Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 15:45 - БСП си прави партиен ДАНС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
1



В опит да се спаси от алтернативата да остане малка спретната опозиционна група и да предугажда атаките на конкуренцията, БСП изтупа от нафталина старата идея за създаване на своебразен партиен ДАНС. Влиятелни партийци са се заели с възкресяването и реалното изграждане на тайнствената служба, която ще „осигурява постоянна специализирана информация от закрит тип”.

Идеята не е нова. За пръв път се завъртя през 2003 г. Вместо да бъде приведена в действие, тя вдъхнови партийният лидер Сергей Станишев, който като премиер години по-късно успя да се наложи и на тази основа да създаде ДАНС на национално ниво.

Службата ще бъде организирана като Център за приложни политически изследвания (ЦППИ). Това обаче ще е куха структура, регистрирана като сдружение с идеална цел, което ще изпълнява функциите на пощенска кутия. Истинското звено ще е т.нар. Институт за анализи и планиране.

„Всеки ден” разполага с копие от документа, в който е описана структурата, целите и задачите, които ще изпълнява. От приложената схема става ясно, че ИАП ще бъде подчинен единствено на председателя на партията и част от ръководството ще остане в неведение. В документа пише: „Важен въпрос е за прикритието на системата и хората, работещи в нея с подходяща легенда. В случая е необходима двустепенна легенда и прикритие. Едната легенда ще бъде за пред част от ръководството на партията, а другата, „дълбоката” легенда и прикритие, което ще бъде известно само на работещите в системата”.

Подложена на непрестанни атаки, партията-столетница се готви да отвръща на ударите. Партийният ДАНС ще има за задача да прониква и внедрява свои хора в други политически формации, както и да събира бизнес информация от структури, които помагат на конкурентни партии от опозицията и властта. Агентите му своевременно трябва да докладват на ръководния център, където информациите ще се анализират и ще се вземат решения как да се действа. Ще се проучват и настроенията по места, за да се вземат решения как да се въздейства върху избирателите. Ще се търси и събира информация за лица, върху които се оказва корупционен натиск и такива, които са се поддали на изкушението. Ще се предотвратява инфилтрирането и навременно разкриване на лица в партийните структури, които съзнателно или не се явяват проводници на чужди политически интереси и работят срещу политиката на партията.

На стари и изпитани кадри ще бъде поверена службата. Най-вероятно това са бившият шеф на ЦСБОП Любен Левичаров и бившия главен секретар на МВР Георги Ламбов. Говори се, че доверието е снето от стария кадър на ДС и МВР Цвятко Цветков. /Всеки ден



Тагове:   БСП,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032987
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930