Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 13:38 - Костов: Подставено лице пере пари на върхушката Доган
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
0



"Когато се гласуваше закона за бюджета Лютви Местан обеща протести. Директно. Просто заяви, че ще има протести. Тогава предупредих премиера, след думите на Местан, и си позволих да му кажа къде ще бъдат те. Предполагам, че те са се подготвили за това, имам предвид правителството", каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в предаването "Тази сутрин" на БиТиВи.

Според Костов правителството няма да позволи разрастване на протестите на тютюнопроизводителите. Естеството на проблема е неправилната политика на кабинета на Станишев и това разфокусира протеста. Той не може да бъде насочен към сегашния земеделски министър", коментира Костов.

Тютюнопроизводителите се осигуряват примерно на сума 65 лева и взимат 130 лева пенсии. Това е несправедливо за хората, които са се осигурявали нормално. Има очевидна несправедливост в цялата пенсионна система и трябват корекции, които ние казахме на ГЕРБ. На тази база се отварят пролуки за социални протести, подчерта лидерът на ДСБ. Хората трябва да знаят, че трябва да се осигуряват, за да очакват пенсия. Тези хора, които са предимно български турци са главно в тази група.

Костов припомни още пред БиТиВи, че е изпратил вчера писмо до комисията "Кушлев" по повод имотите на върхушката на Доган, както я определи самият той. Подставено лице пере пари на Доган, убеден е Костов и допълни, че за това се седи в затвора. По този повод Иван Костов ще има среща и с Главния прокурор в близките дни. Ясно е кой е мозъкът на тези неща и това е Ахмед Доган, който обяви, че ще се занимава с икономическата политика на ДПС, посочи лидерът на ДСБ.

По повод на несъгласието си с идеите на Илиян Михов за Валутния борд Костов каза, че това са много сериозни проблеми. В тези идеи има желание, според него за връщане на ситуацията от 1996 г., когато се "опростиха" задълженията на кредитните милионери. А и сега те не са малко, цитира Костов данните на БНБ.
Неслучайно и леви и десни се обединяваме около несъгласието си с включването на Илиян Михов в правителството, защото сме изстрадали онези времена, посочи Костов. Той добави, че Илиян Михов не се е отказал от тази си идея. "Илиян Михов трябва много навътре да влезе в обстановката и тогава да се произнася", заяви още лидерът на ДСБ.


Тагове:   лице,   Доган,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033997
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930