Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 12:46 - Дават 2 млн. лева на разузнаването да покрие "едни безобразия във Франция"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 736 Коментари: 1 Гласове:
0



Правителството отпусна в сряда 2 милиона лева на Националната разузнавателна служба (НРС), за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция", обяви премиерът Бойко Борисов.

Той обаче отказа подробности, за да не разкриел класифицирана информация.

"Ако кажа за какво е, след това главният прокурор ще дойде да ме пита за разкриване на класифицирана информация. Казвам, че е безобразие. Ако иска той да си каже за какво е, за да го пипнат за още един документ. Това ни струва много пари. Не е виновен шефът на разузнаването”, добави неясно премиерът.

Според официалното съобщение на правителствения пресцентър "средствата се отпускат за покриване на неотложни разходи до края на годината по текущата издръжка на службата, включително обезпечаване на дейността й зад граница и уреждане на поетите ангажименти по международни договорености".

Парите са от фискалния резерв. Средствата на разузнавателната служба за тази година бяха 21.4 млн. лева, но с актуализацията на държавния бюджет бяха свити на 17.12 млн. лева, които сега набъбват с още 2 млн. лв.

Премиерът продължи коментара си по случая с НРС, че "тактика" на Станишев била да вкарва сегашното правителство да разкрива стари безобразия, от които то си навличало проблеми, както това стана с финансовия министър Симеон Дянков. В момента прокуратурата разследва Дянков по сигнал на БСП за огласяване на тайно споразумение между БНБ и предишното правителство. Министърът разгласи, че има такъв документ в парламента в отговор на питане на предшественика му Пламен Орешарски.

8 млн. лева отиват за местене в различни сгради на ГДБОП, ДАНС и ДКСИ

Премиерът Бойко Борисов съобщи още, правителството отпуска други над 8 млн. лева допълнително на силовите структури - МВР, ДАНС и ДКСИ, за да решат проблемите си със сградния фонд.

ДАНС ще се премести изцяло в сградата на бул. "Черни връх", където сега се помещава и ГДБОП, Комисията по сигурността на информацията ще се премести в централата на контраразузнаването на ул. "Черковна", а новата сграда на "Цариградско шосе", която си направи ДКСИ, ще бъде за ГДБОП. Именно заради прекомерните разходи при строителството на сградата Синята коалиция даде директора на ДКСИ Цвета Маркова на прокуратурата.

"В момента знаете как е - ръководството и половината офицери на ДАНС са на "Черковна", другата са на "Черни връх". Сградата на "Черни връх" е разделена на две - половината е за ГДБОБ, в другата половина ДАНС, по средата едни решетки. Аз като станах секретар, ги режех, щото да си говорят двете служби, сега сигурно пак ги има", обясни Борисов.

"В същото време знаете за имота на ДКСИ - скъп, голям. ДКСИ са 80-90 човека. И затова, ние в момента искаме цялата ДАНС да си отиде в една сграда, на "Черни връх", долу в агенцията да отидат специализираните съдилища и ГДБОП и по този начин ще разпределим сградите", каза още премиерът.

Във връзка с разместването, МВР получава 1.47 млн. лева, за да изнесе от сградата на "Черни връх" централния си хранителен склад.

ДАНС получава 4.06 млн. лева за ремонт, закупуване на техника, изграждане на системи за сигурност и за пожарогасене на архивохранилища и сървърни помещения.

За сградата на ДКСИ на "Цариградско шосе" отиват 2.66 млн. лева за обзавеждане, оборудване и доизграждане на комуникационно-информационна система и така стойността й ще надхвърли дори числата, определени от Синята коалиция като прекомерно големи.



Тагове:   Франция,   бюджет,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. flyco - ...
05.08.2010 12:48
за глоби, за какво
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035002
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930