Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 10:51 - Бойко Борисов за управлението на ГЕРБ и промените в кабинета
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
1Бойко Борисов, министър-председател на Република България, Нова телевизия, „Шоуто на Иван и Андрей”


Време е да поканим нашия специален гост тази вечер. Уважаеми зрители, да посрещнем с аплодисменти министър-председателя на Република България ген. Бойко Борисов.
Толкова се радваме, че чак „Одата на радостта” изсвириха хората. По-сериозно ли ще го направим или по-лежерно, по-веселичко?

Вие сериозно можете ли?

Ще се напънем. Ние можем да се опитаме. Аз само те предупреждавам, не казвай „Конграчулейшън”, защото спира да слуша.
Добре, няма.
 
Важно е да знаеш малко, но навреме.

Днес има ли за какво да кажем „Конграчулейшън”? Разбрахме, че конкурсът за АМ „Тракия” е приключил.

Да. И за вашите зрители само да знаят, че близо два и повече пъти е по-евтино това, което ще построим като 32 километра, този лот, от линейния километър, който е строен да речем Карнобат – Бургас... или в няколко пъти...

Това означава ли, че ще бъде по-некачествен?

Момент само. Няколко пъти по-евтин е на линеен километър от гръцката магистрала, която построиха...

Тя сега така и не се ползва гръцката магистрала, защото те са я блокирали, но това означава ли, че по-некачествена ще е нашата, като е по-евтина, аз така съм свикнал, ако е нещо по-евтино?

Напротив, дори дискриминационни условия сме поставили в конкурса. Час, не срок, час, неустойки, срок.

Кога е този час? Какви са неустойките? Какъв е срокът?

Аз съм поел ангажимент до 2012 година...

В колко часа, защото казахте час?

До 2012 година метрото на София да върви в двете посоки, заводът за битови отпадъци, който вчера Европейската комисия, Европейската световна банка и конфинансиран от държавата, и от общината, абсолютно 100% вече е финансиран, сиреч, върви строежът му и магистралите, които сме казали – „Марица”, „Люлин”, „Тракия” и всичко възможно ще направим по „Струма” да се стартира така процедурата, защото много е забавена и там за съжаление ще се върнат пари.

Имаше един репортаж за АМ „Люлин”.

Следващият петък премиерът на Румъния ще дойде на Видин, сме се разбрали, аз ще отида там, ще гледаме „Дунав мост 2”, който толкова е забавен, че не се ми се коментира, но така или иначе с него сме се разбрали да искаме по шест месеца отсрочка България пред Брюксел, той пред Брюксел, за да можем да удължим с една година, защото 2010 година, декември месец, трябва да върнем парите и за „Дунав мост” и за АМ „Люлин”, ако не бъдат усвоени. Така че, виждате, всеки ден ми е ценен, за да мога така, както съм си поел ангажимента и обещанията, така да си ги изпълня.

Казват обаче, че има някаква организирана атака и че март-април ще има протести. Те ще ви пречат да си вършите работата. Вярвате ли, че ще има протести?

Демокрацията ги позволява, така че...

На вас как ви се струва? Ще има ли? И организира ли ги някой целенасочено?

Нека ги организира.

Какво ще стане?

Виждате, че колкото повече ме атакуват, толкова по-добре се представям.

Това е до един момент, ама вие с президента се разбрахте – от 5 до 20 метра отстояние...

Видяхте, че комплотът в Брюксел срещу г-жа Желева беше успешен, нанесоха ми поражение или както на футболен език се казва – вкараха ми гол, поведоха ме с 1:0...

То без грешки няма голове.

Да, но така ги контраатакувах, че в момента в Брюксел, ако направите едно социологическо проучване, а и сред вас самите, дали знаят друг комисар за еврокомисар от друга държава...

Да, добре, но това означава, че признавате...

В момента в Брюксел се говори най-добрият комисар, пратен досега...

Супереврокомисар, само че това означава...

... е от България.

Така е. Моля ви само една секунда. Това означава, че признавате, че се учите в крачка. Човек очаква от един министър-председател да е готов, а вие сега признавате, че се учите в крачка. ОК...

Кой министър-председател бе готов, като дойде на власт?

Де да знам.
Аз ще ви кажа какво казва Петър Курумбашев – „ мога да коментирам думи на премиера, които са с давност повече от 72 часа, защото той днес казва едно, утре друго”.

Кой го казва това?

Петър Курумбашев.
Г-н Курумбашев.

Където проведе няколко много силни предизборни кампании и всички загубиха? Включително и Петър Стоянов.

Значи Петър Стоянов е учебник. Какво да направим, за да...

Нека само...

В крачка ли се учите?

Само 30 секунди...

Само ми кажете в крачка ли се учите.

... да запазите тишина, за да мога да говоря.

Това е правилният вариант, да. Ето казвате...

Опитвате да ме надговорите. Няма как да стане.

В крачка ли се учите?

Нека сега да... В „Банкя” нямахме нито училище, нито университет за премиери. Не знам някой да се е научил на тази дейност. Смея да твърдя, че от всички досега премиери аз имам най-много трудов стаж като главен секретар, ръководил с преки отговорности, които съм носил.

Това е...

4 години кмет, за което два пъти са ме преизбирали и освен това нека не... Много правителства и много премиери губеха от това, че всички – и обществото, и партиите им дори им сочеха грешките, но те именно, за да покажат, че са много твърди, много железни, само тяхното мнение е важно, накрая съсипаха всичко. Държавата не е моя, не е на никой и когато ти се посочи нещо, че е грешно, аз не виждам нищо лошо, не виждам и безгрешен човек да има...

Контрата на това е...

... да се поправиш. Аз досега от тези корекции, които съм направил, нито една няма ни произлязла щета или каквото и да било за държавата.

Добре, контрата на това е, че не държите на хората си, някак си се отказвате много лесно от тях.

От кои хора?

Ние имаме списък тук.

Да чуем.

Кольо Парамов, Илиян Михов, Румяна Желева.

Не сте се подготвили добре.

Ето, подгответе ни.

Г-жа Румяна Желева, откакто е дошла в ГЕРБ, два пъти става евродепутат, става зам.-председател на ЕНП и вчера беше в Брюксел на нейните мероприятия, става външен министър. Правителството застана зад нея и беше кандидат за еврокомисар. Но когато видяхме, че условията и обстановката около нея са такива, че дори да успеем, ние щяхме да успеем, ЕНП, г-н Мартенс, г-н Лопес, г-н Дол до последно не ни даваха да я оттеглим.

Това честно ли го казвате това?

Абсолютно честно.

Защото аз предполагам, че стана обратното. Час преди да кажат – няма да я одобрим, тя да се оттегли.

Нека вашите предположения...

Аз заради това ви питам.

Да, щеше да настане голяма битка в Европейския парламент (ЕП) и в Европейската комисия (ЕК) и тя щеше да бъде на наш гръб. Накрая, за да има комисия, те щяха да се разберат, но това щеше да ни бъде голям пасив. Именно заради това говорих с г-н Барозу, с г-н Бузек, усетих обстановката и уговорката с г-жа Кристалина Георгиева беше в края на март, в началото на април с нейния шеф се бях разбрал в Световната банка...

Да дойде тук...

Да си довърши проектите и да дойде като вицепремиер, който да дава...

Нямаше ли да е по-ценна тук?

Да, щеше да ми е по-ценна. Наруши ми се планът, затова казах, те ме поведоха с 1:0, а аз ги контраатакувах и в момента победата е изцяло наша.

Какво си казахте с Кристалина Георгиева след изслушването?

Тя ми благодари, аз й се радвах, така че...

А от Илиян Михов защо така бързо се отказахте?
 
Тя е истински свестен човек. По този въпрос – аз не съм се отказал от г-н Михов.

Или той се отказа?

Той също не се е отказал. В момента аз имам трима съветници по финансово-икономически теми. Това са Кристалина Георгиева, Любо Христов и Илиян Михов.

Да, но щеше да става вицепремиер.

Г-н Михов... Нали ме питате... Ако знаеш повече, отговори.

Не, не знам повече.

Аз изрично казах, а и когато г-н Михов дойде тук по Нова година да се видим, току-що го бяха избрали за декан в Сингапур, той има лекции и ако дойде сега, това означава поне 20 дни да излиза в неплатен отпуск в месеца, за да отиде и да си довърши всичко, което има. Интернет направи света просто толкова малък, че и аз имам ежедневен контакт с него. В момента правителството, международните рейтинги са му добри, и аз мога да го ползвам него, когато пожелая. А когато преценя, мога да го докарам тук. Така че от кой човек съм се отказал? Дотук двама посочихте, и от двамата не съм. Третият, Кольо Парамов, беше два дни съветник, но на половин щат. И уговорката ми с него беше, че на мен ми трябва антитеза на това, което финансисти и икономисти ми говорят. Идеята ми беше, когато правя съвещанията да имам противник на тезите им, за да мога да слушам повече мнения. Колегите от Синята коалиция се възпротивиха. Ако бях тръгнал да се инатя, никой не може да го махне.
Нали разбирате. Но първо създаваме една хранителна среда да ме атакуват, да се измества центърът на внимание... на общественото внимание в тази посока, без да има абсолютно никаква нужда и смисъл от това. Така че виждате ли колко са различни нещата от това, което питате.

Разбираме ви, но същият този човек днес каза, само да не го объркам, ще го цитирам, че Иван Костов... Кольо Парамов каза, че Иван Костов подготвя атака напролет срещу вас. Тя цели да ликвидира авторитета ви и ви обвиняват, че по някакъв начин Иван Костов ви командва. Чува се от различни страни. Чу се... Аз четох интервю на „Стефан Софиянски”.

Аз бих цитирал и господин Костов в негово интервю, който казва, че всички пък подобни приказки са в посока да ме дразнят мен. Защото всеки, който ме познава, знае – аз много обичам да слушам, съобразявам се с всички, чувам възможно най-много мнения, но да ме командва, никой не може.

Да, станахте ли...

Ето и днес имаше питане от господин Костов за Турция, отговорих му, казах му в кое според мен не е прав в питането, кое е правилно и не виждам досега, ако съм искал някой да ме командва или да съм направил официална коалиция. Аз не съм.

По-раздразнителен станахте ли, откакто сте министър-председател?

По-раздразнителен ставам тогава, когато се изопачават фактите.

Те в България се изопачават винаги.

Когато се действа нагло и просто противниците забравят какво са вършили.

Може ли пример за това да ни дадете?

Пример – за заменките със санкциите, които Брюксел...

Точно за това исках да ви питам.

Да, те спекулират с отделни фрази. Истината е, че Европейската комисия ни изпрати писмо, с което ни дава 20 дни срок да кажем – направените заменки дали са държавна помощ или не. Парадоксът е, че аз трябва да отида сега, а знаете в цялата предизборна кампания ние обяснявахме, че това е държавна помощ.

Ще разберем ли кой се е облагодетелствал чрез тези заменки? Ще разберат ли хората?

То ги има, всички ги знаят. И ето, понеже защо казах: „арогантност”, те от 47 заменки дават пример със сегашния депутат, по време на заменката той не е бил депутат, не е и бил в тази фирма, Емил Димитров от ГЕРБ и спекулират. Затова аз съм помолил утре, мисля, че 10.30 самият депутат Димитров да покани всички медии и да ги заведе на заменената гора и ще видят...

И медиите утре отиват на зелено училище с други думи.

Истински апелирам да отидат. Защо? Само, за да си довърша въпроса за секунда, защото те ще видят, че в ловното стопанство – държавно, после взето под аренда ловно стопанство, той е заменил гора в Ловеч за ниви, които ниви те ще видят, че са изорани и в момента са дивечовъдни – там зимно време пасат животните, че няма нито, че няма барака построена. Няма да се построи нищо и по никакъв начин тази заменка не го облагодетелства. Просто прави стопанството по-функционално.

Защитавате ваш човек, това е...

Не, не, аз не защитавам, както за всички заменки, ние, както виждаш, ние не го, аз изобщо не го защитавам. Но той утре ще го посочи това и аз се надявам след това медиите да отидат и да снимат другите 46 заменки, по морето особено, и да видят разликата.

Това ще бъде много интересно, но да им разберем имената.

Да бъдем докрай щом по този начин...

Вие не можете да се оплачете от това, че медиите не ви харесват, генерал Борисов, по-скоро обраното.

Защо?

Струва ми се, че по-скоро комфортни са медиите към вас.

Кои?

Ето, ние например, с огромно удоволствие тук ви приветстваме.

Единственото, което не съм си мислил за вас двамата, е, че сте медия.

Въпреки, че той в главата малко прилича на телевизор. И като говорим за медия в нашата медия...

Ако вие сте медия, дано и другите да са такива.

Ние сме медиуми и ми се дава, в момента ми се дава въпроса дали ще сядате на детектора на лъжата, защото точно в нашата медия имаше едно такова предаване, както ви посъветва и поиска Станишев.

За какво?

Нали иска да сядате на детектора на лъжата?

За какво?

Не знам.

Аз доколкото знам, той има да се оправдава сега.

За какво?

Може действително да му се наложи да седне на детектора на лъжата, защото трябва да отговори къде са докладите, секретните доклади, на кой ги е давал, знаел ли или не е знаел...

Той точно за това казва, че трябва да седнете на детектора на лъжата.

Аз толкова пъти съм ползвал детектора на лъжата в работата си, че...

Може и да го преметнете.

Гарантирам, че....

„Труд” писа, че сте дал заявка за президент. Дал ли сте заявка за президент, като заговорихме за ловни стопанства?

Аз истински благодаря на колегите вашите колеги от „Труд”, щом сте медии, за това, че и шегата ми я хващат. Защото действително ритъмът е страшно бърз, страшно наситен и много пъти се получава така, че дадени теми изпреварват – или влизат в Министерския съвет, парламента... Президентът беше коректен. Обади ми се, беше неделя, и каза искаш ли да се видим да обсъдим тези няколко теми, които са и по изборите за зоната и съответно за наименованието на началника на Генералния щаб. Парадоксът беше, че аз мисля по същия начин и не бях проследил, примерно това е грешка, но не ми стига обемът от време и възможности, и на другия ден направихме публична среща, помолихме колегите от ГЕРБ и аз съм убеден, че те ще го преправят, защото излиза, че ако обявят министърът и началникът му на отбраната откриват казарма, примерно.

Стои нелепо.

Стои нелепо, слушателят и зрителят казва: „Сега кой е по-важен: министърът на отбраната или началникът на отбраната?” Какво пречи да има щаб? Така че...

Във вашия случай...

Веднъж, втори път – по зоната за...

Протестите.

... протестите.

От 5 до 20 метра.

Дали да е от 5 до 25 метра или от 5 до 20 метра.

Това е изключително важен въпрос.

Изключително важен, за да го дебатираме, но...

Аз, дни наред, не можах да мигна.

Всъщност приехме от 5 до 20 метра, защото когато дават акредитивните писма на президента и той ги посреща пред президентството – 20 метра там е почетната карулна стража, до шадравана фактически.

Да.

Е, за 5 метра да спорим...

Не, недейте. Освен това то...

Ето примерно днес за спекулациите по генномодифицираните организми, ГМО, опитват се хора, които поне десет пъти са гласували в Брюксел, това са предишните управляващи по искания на Европейската комисия, са гласували, тук да яхват някаква вълна, която изобщо не стои на дневен ред, затова днес взехме решение, мораториум, първо парламентът да гласува мораториум, че... Връщам се само на заменките – именно този депутат, когато стана Емил Димитров депутат, внесе предложението и ние ГЕРБ приехме закон да не могат да се преотреждат, сиреч ако си го взел за нива за дивеч, да е за нива за дивеч. Едно дърво да не можеш да отрежеш вътре. Точно този депутат направи това предложение. Кое защитавам? Нищо и се връщам на ГМО-то. Първо имаме мораториум, че няма да се допуска генно модифициране и тогава, тъй като от Брюксел имаме задължителни параграфи...

То вече има доста...

Моля?

Вече има доста продукти, които са така или иначе генно модифицирани. Пише, че са...

Аз говоря за България. Говоря за България...

Пише, че в /.../ и в България имало вече.

Говоря, че това сме взели като решение днес и парламентът ще го вземе като решение, дай Боже.

Объркахте ме, господин Борисов.

Когато имаме мораториум, вече тези, които отиват да протестират, няма от какво да се притесняват.

Господин Борисов, объркахте ме.

Затова и тези протести ще спрат. Връщам се и още един...

Не можах да разбера дали ще ставате президент и ме объркахте тотално. Аз не съм с висок коефициент на интелигентност.
Господин Борисов, и на мен ми е трудно с него. И в тези завои, в които темите се криволичат, аз не можах да разбера дали ще ставате президент.

Доста е сложно за теб.

Да. Говорете на Иван.
Донякъде...


Ако реша да ставам президент, първо на вас ще кажа.

На него, аз няма да разбера.
Защото си го представяме много добре: вие – президент, Цветан Цветанов – министър-председател, госпожа Фандъкова – кмет. Супер си го представяме.

Аз не кандидатствах да стана президент тогава, когато като кмет имах най-много проблеми в София, а останах и си ги реших до един. В София има и метро, ще има още по-голямо метро, ще има завод за битови отпадъци, видно е по-чиста, видно.

Не е достатъчно чиста.

Видно по-чиста след махането на Вълка, разбира се, че се стараем много повече. Считам, че това, което в момента имам да свърша като задача в следващите години.

Какви са приоритетите?

Магистрали, здраве, образование, което правим в момента, сигурност разбира се.

А тези протести с болниците, хората излизат и мен ми е много мъчно. Това, пак ли медиите преувеличават? Излизат 100 човека – баби, дядовци и казват: „Искаме си болницата.”

Нито веднъж не съм обвинил медиите за нищо, за да кажеш: „Пак ли медиите преувеличават?”.

Не, не, питам, защото казват „Искаме си болницата.” Излиза един чичко казва: „Затваряме тази болница.”

Така, нека, ще се опитам с няколко думи да кажа и по темата здравеопазване и болници. Огромни пари се наливат в здравеопазването години наред. Аз досега не съм чул някой да е доволен от фактическото състояние на здравеопазването. Освен това да вземем Хърватия, Румъния, подобни на нас държави, колко болници имат за почти същото население или по-точно на...

И колко по-малко от нас, така ли?

Точно така. Освен това като кажеш болница какво си представяш? Място, където ако влезеш, ще те излекуват – модерна апаратура, подготвени доктори, санитари, медицински сестри и всичко.

Т.е. по-добре е по-малко места, но по-качествени.

Много от тези лечебни заведения, да ги наречем, сега са като пощенски кутии – отиваш, оплакваш, те получават за този преглед пари и те препращат към голямата болница. Ние искаме да остане. Ако само ще преглежда там, те да са спешен център или участък...

Но нещо не можете да им го обясните добре, защото те протестират.

Защо протестират? Защото на никой не му е приятно, ако е свикнал да си ходи на работа, ако някой му сложи един бинт или да го наръси с прахче и ако е по-тежко, да го прати в голямата болница. Ние казваме така: „Ако в тази болница има пет отделения и тези, които оперират, тези, които дават качествена услуга остават". Тях финансираме.

Този път ви разбрах навреме.

Тези, които са не на нивото, които са, отиват в голямата болница. Там остават, заедно с една линейка, и ги пращаме.

Разбрахме ви.
Значи до момента сме 1 на 1.
1 на 1. Аз този път ви разбрах бързо.


Това, което само искам да кажа, че тези, които ни критикуват, са прави. Има едно нещо, в което са прави. Реформа не се прави с икономии. Да, икономии трябва да се направят поради кризата. Но реформа се прави с пари. Лошо е, че ние в момента сме заварили държава, която няма пари. Но трябва да се направи. Сега не се ли направи, отложим ли го за догодина, няма да е правилно.

Ясно. Има два важни въпроса преди няколко лични въпроса да ви зададем, които трябва да ви попитаме. Вчера тук беше Спаска Митрова – известната българка от Македония, на която беше отнето детето. Какво прави държавата по въпроса с правата върху нейното дете. На 17-ти тя има дело. Помага ли й България по някакъв начин?

Аз се надявам, че тя не е казала нищо против нас. Напротив.

Не е. Точно така.

Съдействах й максимално по това, която тя ме помоли.

Въпросът е, че тя не каза нищо конкретно.

Може ли да очаква съдействие оттук нататък е въпросът.

Това е деликатна сфера – намесата в съдебна система на друга държава.

Тя в нашата съдебна система е деликатно, камо ли за друга.

А за нашата още по-деликатно.

Като стана дума за нашата съдебна система, защо, както вие казахте, 70 хил. полицаи, магистрати и т.н. се борят срещу 300 души бандити? Защо тия 20 години не са се преборили, след като е толкова...

С много от тях са се преборили. Много от тях имат вече и присъди. Много от тях имат условни присъди. Въпросът е, че това е тема, която тръгна ли да я обяснявам, ще следва ново писмо на съдиите, на Висшия съдебен съвет. На срещата ми с тях аз ги помолих, във всеки доклад на ЕС пише: „Реформа в съдебната система”, „Направете си реформата!”, защото политическата намеса, колкото и да е правилна, няма да бъде разбрана. „Направете си вие!”

То самото изказване – 70 хил. срещу 300, вече е някаква обида.

Сега 70 хил. не могат да се справят с 300.

70 хил. е голяма маса хора, но и много поправки трябва да се направят в законите, защото виждате доскоро, сега не е така, за което благодаря на съдебната система, но доскоро, ако преди да отидеш да утрепеш човек и да извършиш престъпление, си намериш добър доктор, който да ти открие достатъчно качествени заболявания, нямаш шанс да бъдеш съден. Сиреч, преди да вземеш пищова отиваш, докторът ти дава една...

Извинителна бележка.

... извинителна бележка – куца, боли го.

Нямам търпение да ви питам защо носите червен конец на ръката.

Къде го виждаш?

Виждам едно червено конче.

Е то е толкова тъничко.

Предполагам, че е против уроки.
Почнал е да изтънява. Да не би късметът да почне да ви изневерява?
Не, не. Просто това е част от личните въпроси, а за да стигнем до личните въпроси, трябва да пуснем едно бързо видео, защото там говори и сестра ви и ще стигнем до там. Колеги, пуснете следващото видео.


Николай Бареков:
Един-единствен политик в България.
Водещ: И той е?
Николай Бареков: За 20 години един-единствен политик и това е Бойко Борисов.
Юлиян Вучков: Искам тези зрители, както приеха Бойко Борисов, оттук нататък да не му гласуват доверие на вересия, а чак когато проверят дали той ще изпълни обещанията си с делата си.
Водещ: Той справя ли се до момента, според вас?
Юлиян Вучков: До момента криво-ляво.
Водещ: Има ли още министри за смяна през 2010, че вече се притесняваме?
Цветанка Рангелова: Има, господине.
Водещ: Кога?
Цветанка Рангелова: Юли. Юни-юли.
Водещ: Юни-юли? Това е точно преди да излязат във ваканция.
Цветанка Рангелова: Бойко няма да излезе във ваканция, бъдете сигурни.
Красимира Иванова: Една сутрин беше откъснал всичките лалета в градината на баба ми. И тогава малко имаше ремонт.
Водещ: Имаме сведение, че сте се карали ужасно жестоко заради някакво колело.
Красимира Иванова: Да, вярно е.
Водещ: Значи ял е бой заради лалетата.
Красимира Иванова: То беше едно-единствено и баща ми го купи, тип дамско колело, за да мога да го карам и аз.
Водещ: Искам да го уточним сега. Значи, премиерът Бойко Борисов...
Водещ: Е ял шамари заради лалетата.
Водещ: И е карал дамско колело.
Красимира Иванова: Ако мога някакво обобщение да кажа за него като дете плюс три-четвъртите чорапи...
Водещ: Че е любознателно дете с три-четвърти...
Красимира Иванова: Носеха се. Това се носеше тогава. Панталонки с презрамка, едната винаги беше долу.
Водещ: Значи с презрамки, едната долу. Къси панталони, три-четвърти чорапи, бере лалета и кара женски колела. Дотук добре.
Красимира Иванова: Така. И носеше значка на шериф.
Мило и драго давам сега да ви видя в този вид, както ви описа сестра ви. Хубаво ли беше колелото, дамското?

Много.

Като обрахте лалетата в двора, пляска ли ви? Защото тя каза, че ви е ремонтирала тогава.

А, майка ми ме беше нашляпала тогава.

Майка ви ви беше нашляпала.

Но понеже виждам, че за колелото, дамското, пита, разликата между мъжко и дамско знаеш ли каква е?

Вие ще ми кажете.

Защо се смееш? Каква е разликата?

Не знам ама звучи хубаво.
Ами аз си го представям с едно розово, с едни такива гирлянди отстрани.

Беше зелено. Но понеже аз имам рамка...

Аха.

... а това е разликата между мъжкото и женското. Сиреч аз мога, ако искам, да си повозя някой на рамката.

А, значи проблемът е, че вие сте искал да си возите някой, но понеже дамското няма рамка, не може...
Това е кофти. 

И доста возих.

Стана дума за майка ви. Тя ви е карала да учите френски, а знаем, че сега учите английски.
Не, не. А пък вие сте бягал от френския, за да ходите да ритате.
Или по гаджета, не знам.
И сега ни футболист, ни франкофон.

Една тромава деветка.

Обаче сега разбрахме, че учите английски в колата като слушате. Ето: „В колата имам една кутия. На нея съм си написал листчета – глаголи, думи, изречения на английски. И си ги запаметявам”. Днес има ли някоя нова дума? Защото оня ден беше “congratulation”.

Нея я знам от отдавна. Много пъти съм я слушал.

Дава страхотни интервюта на английски Стоичков. Препоръчвам ви ги да ги гледате.

Още един-два лични въпроса да ви задам. Бил ли сте някога гадже скоро на дъщеря ви, някое скорошно гадже да е яло бой?
Вече не ни отговаря, колега.
Добре. Прочетохме, че Роман Абрамович ви е поканил да гледате мача между „Челси” и „Арсенал” при него. Ще ходите ли на мача? Защото, ако да, ви завиждаме искрено.

В интерес на истината, понеже с много от европейските колеги вече и се сприятелихме и си знаем и хобито и имаме възможност да си говорим много, за което благодаря на господин Гордън Браун, че поканата му дойде в понеделник. Неслучайно, защото вечерта играят „Челси” и „Арсенал”.

И се получиха нещата?

Е как да не отида?

Така е. Полезното с приятното трябва.

Знаете, че Испания председателства ЕС и преди няколко дни колегата Сапатеро имаше дали първо той да дойде в България или аз да отида в Испания. И понеже март месец на празника на България, националния празник на България, ще дойде президентът на ЕП господин Бузек да покаже отношението към нас, господин Мартенс, президентът на ЕНП ще си представи книгата в София – доста знакови посещения. И понеже аз настоявах и той да дойде сега първо и той вика: „Да де ама точно програмата ми съвпада и поканата с „Реал” Мадрид и „Лион”. Защо да не го видим в Мадрид?

И аз имам един личен въпрос. той касае само и единствено мен. Пише, че пращате SMS-и на главни редактори и на журналисти. Аз не съм получил нито един SMS от вас. Искате ли да ми пишете някой път?

За сметка на това ти ми пишеш.

Пазите ли си моите SMS-и?

Не.

Значи да свършваме с разговора. Колега, имаш ли нещо друго да питаш?
Ами не.

Нека да уточним, защото малко спекула има.

Да го уточним това наистина.

Много пъти...

Защото не е гот да се пращат SMS- и на журналисти в 2010 година.
Защо да не е? Имаш право да си общуваш с всеки.
А да, да. В смисъл, да им казваш какво да правят искам да кажа.
Ако не са натиск.

Нека да обясня, за да не се балтаете вие като много други. Много от редакторите – дали на новини, дали журналисти, дали вестници, примерно ето днешния ден, целия ден телефонът ми е бил на беззвуков режим. Парламент, след това съвещания няколко. И когато ме търсят по няколко пъти пускат SMS. Примерно, „Искаме, да речем, Нова телевизия, във вторник по време на новините ще има включване на госпожа Кристалина Георгиева, защото тогава ще е минало гласуването в Страсбург” и Краси, редакторката на, шефката на новините ли, какъв й е постът там не знам...

Шефка.

... понеже ме търси няколко пъти, а и е важно да си направи програмата – дали може от моя кабинет да ме запишат и в живата връзка с Кристалина Георгиева да я поздравим, и ми пише. И аз й връщам отговор, че ще го направим. Това, кое е лошото в него?

Въпросът е да няма, да кажете на ясен глас, че никога не сте оказвали натиск.

Как? На кой ще окажеш натиск?

Хората са много мнителни.

Да, защото подобни по този начин поставени въпроси могат да създадат впечатление, че подобен род действия има. Ето, аз давам пример директно за днес, днешния ден. И ако ме питаш „Пращаш ли SMS-и?”, да, пратил съм днес. Но съм пратил: „Да, става”.

Това е.

Лошо ли е това?

Така, както го казвате, не е лошо. Много е добре. оперативно е.
Аз продължавам да страдам единствено, че не съм получавал никога SMS, но се надявам, че има време това да се промени. За съжаление времето ни изтече.

Това е радост за мен.

Ще има ли още промени в правителството, както каза нумерологът Цветанка Рангелова?

Вижте, промените в правителството могат да се правят непрекъснато. Всеки министър знае, че е сменяем и всеки министър знае, че трябва максимумът да даде от себе си във всеки един ден – който държи на темпото. И в случая аз като мениджър на този отбор считам, че във всеки един момент...

Можете да правите смени.

... мога да правя смени. Във футбола знаете как е. Отборът когато върви, не се правят смени.

Така е. Ама във футбола имаш право само на три смени.

А когато не върви, веднага правиш смени.

Почваш ги веднага. Можеш да ги направиш ударно. Можеш да ги направиш и една по една. Благодаря ви много.

Къде тръгна?

Ще ви изпращаме.
Ще дойдете ли друг път в нашето предаване?
Вижте колко е хубаво.
Ако ви поканим пак, ще дойдете ли?

Ако смените червените възглавници.

Уважаеми зрители, аплодисменти.

ВИДЕОЗАПИС НА ИНТЕРВЮТО НА БОЙКО БОРИСОВГласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 11271936
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 36806
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930