убийството е извършено в зона със силно видеонаблюдение и в момента се анализират записите”, коментира градският прокурор.

Полицията е проверила вчера и дома на сестрата на Маргините Мариана Маринова. Обискът е извършен по времето, когато в Пловдив се провеждаше специализирана полицейска акция, за която от МВР официално отричат да е свързана с издирването на Николай Маринов. Официално днес от пловдивската полиция оповестиха, че при акцията са задържани 18 криминално проявени лица, предимно наркомани и проститутки. Седем човека, които са били обявени за общодържавно издирване са хванати. Сред тях обаче не е търсеният за принудително довеждане Николай Маринов – Малкия Маргин.



Тагове:   сестра,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039884
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930