Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2010 15:51 - Ген. Атанасов гори от „Информационно обслужване” заради Цвета Маркова
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 755 Коментари: 1 Гласове:
1



Бившият депутат от ДСБ и шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов ще бъде отстранен от ръководството на държавната фирма "Информационно обслужване" със заповед на финансовия министър Симеон Дянков, пише днес в. "Сега". С него си тръгват още двама от членовете на съвета на директорите - служителят по сигурността на информацията Петко Сотиров и чиновникът от МФ Добрин Пинджуров. От петима членовете на ръководството остават трима.

Овакантеното място ще заеме главният международен юрист на МФ Иван Кондов. Промените ще бъдат официално оповестени на 21 септември, когато е извънредното общо събрание на фирмата.

Според добре информирани източници на ЗонаБГ.инфо уволнението на Атанасов е реакция на нарасналите апетити на ДСБ и лично на Иван Костов към секторите с чувствителна информация в страната. Хората на Командира се опитаха да изхвърлят шефката на Държавната комисия по сигурността на информация (ДКСИ) Цвета Маркова от поста й и от няколко месеца се упражняват в атаки ту срещу институцията, ту срещу самата нея. Маркова се ползва с безпрекословната подкрепа на офицерите за връзка от съюзническите НАТО-вски страни в София. Уволнението на Атанасов е ясен знак, че Борисов няма да разреши инвазия в деликатната сфера на сигурността. 

Разбирайки за предстоящото уволнение емисари на ДСБ с добър достъп до американското посолство са побързали да обявят Борисов за продължител на енергийната политика на Първанов след подписите за „Южен поток” и споразумението за АЕЦ „Белене”. Битката за любовта на задокеанското приятелство вероятно ще продължи без да се подбират средства.

Формално съкращенията в борда на ИО се правят с цел икономии. Реалният повод обаче са разногласията между членовете около бъдещи сделки, свързани с разпродажба на недвижими имоти на дружеството, пише още "Сега". Служителите на фирмата са притеснени, че дружеството умишлено се води към приватизация, какъвто бе първоначалният замисъл на Дянков.

ИО вече съкрати дейността си, след като през пролетта загуби обществената поръчка за IT обслужване на МФ, която формира основната част от приходите на фирмата. Очакваше се отговорността за провала да понесе изпълнителният директор Чавдар Тодоров. Изненадващо обаче той остава на поста си заедно с бившия шеф на "Икономедия" Бисер Боев, който е съученик на Дянков.
http://zonabg.info/Politics.20_21/6538.article/




Гласувай:
1



1. анонимен - Ако е истина,
13.08.2010 17:02
ще започна да си купувям в. Сега , за да продължа да съм в течение за нещата в кухнята на ДКСИ, след като генерал Атанасов си отиде от комисията.... :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035659
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930