Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2010 12:21 - Осман Октай: Хонорарът на Доган е подкуп
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1015 Коментари: 1 Гласове:
0



Хонорарът на Ахмед Доган е подкуп, за да бъде избран “Минстрой“ за партньор за “Цанков камък“, каза пред бТВ Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС относно консултантските хонорари на Ахмед Доган.

Това е официализиране на всичко, което ставаше през годините, когато беше в управлението, каза Октай.

 Доган говореше за порции от властта, за обръчи и как работят с различни групировки, когато частни компании вземаха държавни проекти. За никого не е тайна, че през годините Доган работеше в тясно сътрудничество с "Мултигруп” и през годините един от най-големите конфликти беше и това.

Винаги съм казвал, че докато съм фактор в партията ДПС няма да допусна да сме филиал на икономическа групировка, допълни Октай.

 За никого не беше тайна близкото партньорство на Доган с Илия Павлов и по-късно с Николай Вълканов. От сделка с Вълканов следваше да се вземат стотици милиони. Фирмата, която изплаща консултантския договор на Доган по "Цанков камък” е "Минстрой”.

 Хонорарът е подкуп за това, че е избран "Минстрой” да бъде в този голям проект "Цанков камък”, където са похарчени над 400 млн. евро. Това е начин на получаване на подкуп. Това е дадено като консултантски хонорари и това е наглостта на цялата ситуация и коментарите са, че видите ли може да последва само търсене на конфликт на интереси, а всъщност това е даване на подкуп, търговия с влияние в огромни размери.

Прокуратурата може да квалифицира това деяние и като престъпление, каза Осман Октай. Доган призна през годините в различни предавания, че това е начинът за финансиране както на партиите, така и на политиците. Този път е решил наистина да не рискува и да бъдат преведени тези пари лично в негови банкови сметки. Много неща не са официализирани обаче. Виждате колко имоти имат политиците и други представители на различни институции, заяви Октай.

На въпрос има ли страх и притеснение, че може да го контраатакуват, Октай коментира: "Не ме е страх, каквото съм имал в ДПС, всичко съм изчистил. В съда съм си защитил правата и единственият човек, който е осъдил за клевета Доган за 1 лев съм аз”.

Доган каза, че е милионер в зелено преди години, може би по-точно го каза неговият кум полк. Йордан Йорданов, директор на фирма на "Мултигруп”, който след смъртта на Ахмед Емин излезе и заяви, че 5 години е управлявал бизнесцентъра на Доган.
Полк. Йорданов каза, че Доган никога не е имал собствен бизнес, а по-скоро е обслужвал бизнес групировки. Основно при преструктурирането на "Мултигруп”, бяха организирани много подструктури, т. нар. обръчи, които се обслужваха от Ахмед Доган.

 С подписа на Доган се издава указ за назначаването на Сергей Станишев за министър-председател. В този смисъл Доган е работодател на Станишев, каза още Осман Октай. /БГНЕС




Гласувай:
0



1. bayhuy - Това не е подкуп, а скрито разпре...
02.08.2010 12:48
Това не е подкуп, а скрито разпределение на дивидент.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032863
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930