Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2010 08:07 - Зимните ни курорти трайно изпаднаха от германските каталози
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
0



Големите туроператори в Германия вече подготвят зимните каталози за 2011 г. В тях обаче за пореден път ще липсва дестинация с името България, коментира в петък радио "Дойче веле".

Ако искате да карате ски в България и се намирате в Германия, ще ви е доста трудно да откриете български ски курорти в каталозите на големите германски туроператори, продължава коментарът. От радиото са потърсили за коментари представители на туроператорския бизнес в Германия.

"От 3 години насам България остава извън зимните ни дестинации", казва Михаел Никел, който ръководи отдел "Туристически продукти" във фирмата "РЕВЕ туристик", обединяваща шест гeрмански туроператори, сред които и големите ITS и Jahn Reisen.

"Запитванията за тази дестинация намаляха значително, така че ние нямаме икономическа изгода и затова я свалихме от зимните ни каталози", обяснява Никел.

Една от основните причини за липсата на България от германските зимни каталози е несигурността със снежната покривка. В сравнение с останалите зимни дестинации по света страната започна да използва относително късно така наречените оръдия за изкуствен сняг и при това не във всички курорти. В Пампорово например изкуственият сняг по повечето писти стана факт едва тази зима, обясняват туроператорите.

"По принцип германците предпочитат да пътуват с коли до ски курортите, които са им наблизо", дава друго обяснение Сузане Щюнкел от туристическия гигант TUI.

Според Михаел Никел от "РЕВЕ туристик" една от най-важните причини, довели до изваждането на България от зимните каталози на големите германски туроператори, е несъответствието между цени и предлагане.

"От значение за нас е да има разумно и конкурентно отношение между цени и предлагане. Вярно, българите все казват, че са евтина дестинация, но това в крайна сметка не е така за германските туристи, защото те плащат и полетите дотам и обратно", казва Никел.

"Впечатленията ми бяха, че в Боровец и Пампорово имат много да наваксват по отношение на инвестициите, докато в Банско пък се струпаха огромно количество инвестиции. Бумът на строежи там е доста контрапродуктивен за туризма, защото туристите искат да карат ски сред природата, а не сред строителни площадки", допълва той.

Преди този зимен сезон в няколко български курорта като Пампорово и Чепеларе бяха налети милиони лева инвестиции за подобряване на техническите условия по пистите. Само че в офисите на големите туристически фирми в Германия не знаят за това и България пак няма да бъде включена в зимните им каталози за 2011 година, заключава Дойче Веле.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033434
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930