Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 13:58 - Свалят Милен Цветков от "Здравей, България". Асен Григоров от спряната Re:tv става отговорен редактор на сутрешния блок на Нова
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1401 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 28.01.2010 19:51


Милен Цветков вече няма да води "Здравей, България", пише електронното издание Дневник, позовавайки се на анонимни източници от "Нова телевизия". 

Цветков няма да е на екран още от утре, а още промени в сутрешния блок на медиата ще има в средата на февруари.

PR-ът на "Нова тв" Станислава Кунава потвърждава информацията с думите: "Още от утре Цветков няма да е на екран. Работим с Милен по друг проект и той отново ще е на екран. Лора Крумова няма да е сама като водещ, но промените в сутрешния блок които няма да са големи ще ги видите в средата на февруари." Тя обясни, че изваждането на Милен Цветков е "програмно решение".

Малко по-късно самият Милен Цветков също потвърждава информацията, но отказва всякакви подробности за промяната. Той казал, че ще има официално съобщение от медията и "от него ще разберете всичко". Цветков обяснил, че за момента не е ясно дали той ще продължи работата си с "Нова тв".


По-късно през деня агенция БЛИЦ съобщи, че сутрешния блок на Нова тв се поема от АсенГригоров, който бе без работа няколко месеца след спирането на Re:tv. Григоров ще поеме пълномощията на отговорен редактор. Той добре познава работата, защото години наред бе сутрешен водещ по БНТ. 

Милен Цветков си тръгва от Нова телевизия заради моралния наблюдател Юлиян Вучков, коментират не съвсем изненаданите му колеги. Преди два месеца професорът се изказа много неласкаво за президента Георги Първанов и когато поискали водещият да разграничи медията от позицията на външния коментатор, той демонстрирал, че не е съгласен."Милен прочете съобщението като ученичка и накрая подчерта, че "това е официалната позиция на ръководството на Нова телевизия", с което чашата преля, защото от него се очакваше да представи по-елегантно нещата", разказаха пред БЛИЦ свидетели на скандала. 

Според тях обаче едва ли само волнодумният професор е причина за това уволнение (запис на въпросния коментар може да се проследи във видео архива
http://novatv.bg/bg/shows/videos/6). Милен Цветков бил набрал достатъчно други черни точки със своеволията си.

По тази именно причина на горещия въпрос "Кой ще бъде следващият водещ?" отговорът не е "Диана Найденова". По думите на същите източници тя била точно толкова неуправляема, все едно "Милен в рокля", а освен това рейтингът й бил близо до точката на замръзване.

Новият водещ се търси от два месеца. Още не е известно кой ще е той, защото никой от участвалите в пробни предавания пред фокус групи не успял да събере достатъчно високо одобрение, включително и немлъкващият, щом захапе темата Емил Кошлуков. Само водещият спортните новини в сегашния екип - Коко Стойнов, се харесвал на всички, но той пък нямал достатъчно подготовка по общите теми.

Лора засега остава. От утре сутрин даже ще е сама на пулта, което вече се е случвало, когато уволниха Коритаров. Не може да се каже колко дълго ще останат с рубриките си доведените от Цветков Вучков,  Мон Дьо и Люба Кулезич.  Но каквото и да се говори за тази част от програмата на Нова тв занапред, то няма да е меродавно, ако не е потвърдено от Асен Григоров, убедени са в медията.

Сутрешният блок ще тръгне от средата на февруари по изцяло нова концепция
.



Гласувай:
2



1. анонимен - Още една " енигматична звезда "
28.01.2010 15:04
на българската TV журналистика угасва. Дали с екранното си "присъствие" сама не се издуха ? В това отношение има натрупан опит.
Ако се събере с Бареков ще заприличат на дуото Георги Коритаров - Лора Крумова. : ))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13046659
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930