Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 12:14 - Намериха мобилен телефон в килията на един от “октопод”-ите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
0



Арестуват трима данъчни и един митничар. При обиск на килиите на задържаните при акция “Октопод” е намерен внесен телефон. Мобилният апарат е открит в килията на Марчело Джотолов. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов преди редовното заседание на правителството в сряда. 

Сега тече проверка на МВР как телефонът е попаднал там. Ще се проверява от кого и как арестантът е бил снабден с телефона, от който е можел да получава информация, коментира още Цветанов.

Както БЛИЦ вече писа, Джотолов е сочен от полицаите като лейтенант в наказателната бригада на Алексей Петров-Трактора. Според бургаски медии този "октопод" играе възлова роля в управлението на Несебър. Джотолов ръководел предизборния щаб на настоящия кмет Николай Димитров и организирал цялостната му кампания по време на двата тура през есента на 2007 г.

МВР-шефът заяви, че продължават допълнителните проверки около бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и задържаните с него. Продължава изслушването на свидетели на задържаните по случая

"Смятам, че ще продължим много сериозно с доказателствата, свързани с престъпната дейност, отнемане на имущество и притискане с физически и психически тормоз на лица, с цел отнемане на тяхното имущество и пари", категоричен бе Цветанов.


МВР и НАП започнаха операция във Велико Търново. Извършват се обиски за източване на ДДС.
В сряда сутринта е започнала операция на МВР във Велико Търново заедно с Националната агенция за приходите. Извършват се обиски за източване на ДДС, съобщи още Цветан Цветанов. Пет адреса са проверени, трима данъчни служители ще бъдат задържани. Текат обиските по места в града.

В митниците, в НАП има голям теч на информация, големи злоупотреби, МВР ще действа много адекватно в тази ситуация, категоричен бе Цветанов. 

Митничар, който е бил началник на смяна на един от пунктовете в страната, е арестуван за контрабанда.

Митничарят е записал, че в ТИР има санитарни материали, а в действителност в него е имало парфюми за 4 млн. лева.

При обиските, които са направени, са намерени записни заповеди в размер на над 1 млн. долара, раздадени на бизнесмени, представители от Бургаско.

Арестуваният имал 15 години стаж в митниците.

Около 30 000 лева месечно са разпределяни към по-горни нива – ръководствата на митниците, които правят чадър, каза министърът.


Тагове:   арест,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040801
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930