Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2010 07:37 - Нововъведения в лотарията за зелена карта – DV-2012
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 3019 Коментари: 0 Гласове:
3



За да предотврати случаите на злоупотреби, свързани с лотарията за зелена карта, Държавният департамент въвежда нови елементи на сигурност, които същевременно помагат на кандидатите сами да проверяват статута на своите електронни формуляри. Въведени са и нови елементи в провеждането на програмата DV-2012:


  1. Периодът на регистрация е 30 дни – от 5 октомври до 3 ноември 2010 г. на интернет адрес www.dvlottery.state.gov.

  2. От 1 май 2011 г. кандидатите могат да използват своя регистрационен номер, за да влязат в базата данни на същия интернет адрес и да проверят дали техният електронен формуляр е сред изтеглените.

  3. На спечелилите ще бъдат предоставени инструкции за следващите стъпки и ще бъдат насочвани към сайта www.dvselectee.state.gov, където ще получат информация как да продължат със своето участие.

  4. Потвърдилите участието си в програмата DV-2012 ще получат имейл от Консулския център в Кентъки, с който ще им бъде съобщено, че имат насрочено интервю. В тези имейли няма да се съдържа информация за деня и часа на интервюто, а само ще бъде съобщавано на кандидатите, че могат сами да проверят кога им е насрочено интервюто чрез базата данни на адрес www.dvlottery.state.gov.

Програмата за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ (DV) е одобрена от Конгреса и се ръководи от Държавния департамент. Всяка година се предоставят 50 000 визи на кандидати, които са избрани на случаен принцип от подадените електронни формуляри, отговарящи на определени изисквания.

Държавният департамент на САЩ обявява началото на периода за регистрация за лотарията „Зелена карта” - DV-2012. Електронните формуляри за участие трябва да бъдат подадени по електронен път в периода от 12 ч. наобед Източно стандартно време в петък на 5 октомври 2010 г. до 12 ч. наобед на 3 ноември 2010 г. Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр за участие в DV-2012 (известна още като “лотарията за зелена карта”) на адрес www.dvlottery.state.gov през периода за регистрация. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата. Желателно е кандидатите да не чакат до последната седмица, за да участват в програмата. Големият наплив може да доведе до забавяния в работата на уебсайта. След 12 ч. наобед на 3 ноември 2010 г. няма да бъдат приемани молби за участие

Програмата DV-2012 ще предостави визи за постоянно пребиваване в САЩ на кандидати, които отговарят на някои съвсем лесно изпълними, но стриктни условия. Кандидатите за визи биват избирани посредством случаен компютърен подбор на принципа на лотарията. Визите обаче се разпределят между шест географски района, като по-голям брой визи се предоставя на райони с по-нисък процент на имиграция. Не се отделят визи за граждани на държави, които са изпратили повече от 50 000 имигранти в САЩ през последните пет години. В пределите на даден район нито една държава не може да получи повече от седем процента от наличните визи за една година.

Родените в някоя от следните държави нямат право да кандидатстват по програмата DV-2012, тъй като тези държави са изпратили повече от 50 000 имигранти в САЩ през последните пет години:
Бразилия, Канада, Китай, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Салвадор, Гватемала, Хаити, Индия, Ямайка, Мексико, Пакистан, Филипините, Перу, Полша, Южна Корея, Обединеното кралство (с изключение на Северна Ирландия) и подопечните му територии, Виетнам. Кандидатите, родени в Хонг Конг, Макао и Тайван, имат право на участие.

В списъка на държавите с право на участие в програмата DV-2012 няма прибавени или извадени страни спрямо миналата година.

Важна информация: Само тези, които запазят електронното потвърждение на своята регистрация, ще могат да проверят дали са сред спечелилите.

Пазете се от измами. Някои интернет страници може да ви подведат с информацията, че са официалните страници, чрез които се провежда лотарията „Зелена карта”. Възможно е да Ви поискат такси за различни услуги, които обикновено са безплатни, когато се участва чрез официалния сайт на на Държавния департамент. Не се изисква никакво заплащане за попълване на електронния формуляр за участие в лотарията „Зелена карта”. Спечелилите ще бъдат уведомени след 1 май 2011 г. единствено чрез официалния сайт http://www.dvlottery.state.gov. За тази цел не е необходимо да използват посредник.

Инструкциите за участие на английски език са публикувани в интернет страницата на държавния департамент www.travel.state.gov. Инструкциите на български език ще бъдат публикувани в сайта на американското посолство.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030371
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930