Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2010 18:29 - От 18 януари пускат винетките в продажба. Цветелина излиза от СИБанк
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
0



Винетките за тази година започват да се продават от 18 януари на 1500 пункта в цялата страна – по всички големи вериги бензиностанции, граничните пунктове и търговските центрове, данъчните служби и поделения на МВР. Това съобщи в петък управителят на компания "ВИП Секюрити" Атанас Симеонов. Компанията в консорциум със СИБанк спечели конкурса за разпространение на винетните стикери за тази и следващите две години, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Договорът бе подписан същия ден в министерството.

Заради забавянето с подписването от МРРБ обявиха януари за гратисен период за пътуване без стикери.

Конкурсът бе съпроводен с напрежение между участниците, тъй като съдружието между Холдинг "Пътища" и "Лукойл" бе отстранено от участие, което предизвика недоволството му.

Симеонов обеща още, че до часове ще заработи сайт на консорциума, на който ще бъдат указани всички пунктове, където ще се продават винетки. Ще има и облекчени условия за закупуване на винетки от големи корпоративни клиенти. Това ще може да се извършва и чрез банкомати.

Той уточни, че договор за разпространение се подготвя и с "Лукойл България", която бе конкурент на консорциума в конкурса.

От своя страна главният изпълнителен директор на СИБанк Петър Андронов отхвърли тиражираните обвинения, че участието на банката в конкурса за разпространението на винетките е било опорочаващо и е в конфликт на интереси. Като причина за тези обвинения бе сочена публично известната близост на един от акционерите в банката - Цветелина Бориславова, с премиера Бойко Борисов.

Пред Нова телевизия Андронов изтъкна, че СИБанк е спечелила конкурса на основата на най-добра оферта, и добави, че банката е участвала по-рано в други пет конкурса, които не е спечелила.

Андронов не видя къде е конфликтът на интереси, щом като досега банката е загубила в другите конкурси за по-големи суми. Той не пожела да каже кои са били тези надпревари.

За Цветелина Бориславова той каза, че в момента притежава около 18% от акциите на СИБанк, в която мажоритарен собственик е белгийската финансова група KBC. Според Андронов политиката на белгийския инвеститор е да придобие постепенно 100% от активите, към които се е насочила първоначално, което означава, че и делът на Бориславова ще бъде откупен.

Андронов прогнозира, че това може да се случи до няколко месеца, след което с уточнение от банката бе посочено, че този въпрос "в момента не стои на дневен ред" във финансовата институция.

От закупуването на основния пакет акции в края на 2007 г. KBC е вложила 800 млн. лв. в СИБанк, подчерта Андронов. В същото време Бориславова е намалявала дела си от 24% до сегашните 18%.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045537
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930