Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2010 18:33 - Вяра Анкова встъпи в длъжност
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
1



Вяра Анкова от днес е новият генерален директор на държавната БНТ. Предшественичката й Уляна Пръмова е отишла до "Сан Стефано" 29, за да предаде официално поста на бившата водеща на "По света и у нас". В "канала" бивши и настоящи служители си бодат очите, за да влязат в новия Управителен съвет на медията.

В момента обаче из коридорите на БНТ основно се говори за жалбата, която журналистката Светлана Божилова подаде срещу избора за генерален директор на БНТ във Върховния административен съд. Като част от мотивите конкурсът да бъде оспорен Божилова привежда доказателства за използване на неверни информационни факти от страна на председателя на СЕМ Георги Лозанов и на предпочетената за шеф на БНТ Вяра Анкова, обясни тя пред Frognews.bg. По време на изслушването й Лозанов обявил, че няма доказателства за участието й като директор на дирекция „Информация” в управленски решения, довели до корупционни практики в БНТ. Самата тя отрекла пред комисията своята съпричастност към управленския екип на медията и към решения на Бюджетната комисия и към Работната група за нови запазени знаци и опаковка на БНТ. Според самата Анкова участието й в тези органи се изчерпвало единствено относно конкретни предавания на ръководената от нея дирекция „Информация”.

Управителния съвет и хората, които ще влязат в него, също са една от най-коментираните теми в БНТ. Бивши и настоящи лица от ТВ екрана са готови да се хванат за гушите само и само да се доберат до шефските постове на "Сан Стефано" 29. За нов член най-спрягано е името на дългогодишния телевизионер Бойко Станкушев, който от три години е управител на “Хелт медия груп”. За втори бъдещ член на органа спрягат и Поля Станчева, която беше шеф на БНР, а днес общински съветник от ГЕРБ.

Другият бивш БНТ кадър, който може да се завърне на бял кон е Константин /Коко/ Каменаров. За него обаче опциите били две - да стане член на Управителния съвет или изпълнителен директор на телевизията. На кое от двете ще се спре едно от най-телегеничните мъжки лица в историята на БНТ предстои да разберем. Вакантно е и мястото за шеф на Дирекция “Новини и актуални предавания”. В момента и.д. е Милена Цветанска, която замества Анкова докато беше в отпуска.

Най-сериозен обаче остава въпросът дали Вяра Анкова наистина ще успее да се задържи на шефското място и каква ще бъде тежката дума на "Темида".



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000394
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031