Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2010 15:48 - Борисов оглави официално ГЕРБ и замина за Израел
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.01.2010 18:29


Единодушно с 1227 гласа ГЕРБ избра премиера Бойко Борисов за председател на партията. Той поема вече и официално ръководството на формацията от досегашния си "наместник" Цветан Цветанов.

Цветанов номинира Борисов за председател. Залата аплодира бурно. Други предложения за лидер нямаше.

Пляскате все едно нещо се е променило. А тук в залата знаем, че не се е променило, бяха първите думи на Борисов след избора му.

Единственият противник на ГЕРБ е самият ГЕРБ. Самоуспокоение, корупция... няма да има в управляващите звена. Няма да има компромис за никого, който посегне. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред делегатите на Националното събрание на партията днес в НДК.

Ако не оправдаем доверието на хората, за какво са ни избрали, заяви той. "Хората на "светло бъдеще" се начакаха. Лошото е, че точно на нас се падна точно тази година и когато всичко е изгребано", допълни той. По думите му затова управляващите от ГЕРБ трябва да бъдат всеки ден така ангажирани, "сякаш утре са изборите".

ГЕРБ единодушно избра премиера Бойко Борисов за председател на партията. Борисов заяви, че нямало да поема поста от Цветан Цветанов, ако не били множеството спекулации по темата. "Омръзна ми да обясняват кой е лидер, кой е председател, че трябва да си взимам партията, не знам от кого, но да си я взема", каза той. Аз 99 на сто от времето ще се занимавам с правителството, с изпълнителната власт, Цветан Цветанов ще се занимава с партията, а аз ще се намесвам основно при проблеми, конфликти, спорове, допълни премиерът.

Борисов номинира, а залата единодушно избра досегашния председател на ГЕРБ Цветан Цветанов за зам.-председател на формацията.



Почти веднага след края на партийното събрание премиерът Премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация отпътуваха на официално двудневно посещение в Израел.

За понеделник е предвидена негова среща с израелския му колега Бенямин Нетаняху, както и с президента на страната Шимон Перес.

Борисов ще има работен обяд по покана на заместник министър-председателя и министър на външните работи Авигор Либерман и ще се срещне с председателя на израелския Кнесет  Реувен Ривлин.

Българският премиер ще разговаря и с лидера на опозиционната партия Кадима Ципи Ливни.

Бойко Борисов и делегацията ще посетят мемориала на жертвите от Холокоста "Яд Вашем".

В състава на делегацията са вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Пловдивският митрополит Николай, както и представители на мюсюлманското и израилтянското изповедание ще придружават министър-председателят в Израел.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040272
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930