Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 09:45 - Започва международният технически панаир в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
1



Шейсет и шестото издание на Международния технически панаир в Пловдив ще бъде открито днес и ще продължи до 2 октомври. На него ще се представят 1573 фирми и експонати от 41 държави, над 70 новости, сред които 17 световни и 15 европейски, съобщават организаторите. По време на изложението ще бъде открит автомобилен салон и международна минна конференция.

По време на миналия есенен панаир повечето от компаниите отчетоха кризисно положение и спад на продажбите си с около 50 на сто.  "В условията на криза компаниите, които намериха ресурс да участват в  ЕСЕН 2010, ще покажат нови програми и продукти. Те са послание за онова, което ще се случва в бъдеще", коментира главният директор на панаира Иван Соколов, цитиран от пресцентъра на изложението.

В "Автосалон Пловдив" се включват 29 фирми вносители, които ще покажат 40 марки и 152 експоната. Рекорден е броят на премиерите – 33. Европейски дебют ще направи луксозният модел R 350 на "Мерцедес". Сред обявените новости на изложението ще бъде автомобилът "Корандо" на компанията "Санг Йонг". Според организаторите на изложението спадът на автомобилния пазар ще бъде минимален през тази година, а през 2011 година ще спре.

За пръв път на Есенния панаир започва изложение за минната индустрия ИНТЕРМИН ЕКСПО. В рамките на изложбата ще се проведе и двудневна международна конференция, организирана от министерството на икономиката, Евромин и браншовата камара.

Общо 10 специализирани международни изложби са включени в Международния технически панаир. Освен автомобилната и минната индустрия ще бъдат показани най-новите изделия, техника и технологии от сферата на машиностроенето ("Машиностроене"), строителството ("Стройтех"), електротехниката и електрониката ("Елтех"), енергетиката и екологията ("Енеко"), управлението на водите ("Акватех"), транспорта и автосервизното оборудване ("Аутотех"), химията ("Химия"),  информационните технологии ("Инфотех").

Експонатите ще бъдат разположени в 11 палати и откритите площи около тях. Посетителите ще могат да разгледат щандовете всеки ден от 9 до 18 ч, а на 2 октомври – до 14 часа. Билетите са по 6 лв., за инвалиди, пенсионери и ученици – по 4 лв., а пропуск за цялото време на изложението струва 18 лева.

Новите продукти

17 са световните новости, които ще може да се видят по щандовете на ЕСЕН 2010 в Международен панаир Пловдив. Сред тях са уреди за пречистване на въздух и вода без химическо третиране. Посетителите ще се запознаят с продукт, който е носител на приза "Най-иновативна технология" от изложението в Лас Вегас, САЩ. Това е система за фотогравиране, която дава възможност графични изображения и снимки да се пренасят трайно върху бетонови фасади. Според експерти това открива нови хоризонти пред архитектурата в областта на външното оформление на сградите.

Серия от LED лампи за помещения, паркинги и улици е базирана на елементи, които снижават консумацията на ток и удължават времето за използване. На есенния панаир ще бъде представена и най-новата версия, която се очаква да влезе в производство до края на годината.

Дизелов маневрен локомотив, който се движи без машинист, е една от 15-те европейски новости на Есенния панаир в Пловдив. Той се управлява с дистанционно и може да работи в опасна или вредна среда, където присъствието на хора е недопустимо. Според създателите на локомотива неговото предимство е по-ниската себестойност, което го прави "антикризисна инвестиция".



Тагове:   пловдив,   МПП,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040013
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930