Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 10:58 - Си Ен Ен намери заместник на Лари Кинг
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
1



Телевизионната компания Си Ен Ен официално потвърди, че от януари британецът Пиърс Морган ще води публицистично предаване, което ще замести ток-шоуто на Лари Кинг.

По този начин се слага край на спекулациите и догадките около една от най-ценните позиции в американските телевизии.

На 16 декември ще бъде излъчено последното предаване на "Larry King Live", макар че журналистът ще продължи понякога да води специални програми на тв канала. 76-годишният Лари Кинг обяви през юни, че слага край на своята 25-годишна програма, добила и международна популярност.

Шоуто на 45-годишния Морган още си няма име, но се знае, че ще е в ефир всеки работен ден от 21 часа. То ще се предава и по международния канал на Си Ен Ен, покриващ близо 200 държави. Основното му работно място ще е в Ню Йорк, но ще има и студио в Лос Анжелис и Лондон.

Като го наема и пренарежда програмата си около него, Си Ен Ен, която е с относително нисък рейтинг в САЩ, демонстрира убедеността си, че все още има място за дълги, професионално направени интервюта в най-гледаното време. Конкуренти като Fox News и MSNBC залагат на носещите далеч по-висок рейтинг партийно пристрастни водещи, обяснява "Ню Йорк таймс".

image
Пиърс Морган

Морган има много таланти – журналист, съдия в риалити формата "Америка търси таланти" и победител във ВИП-изданието на състезанието "Стажантът" на Доналнд Тръмп. Той ще продължи да седи в журито на "Америка търси таланти" по Ен Би Си, както и да води предаванито на британската Ай Ти Ви "Истории от живота" ("Life Stories"), в което са му гостували Гордън Браун, Ричард Брансън, Шарън Осбърн и Саймън Коуел.

Морган споделя, че веднъж британски вестник определил стила му като "убиец с усмивка на Джеймс Бонд". Това е малко прекалено, но наистина обичам да откривам разни неща за хората и да разтърсвам клетките им, допълва той.

В родината си Пиърс Морган се бе издигнал през 1995г до главен редактор на таблоида "Дейли Мирър", от който бе изгонен през 2004г. Това стана, защото публикува на първа страница снимки на британски войници, "унижаващи иракчани", а после се оказа, че кадрите са фалшиви.

Иначе като репортер започва в The Wimbledon News, а на 28 години става най-младият за всички времена редактор в таблоида News of the World на Рупърт Мърдок, където се задържа само една година.

В САЩ телевизионната му кариера се разви шеметно и му спечели солиден брой критици. Не са малко коментаторите и обикновените зрители, които не харесват арогантния му британски стил и самоувереността му пред камерата. Но Моргън прекрасно знае, че скандалът и раздразнението носят и гледаемост и умело експлоатира тази слабост на публиката.

През юни той се ожени за журналистката от "Дейли Телеграф" Силия Уолдън.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043598
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930