Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2010 21:54 - Борисов пред Нова тв
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.07.2010 21:56


На премиера Бойко Борисов от всичко най не му се е искало да има световна финансова криза, когато идва на власт. Да няма пари за нищо, да трябва да прави съкращения и да го мразят хората. Финансовият министър Симеон Дянков, ако се оправи в тази ситуация, трябва да го направят Нобелов лауреат, каза Борисов в предаването "На четири очи" по Нова тв.
И на социалния министър Тотю Младенов му е трудно, на Борисова в здравеопазването също - само негативи обират. Тези министри ще бъдат оценени след време, убеден е министър-председателят.

В отчета си една година след поемането на властта Борисов изрази съжаление, че не са направили така, че още с първия бюджет да стане ясен огромният дефицит

Не е като в кметството, там всичко си бях подредил, призна премиерът.

Световната банка ще окаже помощ на България за усвояване на еврофондовете. Имаме голям шанс да се присъединим към Шенген през 2011 година, чака се одобрението на Германия, каза още Борисов. Според него да се обръща внимание на Станишев, когато твърди, че затъваме в кризата, е безумие. ГЕРБ се справя с управлението, категоричен е министър председатерлят.

Ако всяко правителство правеше по една магистрала, за 20 години щяхме да имаме 5 магистрали, аргументира се той. На въпрос каква ще бъде „Бойкова зима" отговорът му бе "Хубава. Ще карат ски хората".

Искат да съкращаваме администрация, за да ни мразят хората и да забравят техните безобразия, обясни нападките на опозицията премиерът. Моята популярност се дължи на свършена работа и това че винаги бъркам с пръст в раната, посочи Борисов.

По горещата тема за специализирания съд и продължаващите спорове със съдебната власт коментарът му бе, че внушенията за Народен съд са глупост. Самите съдии ще изберат тези магистрати, които ще работят в специализиран съд.

Трябват ни бързи ефективни присъди, обясни Борисов и припомни, че промените в НК и НПК са подкрепени от Европейската комисия.

"Защо за мен да има допуск, а за тях да няма", запита премиерът и продължи: "Цялата политическа отговорност прехвърлят върху нас. Искат никой да не им се меси. Къде го има това - на 25 години ставаш съдия и оттам нататък да си независим цял живот?"

Мониторингът на ЕК над съдебната система трябва да продължи, смята той По думите му доста съдилища започнаха да работят много добре и това е отразено в доклада на ЕК

Помолен да коментира публикациите, че арестуваните от групата на Сумиста са подготвяли покушение срещу него, Борисов отвърна: "Аз повече за Цецо се тревожа". Но увери, че са взети мерки за безопасността на вътрешния министър.

„Митниците не се справят в контрабандата. С някои свои изказвания Ваньо Танов създаде напрежение", каза Борисов.

За енергийните проекти с Русия мнението на премиера не е променено - "Южен поток" е изгоден и ние участваме, за АЕЦ "Белене търсим външен инвеститор, а за  „Бургас -Александруполис" няма как да дойде положителна международната оценка,  защото трасето минава през НАТУРА.

Аз си говоря със Симеон Сакскобургготски, както и преди го наричам Ваше величество, той - "г-н генерал", разказа още Борисов и потвърди, че бившият премиер му се обаждал за мораториума върху разпореждането с царските имоти.

Ставало дума за необходимост от санитарна сеч, но земеделският министър направил проверка и докладвал, че тя не е необходима.

Цялото интервю на Борисов - ТУК



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038350
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930